Tepache de piña este o băutură ușor fermentată, produsă din coaja de ananas proaspăt, pulpa și zahăr brun.Chemata si "bere de ananas" are doar 2-3 grade alcool, daca va place sucul de soc va place si tepache.
1 ananas bio daca gasiti
1,5 litri apa
3-4 linguri zahar brun
Optional: baton de scortisoara, cuisoare, ghimbir, ardei iute.
Curatam ananasul bine spalat, conservam cojile si cotorul pentru tepache, eventual si o parte din pulpa daca vreti.
Adaugam tot intr-un borcan incapator de sticla, acoperim cu panza.Ca la sucul de soc folositi lingura de lemn pentru amestecat.
Dupa 24 de ore se formeaza o spuma alba, o indepartam tot cu lingura de lemn.
In general e gata in 2 maxim trei zile.Gustati din cand in cand.Eu l-am lasat 2 zile jumatate.
Daca lasam mai mult obtinem otet de ananas, nu aruncam nimic.
L-am filtrat si l-am varsat intr-o sticla cu dop si la frigider.
Am pus deja a doua tura, numai cu coaja si cotorul de la ananas.Am pus 4 linguri cu varf de zahar, il vreau mai "gazos".Daca rezulta prea dulce il voi servi cu gheața.
Revin si cu rezultatul experimentului "numero dos", eventual cu alte informatii priviind istoric, proprietăți, etc.
Pagina 1 din 1
Tepache de piña Vamos a hacer tepache
#3
Postat 29 July 2020 - 03:29 PM
Am facut o pasiune pentru probiotice, pana gasesc "scoby" pentru Kombucha, m-am documentat.Asa am descoperit tepache.
Daca dați un search, veţi vedea ca este o reteta "zero waste", puteti folosi numai coaja.Bonus: coaja poate fi utilizata pentru o a doua fermentare.Voi incerca si asta.Poate fi consumat imediat, sau aromatizat la o a doua fermentare cu alte fructe si/sau mirodenii.
"Tepache contains tibicos, which revitalize tissue harmed by traumatism and recurrent infections, relief colitis, urinary infections and helps with weight loss".
Daca dați un search, veţi vedea ca este o reteta "zero waste", puteti folosi numai coaja.Bonus: coaja poate fi utilizata pentru o a doua fermentare.Voi incerca si asta.Poate fi consumat imediat, sau aromatizat la o a doua fermentare cu alte fructe si/sau mirodenii.
"Tepache contains tibicos, which revitalize tissue harmed by traumatism and recurrent infections, relief colitis, urinary infections and helps with weight loss".
#6
Postat 05 August 2020 - 12:48 PM
Tura numarul doi, facuta doar cu coaja si cotor, 4 linguri de zahar.
Mai mult zahar, avem mai multa "drojdie"= mai mult "gaz".
Stanga tepache din refolosirea cojilor, dreapta tepache prima tura.
Am continuat experimentul la tura numarul 3, adica am refolosit coaja si cotorul, adaugand 4 linguri de zahar si apa, am obtinut o fermentatie mult mai accentuata, perfecta pentru papila mea.
Ah, sa nu uit, dupa filtrare si imbuteliere, nu am introdus sticla in frigider.Am continuat fermentarea inca 8-10 ore.
Dupa 3 zile la frigider, uitati ce am obtinut:
Mai mult zahar, avem mai multa "drojdie"= mai mult "gaz".
Stanga tepache din refolosirea cojilor, dreapta tepache prima tura.
Am continuat experimentul la tura numarul 3, adica am refolosit coaja si cotorul, adaugand 4 linguri de zahar si apa, am obtinut o fermentatie mult mai accentuata, perfecta pentru papila mea.
Ah, sa nu uit, dupa filtrare si imbuteliere, nu am introdus sticla in frigider.Am continuat fermentarea inca 8-10 ore.
Dupa 3 zile la frigider, uitati ce am obtinut:
#7
Postat 05 August 2020 - 01:21 PM
Arată mișto! Care din toate variantele iti place? Eu nu am vazut ananas bio la mine, cel obisnuit ar merge la băutura asta?
In experimentul 3 ai folosit coaja si contorul din experimentul doi? Sunt asa obosita ca nu vad diferenta intre 2 si 3!
In experimentul 3 ai folosit coaja si contorul din experimentul doi? Sunt asa obosita ca nu vad diferenta intre 2 si 3!
Aceasta postare a fost editata de mino: 05 August 2020 - 01:24 PM
#8
Postat 05 August 2020 - 03:52 PM
Prefer ultima varianta, cu tepache obtinut din a doua fermentare, plus nu bagat imediat la frigider.
De fapt, diferenta ar fi ca cel vechi e mai limpede, normal a stat la frigider.
In schimb, cel nou, mai fermenteaza la temperatura camerei, e mai tulbure.
Si da, am refolosit coaja si cotorul pentru o alta fermentare, care s-a dovedit ...wow!
De fapt, diferenta ar fi ca cel vechi e mai limpede, normal a stat la frigider.
In schimb, cel nou, mai fermenteaza la temperatura camerei, e mai tulbure.
Si da, am refolosit coaja si cotorul pentru o alta fermentare, care s-a dovedit ...wow!
#10
Postat 12 September 2020 - 10:24 PM
Refacut acum 2 zile, esec total.
Nu stiu ce a fost de vina: poate ananasul prea copt, bu stiu.
Dupa nici 48 de ore fermeta ca nebunul.
L-am filtrat, imbuteliat si last la temperatura camerei.
Am adaugat apa si zahar peste coji pentru o alta fermentare.
Dimineata am desfacut sticla sa gust...fântâna arteziana de tepache prin toata bucataria.
"Tepache on the floor"🤣🤣
Varianta autohtona a lui Bruno Mars cu "Versace on the floor".
M-am bucurat ca am obtinut o fermentare mai mare, dar nu a fost asa.
Tepache on the floor...no me gusta.😘😂
Nu stiu ce a fost de vina: poate ananasul prea copt, bu stiu.
Dupa nici 48 de ore fermeta ca nebunul.
L-am filtrat, imbuteliat si last la temperatura camerei.
Am adaugat apa si zahar peste coji pentru o alta fermentare.
Dimineata am desfacut sticla sa gust...fântâna arteziana de tepache prin toata bucataria.
"Tepache on the floor"🤣🤣
Varianta autohtona a lui Bruno Mars cu "Versace on the floor".
M-am bucurat ca am obtinut o fermentare mai mare, dar nu a fost asa.
Tepache on the floor...no me gusta.😘😂
Arata acest topic
Pagina 1 din 1