Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#961 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 January 2021 - 08:49 AM

Tot la lumina artificiala, poza pe ultima suta de metri inainte de ingurgitare: spaghetti cu ciuperci, usturoi si sos de smantana + pecorino ras.
Imagine atasata: monthly_01_2021/post-84-0-19123200-1611211699.jpg

#962 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2021 - 05:00 PM

Dupa ideea lui Dexter de aici

Vezi postareaDexter, la 06 February 2021 - 04:34 AM, a spus:

ta-dam .. nu postez la pesti ca daca nu sunteți atenți nici nu-i vedeti

pasta e patate con provola e baccala - același Chef Max, reteta pe youtube - salata numita escarola, un cartof, rosioare, usturoi, ceva iute, paste, pește si brânza numita provola - super buna, de iarna, de pandemie, de neieșit din casa. am mâncat un hectolitru Imagine postata


am facut asa:
putin ulei in wok cu un catel de usturoi, 3 cartofi cu coaja roz taiati bucatele aruncati in wok impreuna cu o salata indivia scarola care e asta, si ea taiata dupa ce a fost spalata
Imagine atasata: monthly_02_2021/post-4-0-14581900-1612709549.jpg
adaugat apa fierbinte si lasat la foc citeva minute dupa care adaugata pasta si continuata fierberea amestecind mereu si adaugind apa fierbinte, spre final adaugat doua bucati de baccalà taiate marunt, stins focul si adaugat provola afumata care e asta
Imagine atasata: monthly_02_2021/post-4-0-89417800-1612709774.jpg
fata de reteta lui Max eu n-am pus rosii ca la ora asta sint straine si de plastic deci n-avea rost
a lui e mai lichida, a mea mai putin lichida dar foarte buna, pestele se simte putin pentru ca bucatile mele erau micute, cartoful se face crema si per total e delicioasa
Imagine atasata: monthly_02_2021/post-4-0-95508300-1612709926.jpg

#963 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 February 2021 - 05:14 PM

ce bine imi pare ca ti-a placut!! o refac si eu cit de curind ca tare buna a fost

#964 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2021 - 06:27 PM

Vezi postareaDexter, la 07 February 2021 - 05:14 PM, a spus:

ce bine imi pare ca ti-a placut!! o refac si eu cit de curind ca tare buna a fost

:rolleyes: pai sigur

#965 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 February 2021 - 03:36 PM

am imbunatatit reteta de la pastele cu romanesco si a iesit asta - carne de vaca din supa, broccoli, citeva rosioare, paste tip creste de cocoș, supa, putina apa si parmigiano. Crestele le mănânc in premieră, mi-au plăcut mult.

Imagine atasata: monthly_02_2021/post-1215-0-14263100-1613050393.jpg

#966 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 February 2021 - 05:02 AM

din nou, de data asta cu peștele pe nume orange roughy (persico) din oceanul pacific. aia albă e provola affumicata

Imagine atasata: monthly_02_2021/post-1215-0-80260300-1613271507.jpg

#967 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 March 2021 - 06:53 AM

Imitatie de pasta bolognese, ca habar nu am care e reteta originala. Sotul a vrut sa faca dupa ce a vazut o emisiune la TV. Carnea aia apare roz dar nu era asa... Si am uitat sa pun parmezan pe deasupra inainte sa fac poza. Avem undeva reteta autentica?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2021/post-192-0-11802900-1615611010.jpg


#968 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 March 2021 - 01:49 AM

I am in love Imagine postata

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-1215-0-12086700-1615765698.jpg


PS Adi, bolognese e cu sos de rosii

#969 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2021 - 11:23 AM

Vezi postareaadi_edi, la 13 March 2021 - 06:53 AM, a spus:

Avem undeva reteta autentica?

ceea ce in lume e cunoscut ca fiind spaghetti bolognese nu exista in Italia asa cum nu exista sugo Alfredo, sint inventiile restaurantelor italiene din afara Italiei :D
intorcindu-ne la ragù fiecare il face in felul lui si zice ca e autentic, la fel ca sarmalele :)
demult de tot si nu aici pusesem o varianta care se face la Napoli unde pe linga carnea macinata si sosul de rosii se mai puneau si costite de purcelus
unii pun lapte altii vin rosu
eu de exemplu il fac simplu:
- baza ori doar de ceapa, ori de ceapa morcov telina
- carne macinata ori doar de vita ori amestecata
- suc de rosii si ce arome vrei
fiert fiert si iar fiert la foc mic, l-am facut si in slowcooker si in Thermomix


ieri aveam niste carne macinata pe care nasul sensibil al Perlei n-a aprobat-o asa ca am aruncat-o in tigaie, lasat-o sa se prajeasca in suc propriu dupa care am adaugat un borcan de suc de rosii facut asta vara si lasat sa fiarba mult si bine
asa ca azi la prinz vom avea "paste alla bolognese" :) inca n-am decis ce fel de paste voi folosi :P

#970 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 March 2021 - 11:53 AM

Da, am cautat si eu pe internet si gasisem tot felul de sosuri "autentice". La TV zicea de o reteta inregistrata la La Camera di Commercio di Bologna, asta m-ar fi interesat, mai mult de curiozitate ca la urma urmei fiecare gateste dupa cum ii place. Sotul s-a uitat la TV la tot episodul si nu stiu cat a retinut si cat nu, asa ca l-a facut aproximativ. Eu m-am uitat pe fuga dar am retinut ca in varianta din zona aceea se pune pasta din aceea de rosii dar nu in cantitate mare, sa predomine gustul de carne, nu de rosii, si faza cu fiertul in nestire :), asa a facut si bucatarul meu. Mie mi-ar fi placut cu mai mult sos, dar n-a fost rau nici asa.

#971 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2021 - 12:07 PM

asta zice ca o respecta
https://www.tavolart...e-fare-il-ragu/
iti traduc cantitatile, daca mai ai nevoie de ceva ce nu intelegi spune-mi si traduc
Pentru 6 persoane
600 gr carne macinata de vitel ( nu foarte slaba)
250 gr carne macinata de porc ( nu foarte slaba)
700 ml de suc de rosii dens + apa
1 ceapa alba mica
70 gr de tija de telina
70 gr de morcov
3 linguri de ulei de masline extravergine
100 ml vin rosu (merge si alb)
50 ml lapte
o crenguta de rozmarin (optional)
sare
piper

#972 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 March 2021 - 12:19 PM

:floare: Mutumesc!!! Dau reteta bucatarului, sa stie pentru data viitoare! Si-i spun si de costita ;) ...

#973 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2021 - 12:43 PM

nu gasesc nici un mesaj, o sa mai caut, dar am gasit poza, e vorba de costita de porc nu bacon, nu's daca am tradus eu bine, si vazind si poza mi-am amintit ca e si cirnat in ragu-ul ala napoletan
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-4-0-48407300-1615804984.jpg

#974 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2021 - 02:53 PM

prinzu domnului student ca din cauza lectiilor on-line una dupa alta uneori nici nu ne mai asezam la masa :floare:
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-4-0-63875300-1615812530.jpg
si din tigaie
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-4-0-01829300-1615812574.jpg
ar fi tagliatelle dar cum le-au taiat cu rotita cu zimti producatorul le-a numit frastagliate = franjuite, ca franjurile ;) punctele negre de pe dinsele ;) sint masline

#975 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 March 2021 - 12:32 PM

Pappardelle cu ragù si lasagne

attachment=114757:00B5E005-9F53-4BBA-9CB2-9D9FAE805B20.jpeg]

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-66740900-1616581903.jpeg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-32715300-1616581850.jpeg


#976 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 April 2021 - 01:44 AM

amatriciana cu guanciale adevărat si un pic de pecorino Imagine postata

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-1215-0-94024800-1619048544.jpg

#977 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 May 2021 - 07:07 PM

Faine Dex si noia ne place foarte mult, o fac o data pe saptamana.

Lasagne , pe care mai nou le pregatesc sambata seara devi le asamblez in tava gata de bagat la cuptor, dar le bag la frigider pana a doua zi. Duminica deci le scot de la frigider inainte cu o ora, apoi le dau la cuptor. Cu foi proaspate, nu seci.

Imagine atasata: monthly_05_2021/post-13-0-66272200-1622394037.jpeg

Imagine atasata: monthly_05_2021/post-13-0-91077200-1622394078.jpeg

Simboli, cu sos de rosii si mozzarella la cuptor

Imagine atasata: monthly_05_2021/post-13-0-71428100-1622394265.jpeg

Cu scoici

Imagine atasata: monthly_05_2021/post-13-0-03833300-1622394295.jpeg

Imagine atasata: monthly_05_2021/post-13-0-27152300-1622394446.jpeg

Amatriciana

Imagine atasata: monthly_05_2021/post-13-0-28739800-1622394339.jpeg

Cu ragù

Imagine atasata: monthly_05_2021/post-13-0-07886200-1622394408.jpeg

#978 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 17 July 2021 - 08:57 AM

Fusili cu brânză!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2021/post-343-0-14990400-1626504973.jpg


#979 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 31 July 2021 - 04:54 AM

Mino, sa stii ca eu numai fusili fac cu branza, daca incerc altceva ma bombane unii :D.
La fel si cu spaghetele, cate retete am incercat, tot la cea pe care o am de la maica-mea are cel mai mare succes la familion, cu carnea taiata cubulete. Ciudat e ca eu pun busuioc si cand am intrebat-o pe maica-mea a zis ca ea nu pune, puteam sa jur ca asa era reteta "originala".

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2021/post-192-0-28284300-1627700005.jpg


#980 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 31 August 2021 - 02:13 PM

o rețetă nouă de la chef Mariola, paste all'uovo, ceapa, zucchini, somon afumat si brânza pe care o cheama stracciatella si care dupa cercetările de rigoare s-a dovedit a fi brânza din interiorul burattei. Cum avem producător local de buratta am avut noroc sa o gasesc.

Super bună, intră in rotație

Imagine atasata: monthly_08_2021/post-1215-0-39432800-1630411516.jpg

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi