Eu nu l-am facut in viata mea niciodata pana acum, doar pe celelalte doua. Aroma este ceva de nedescris si prietenii au fost absolut incantati.
Pe langa portocalele necesare am mai pus si kumquat si Campari...mmmm-mmmm:
Bon, pana una alta, daca aveti portocalele si alte citrice frumos mirositoare, puneti-le sa stea cateva ore in apa ca sa li se dizolve ceara aia de pe ele, apoi spalati bine cu buretele . Radeti coaja de la 2-4 portocale, taiati rondele intre 2 si 4 portocale.

Ingrediente blat:
- 8 oua
- 8 linguri zahar, eu inlocuiesc 3 linguri de zahar cu 3 de zahar vanilat, aprocimativ 3 pliculete
- 8 linguri faina
- 4 linguri apa minerala
- 1 varf sare
Preparare blat:
- - separati albusurile de galbenusuri
- - bateti albusurile spuma cu un varf de sare, adaugati treptat zaharul tos si faceti o bezea teapana
- - galbenusurile le bateti crema cu zaharul vanilat, nu sa se faca maioneza
- - amestecati cele doua creme
- - adaugati faina treptat si in ploaie si incorporati bine
- - adaugati si cele 4 linguri de apa minerala
- - puneti la copt in cuptorul preincalzit. Maximum 30 minute la 175 grade, variatii in functie de cuptor, desigur.
Daca respectati pasii astia, va iese un blat super buretos care se va imbina perfect cu crema tortului. Trebuie sa arate cam asa:

Ingrediente crema:
- - coaja de la doua sau mai multe portocale
- - rondele de portocala pentru tapetat vasul
- - sucul de la o portocala, pentru insiropat, daca se doreste. Dupa fantezie puteti imbina sucul cul ichor de portocale ori altele. Eu il fac campari oranj, un spritz de aperol si stropit cu zgarcenie blatul caci e foarte buretos si trage multa umezeala de la crema déjà. Blatul trebuie sa fie stabil ca sa poata sustine crema si portocalele.
- - 500 ml lapte
- - 500 ml frisca . Eu am pus 300 g frisca si 200 iaurt grecesc
- - 4 oua
- - 2 linguri faina
- - 200 g zahar
- - 2 pliculete zahar vanilat si/sau mdauva de vanilie
- - 5 g de gelatina ori cel putin 6 foi care se inmoaie inainte in apa rece
Preparare crema :
- - galbenusurile se fac crema cu zaharul vanilat si ceva zahar tos
- - se adauga faina si amesteca bine
- - laptele se fierbe cu restul de zahar si coaja de portocale
- - se adauga gelatina in laptele cald nu fierbinte
- - se lasa sa se mai raceasca , se pune peste crema de galbenusuri si faina
- - se pune maglavaisul pe baie de abur si se amesteca pana se face o sarlota ca o smantana groasa. Se da deoparte si se lasa sa se ajunga la temperatura camerei
- - se adauga cu atentie albusurile batute bine spuma cu ceva zahar
- - se adauga in sarlota frisca batuta bine si iaurtul, in cazul meu.
C