Paste, fel de fel de feluri
#684
Postat 19 May 2018 - 04:29 PM
Carmella, la 18 May 2018 - 10:39 PM, a spus:
de ce?
Habar n-am ce e "csf", spuneti-mi la ureche sa stiu si eu
Din spaghetti-le de mai sus azi am facut omleta, am prajit o cepusoara verde in putin ulei, pus spaghetti si amestecat un picut ca sa incalzeasca, apoi ouale, lasat putin cu capac, intoarsa, mai lasat un pic cu capac si apoi papat cu nitel parmigiano deasupra, metoda de reciclare a pastelor ramase
#686
Postat 19 May 2018 - 10:01 PM
#687
Postat 20 May 2018 - 10:07 PM
Adriana, la 19 May 2018 - 04:29 PM, a spus:
Dintr-un cumul de motive. Primul, că așa făcea și mama, macaroanele, primul model de paste cu care m-am trezit eu în copilărie, fiind atît de proaste calitativ, încît se destructurau la fiert, rămînînd un fel de terci pe ele, care le și lipea una de alta cînd erau și scurse de apă. Bine, le mai ”ajuta” și faptul că mama le fierbea pînă le săreau capacele, convinsă fiind că dacă nu sînt moi-moi, sînt macaroane crude. Așa. Deci el fierbea mult, le scurgea în strecurătoare, le clătea cu apă rece (că caldă nu aveam la robinet), apoi le punea și ulei și le amesteca. Recunosc că și acum îmi place să fac absolut la fel cînd fac paste, chiar dacă acum folosesc numai paste de înaltă calitate
Alt motiv ține de dietă, cică le scade drastic indicele glicemic dacă le faci așa cum zic eu și le mănînci și reci. Știu că vi se pare ciudat, dar mie îmi plac foarte tare așa
Adriana, la 19 May 2018 - 04:29 PM, a spus:
Vai, mulțumesc pentru această părere
#688
Postat 21 May 2018 - 09:16 AM
Iar la fiert asa face mama si acum, le fierbe de n-au aer asa ca, atunci cind e la noi, unul dintre lucurile pe care nu trebuie sa le faca e fiertul pastelor
Pai daca e asa cum zici in vara asta numa salata de paste reci fac
#689
Postat 26 May 2018 - 02:33 PM
#692
Postat 15 July 2018 - 11:33 PM
Scoici integrale cu smintina, prosciutto si mazare
Am pus mai intii jambonul taiat bucatele, am deglasat cu vin rosè, adaugat mazarea si supa vegetala, lasat la fiert pina cind mazarea era fiarta, adaugat smintina, pus pastele fierte si parmigiano inainte de a-l pune in farfurii
#693
Postat 16 July 2018 - 09:56 PM
Adriana, la 15 July 2018 - 11:33 PM, a spus:
Scoici integrale cu smintina, prosciutto si mazare
Am pus mai intii jambonul taiat bucatele, am deglasat cu vin rosè, adaugat mazarea si supa vegetala, lasat la fiert pina cind mazarea era fiarta, adaugat smintina, pus pastele fierte si parmigiano inainte de a-l pune in farfurii
Bună idee cu vinul rose
#696
Postat 23 August 2018 - 02:37 PM
- un rest de sos facut din ardei copti pe care sora mea i-a condimentat cu mult usturoi
- un rest de ragu
- o bucata de brinza (auricchio piccante)
foarte foooarte bune
#697
Postat 08 October 2018 - 07:23 PM
#698
Postat 08 October 2018 - 08:00 PM

pe principiul ca sunt mai usor de mancat decat spaghetele,de la ea am invatat sa opresc din apa in care au fiert pastele intr-o cescuta si sa stropesc in timp ce trag pastele la tigaie si cu acea apa,deasemeni pt. persoanele care nu digera f. bine usturoiul facut in felul asta la tigaie sau daca trebuie mai apoi sa pleci de acasa si sa nu te deranjeze mirosul,ea m-a invatat sa pun pe tocator 2-3 catei mai mari de usturoi cu tot cu coaja,sa ii presez cu latul lamei de la cutit si asa cu tot cu coaja si semizdrobiti sa-i trag in tigaia cu ulei doar cat sa aromatizeze uleiul de masline,dar cu grija fara ai arde, apoi se pescuiesc si se arunca pe principiul ca si-au facut datoria,deasemeni inelusele de ardei iute sau fulgii daca sunt dezhidratati,am aflat pe propria piele ca se ard f. repede asa ca trebuie umblat f. repede cu ei,adica lasat o sfaraiala 2 si pus rapid pastele ...Eu daca ar fi dupa mine asi manca pastele astea la orice ora
#699
Postat 08 October 2018 - 08:59 PM
#700
Postat 08 October 2018 - 09:20 PM
Carmella, la 08 October 2018 - 08:59 PM, a spus:
Merci de pont maine chiar planuiam si eu o vizeta' la lidl,si daca gasesc o sa cumpar si eu
Si daca tot vb. de aceste paste care sunt nr. 1 in preferintele mele ,pe urmatorul loc deci nr. 2 ar fi un gen de arrabiata,deci acelasi aglio olio peperoncino dar stins mai apoi cu sos de rosii,apoi scaldate pastele acolo,si alea imi plac f. mult.
Despre pastele scurte ca se servesc mult mai usor si mai elegant mai ales daca esti la local de exemplu,sau in vizita la cineva sau ai persoane invitate la masa etc, fac o paranteza ca sa ne mai amuzam un pic ,ma uitam la italieni cum servesc ei spaghetele,au o nonshalantza' si o dexteritate in a le servi ,in sensul de a le manevra ,n-ai vazut asa ceva,si am vazut diferite tactici de abordare'',ei sunt ca un fumator care manevreaza tzigareta',cu eleganta cu nonshalanta,una dintre tehnici'',se infinge furculita in vf. gramajoarei de spaghete din farfurie pe orizontala(deci da, nu infipta vertical,ci pe orizontala)astfel incat printre dintii furculitei sa se infinga doar 3-4 fire de spaghete,fiind tinuta furculita pe orizontala ca si lungime dar pe verticala ca si latime ca sa spun asa nici nu ai putea sa apuci mai mult,se incepe a roti furculita(nu ma intrebati daca in sensul acelor de ceasornic sau viciversa
Bineinteles ca am facut aceasta mica paranteza doar ca sa va amuz putin!

Ajutor






