Prajitura cu branza usoara, usoara
#1
Postat 10 June 2020 - 08:13 PM
Ingrediente:
300 gr biscuiti petit bure (250 pentru blat, 50 pentru decor)
125 gr unt
2 cutii de smantana pentru frisca 38% (250 ml x 2)
1 cutie praf budinca de vanilie - a mea avea 80 de grame
500 gr crema branza 9% ( se poate folosi mascarpone sau philadelphia)
100 gr zahar alb
2-4 pachetele vanilie, nu esenta ca se taie frisca.
Pregatire:
Biscuitii se baga in blender si se faramiteaza bine de tot. 250 de grame din cantitatea totala se amesteca cu untul topit.Dupa ce se ameste bine si toti biscuitii sunt "unsi" se pun intr-o tava unsa in orealabil cu unt, se batuceste bine si se niveleaza blatul si se da la congelator 10 minute.
Frisca se bate cu zaharul,cine prefera poate adauga zahar vanilat. Inainte de a fi batoasa frisca se adauga praful de budinca. Se mai lasa mixerul inca 1 minut si e gata.
Se amesteca frisca cu branza , dupa care se rastoarna in tava scoasa din congetalor.
Deasupra se presara cele 50 de grame de biscuiti faramitati. Eu prefer mai putini biscuiti deasupra, cine doreste poate pune mai multi.
Pofta mare
#4
Postat 14 June 2020 - 06:47 AM
#5
Postat 14 June 2020 - 03:14 PM
Adriana, la 13 June 2020 - 08:21 PM, a spus:
Adriana, ai reusit sa tai? Cum a iesit?
Mino, buna intrebare, m-am dus si am citit instructiunile de pe cutie si praful de budinca instant de aici se prepara cu lapte rece,fara sa fie nevoie de incalzire. Habar nu am avut pentru ca eu budinca o fac dupa reteta traditionala, nu cu praf instant.
O sa precizez in pistul cu reteta ca e nevoie de instanr budin cu pregatire la rece.
#6
Postat 14 June 2020 - 04:43 PM
clau_ash, la 14 June 2020 - 03:14 PM, a spus:
Adriana, la 13 June 2020 - 08:21 PM, a spus:
Adriana, ai reusit sa tai? Cum a iesit?
Mino, buna intrebare, m-am dus si am citit instructiunile de pe cutie si praful de budinca instant de aici se prepara cu lapte rece,fara sa fie nevoie de incalzire. Habar nu am avut pentru ca eu budinca o fac dupa reteta traditionala, nu cu praf instant.
O sa precizez in pistul cu reteta ca e nevoie de instanr budin cu pregatire la rece.
Am avut si eu aceeasi nedumerire, dar, pana sa raspunzi, am facut-o cu praf de budinca la rece. Dupa 2 ore am incercat sa o tai, nu merge. Mai astept...
#9
Postat 14 June 2020 - 06:46 PM
Astept sa vad cum v-a iesit, ca sa stiu daca o fac pentru un grill party sau nu.
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 14 June 2020 - 06:56 PM
#10
Postat 16 June 2020 - 11:35 AM
Lapona Enigel, la 14 June 2020 - 06:46 PM, a spus:
Astept sa vad cum v-a iesit, ca sa stiu daca o fac pentru un grill party sau nu.
Revin cu precizari. Asa cum spuneam, am lasat-o mai mult la frigider, apoi am reusit sa o tai destul de bine. In plus, am pus stafide, data viitoare nu mai pun. Foarte buna, cu siguranta o mai fac.
#11
Postat 16 June 2020 - 04:29 PM
problema cu taierea pentru mine era data de faptul ca nu am avut timp sa las blatul de jos sa se intareasca si cind am pus crema mi se parea ca se misca de aceea am zis sper sa o pot taia
dar a doua zi se taia perfect
deci daca aveti timp e ok
eu am pus 2 cutiute de brinza fara lactoza gen philadelphia plus o cutie de smintina pentru frisca pe care am mixat-o cu mixerul bat si in ea am pus inainte un praf pentru crema de vanilie, nici nu m-am uitat ce ziceau instructiunile sa faci cu ea, m-am uitat doar la cantitati ca sa stiu daca pun un pliculet sau doua
foarte buna este si rapida de facut si cu copiii
eu l-am luat pe fostul copil si l-am pus sa zdrobeasca biscuitii si sa amestece ca eram si in criza de timp si ma durea si umarul drept
iar parfumul prajiturii ii place si Perlei ca sarea linga mine cu nasul in aer de cite ori am mincat-o
deci sa o faceti ca merita
asta e taiata a doua zi, am pus si niste bilute minuscule colorate
#12
Postat 16 June 2020 - 05:08 PM
#13
Postat 01 July 2020 - 07:50 PM
Am facut 3 gusturi:
1.normala
2. Peste amestecul de frisca.... am pus dulceata de capsuni si peste biscuitii
3.in buscuitii faramati de la blat, pe langa unt am adaugat si o lingura da lichior de cafea Khaloa. In plus in xrema de frisca am adaugat 1/2 lingura nes.
Au iesit super
#14
Postat 02 July 2020 - 09:41 AM
si eu vroiam sa o refac ca am niste praf de biscuiti Lotus expirati ca sa ii folosesc