Pagina 1 din 1
Ginger Bug Si ce fac eu cu el
#1
Postat 11 January 2021 - 03:23 PM
Ginger Bug e un starter, ca maiaua pentru paine fermentata natural.E punctul de plecare pentru multe bauturi gazoase.
Eu am plecat de la reteta de aiciAici
Si am continuat ca si el, adica cu ginger beer.
Va scriu reteta aici, dar o gasiti si in engleza in link.
Pentru Ginger Bug ziua 1
500 ml apa
22 gr ghimbir tocat sau ras pe razatoare
28 gr zahar brun eu
Ghimbirul il gasesc bio, deci necuratat si bine spalat.
Amestecam toate si le punem intr-un borcan sau sticla, acoperim cu hartie de bucatarie sau panza curata.Important sa respire.Ramane la temperatura camerei, nu frigider.
Dupa 24 de ore:
22 gr ghimbir ras
28 gr zahar Adaugam si mestecam totul, acoperim, lasam alte 24 ore.
Si tot asa pentru 2-3 zile pana cand fermenteaza.
Asa arata dupa 24 de ore.
Cand a fermentat, putem folosi cantitati mici pentru a obtine bauturi gazate.REstul de ginger Bug il pastram in frigider, cu capac si adaugam zahar si ghimbir ras o data pe saptamana.Cand avem nevoie de el, avem grija sa-l scoatem din frigider macar cateva ore inainte de folosire.
Din cand in cand scoatem cu o lingurita o parte din ghimbirul vechi si adaugam altul.
Eu la reimprospatare nu am mai tinut cont de cantitati.
Nu adaugam apa la reimprospatare, nu este nevoie, doar zahar si ghimbir.
Cand nu mai fermenteaza inseamna ca Ginger Bugul nostru a murit si o luam de la capat.
Eu il am pe al meu de doua luni si inca respira.
Pentru prepararea bauturilor avem nevoie de cateva picaturi, o lingurita pana la o lingura de Ginger Bug la litru.
Pentru ginger beer
2 litri apa, nu robinet
273 gr zahar
54 gr ghimbir ras
110 gr ginger bug strecurat.
sucul de la 3 lamai
Mentionez ca in a doua tura de ginger beer am adaugat cam o lingura de starter la 750 ml lichid.
Probabil prima tura este mai slab.
Punem apa la fiert 5 minute cu zaharul si ghimbirul ras.Lasam la racit la temperatura camerei strecuram adaugam sucul lamai si starterul
.
Imbuteliem in sticle cu dop ca in imagine.
In fiecare zi le deschidem sa respire.
Sunt gata in 3-6 zile depinde.
Fizzy Apple Juice(aproape cidru)
Suc de mere 750 ml
o lingura Ginger Bug
3-4 zile rabdare
Sucul de mere natural cumparat, nu am adaugat zahar.
Suc portocale
am avut 500 ml suc portocale proaspat stoarse
1 lingura zahar
1 lingura Ginger bug
3-4 zile rabdare
Important
Nu folositi sticle de plastic.
Deschideti dopul zilnic la sticle.
In ultumile zile ale fermentatiei recomand o chiuveta in apropiere, desi eu am ras la video-ul explicativ, sucul meu de portocale jumatate a ajuns pe jos dupa un salt in jet continuu de jumatate de metru in inaltime....
Am vrut gaz, am avut.
Cum arata Ginger Bug meu acum
Vedem daca e activ cand deschidem capacul:
Ok, it's alive!🤩😍
Eu am plecat de la reteta de aiciAici
Si am continuat ca si el, adica cu ginger beer.
Va scriu reteta aici, dar o gasiti si in engleza in link.
Pentru Ginger Bug ziua 1
500 ml apa
22 gr ghimbir tocat sau ras pe razatoare
28 gr zahar brun eu
Ghimbirul il gasesc bio, deci necuratat si bine spalat.
Amestecam toate si le punem intr-un borcan sau sticla, acoperim cu hartie de bucatarie sau panza curata.Important sa respire.Ramane la temperatura camerei, nu frigider.
Dupa 24 de ore:
22 gr ghimbir ras
28 gr zahar Adaugam si mestecam totul, acoperim, lasam alte 24 ore.
Si tot asa pentru 2-3 zile pana cand fermenteaza.
Asa arata dupa 24 de ore.
Cand a fermentat, putem folosi cantitati mici pentru a obtine bauturi gazate.REstul de ginger Bug il pastram in frigider, cu capac si adaugam zahar si ghimbir ras o data pe saptamana.Cand avem nevoie de el, avem grija sa-l scoatem din frigider macar cateva ore inainte de folosire.
Din cand in cand scoatem cu o lingurita o parte din ghimbirul vechi si adaugam altul.
Eu la reimprospatare nu am mai tinut cont de cantitati.
Nu adaugam apa la reimprospatare, nu este nevoie, doar zahar si ghimbir.
Cand nu mai fermenteaza inseamna ca Ginger Bugul nostru a murit si o luam de la capat.
Eu il am pe al meu de doua luni si inca respira.
Pentru prepararea bauturilor avem nevoie de cateva picaturi, o lingurita pana la o lingura de Ginger Bug la litru.
Pentru ginger beer
2 litri apa, nu robinet
273 gr zahar
54 gr ghimbir ras
110 gr ginger bug strecurat.
sucul de la 3 lamai
Mentionez ca in a doua tura de ginger beer am adaugat cam o lingura de starter la 750 ml lichid.
Probabil prima tura este mai slab.
Punem apa la fiert 5 minute cu zaharul si ghimbirul ras.Lasam la racit la temperatura camerei strecuram adaugam sucul lamai si starterul
.
Imbuteliem in sticle cu dop ca in imagine.
In fiecare zi le deschidem sa respire.
Sunt gata in 3-6 zile depinde.
Fizzy Apple Juice(aproape cidru)
Suc de mere 750 ml
o lingura Ginger Bug
3-4 zile rabdare
Sucul de mere natural cumparat, nu am adaugat zahar.
Suc portocale
am avut 500 ml suc portocale proaspat stoarse
1 lingura zahar
1 lingura Ginger bug
3-4 zile rabdare
Important
Nu folositi sticle de plastic.
Deschideti dopul zilnic la sticle.
In ultumile zile ale fermentatiei recomand o chiuveta in apropiere, desi eu am ras la video-ul explicativ, sucul meu de portocale jumatate a ajuns pe jos dupa un salt in jet continuu de jumatate de metru in inaltime....
Am vrut gaz, am avut.
Cum arata Ginger Bug meu acum
Vedem daca e activ cand deschidem capacul:
Ok, it's alive!🤩😍
#2
Postat 11 January 2021 - 04:24 PM
Azi incep fermentatia ceaiului negru, va tin la curent.
Va arat la ce am folosit Ginger Bug si revin cu detalii.
Mix Vin Fiert,Glühwein mix, Punch, Ceai sau sirop de tuse, tonic-Esența Craciunului in 2 cuvinte.
1 portocala netratata
1 mar
Jumatate lamaie netratata
O falanga de ghimbir
Cam 2 linguri mix mirodenii vin fiert
Cantariti ingredientele, 75 % din aceasta cantitate adaugati zahar.
4 linguri de ginger bug
Le amestecati, lasti la fermentat intr-un borcan cu capac, deschideti zilnic si mai impingeti fructele in siropul format.
3-4 zile aveti Esenta Craciunului in borcan.
Eu il adaug la ceai, vin fiert(adaug si fructele), la o bautura calda gen hot chocolate adaug o lingura doua dupa gust din siropul obtinut.
Siropul il puteti adauga la prajituri, la coocies sau ca mine in umplutura cozonacului cu stafide.
Puteti adauga pe parcurs mai mult anason stelat cum am facut eu, coaja de portocala sau lamaie.
E o foaie alba inca nescrisa Esenta aceasta, frau liber imaginatiei.
Se pastreaza la frigider.Incercati-l, o sa-mi multumiti mai tarziu.😋
Daca nu aveti chef sa pregatiti Ginger Bug pentru Esenta Craciunului, va fermenta si fara starter, dar dureaza mai mult timp.
Daikon Apple Kimchi
1 ridichie Daikon curatata si taiate cuburi
1 mar ras
3% din cantitatea lor sare
Ghimbir, usturoi, ardei iute, sos soya, daca aveti ceapa verde eu nu am avut.
3 linguri ginger bug
Nu adaugam apa, le punem intr-un borcan, deasupra o punga cu zip in care am pus apa, va mentine legumele sub nivelul lichidului format.
4-5 zile la temperatura camerei
Va arat la ce am folosit Ginger Bug si revin cu detalii.
Mix Vin Fiert,Glühwein mix, Punch, Ceai sau sirop de tuse, tonic-Esența Craciunului in 2 cuvinte.
1 portocala netratata
1 mar
Jumatate lamaie netratata
O falanga de ghimbir
Cam 2 linguri mix mirodenii vin fiert
Cantariti ingredientele, 75 % din aceasta cantitate adaugati zahar.
4 linguri de ginger bug
Le amestecati, lasti la fermentat intr-un borcan cu capac, deschideti zilnic si mai impingeti fructele in siropul format.
3-4 zile aveti Esenta Craciunului in borcan.
Eu il adaug la ceai, vin fiert(adaug si fructele), la o bautura calda gen hot chocolate adaug o lingura doua dupa gust din siropul obtinut.
Siropul il puteti adauga la prajituri, la coocies sau ca mine in umplutura cozonacului cu stafide.
Puteti adauga pe parcurs mai mult anason stelat cum am facut eu, coaja de portocala sau lamaie.
E o foaie alba inca nescrisa Esenta aceasta, frau liber imaginatiei.
Se pastreaza la frigider.Incercati-l, o sa-mi multumiti mai tarziu.😋
Daca nu aveti chef sa pregatiti Ginger Bug pentru Esenta Craciunului, va fermenta si fara starter, dar dureaza mai mult timp.
Daikon Apple Kimchi
1 ridichie Daikon curatata si taiate cuburi
1 mar ras
3% din cantitatea lor sare
Ghimbir, usturoi, ardei iute, sos soya, daca aveti ceapa verde eu nu am avut.
3 linguri ginger bug
Nu adaugam apa, le punem intr-un borcan, deasupra o punga cu zip in care am pus apa, va mentine legumele sub nivelul lichidului format.
4-5 zile la temperatura camerei
#3
Postat 12 January 2021 - 11:16 AM
Pork ribs marinate in ginger beer si glasate cu Esenta Craciunului.
#5
Postat 12 January 2021 - 07:30 PM
Ce interesant, de incercat neaparat ! Atata ca mi-e teama de "explozii", dar vad ca se pot preveni .
#6
Postat 12 January 2021 - 08:00 PM
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#7
Postat 12 January 2021 - 08:10 PM
bellamama, la 12 January 2021 - 02:41 PM, a spus:
Pai pork+ginger+sweet sour= big love!😍
Eu le fac la foc mic 160-170 gr, acoperite prima ora, le descopar spre sfarsit si le intorc una doua ori.Se desfac de pe os, asa.
adi_edi, la 12 January 2021 - 07:30 PM, a spus:
Ce interesant, de incercat neaparat ! Atata ca mi-e teama de "explozii", dar vad ca se pot preveni .
M-am invatat si le deschid incet, controlat.Pe cat posibil.
dragos, la 12 January 2021 - 08:00 PM, a spus:
Poate la a treia fermentare.😎
#8
Postat 15 January 2021 - 04:35 PM
In 11 ianuarie am facut cam 650 ml ceai negru
2 linguri zahar
L-am lasta la racit si am adaugat 2 linguri ginger bug.
Azi e 14 ianuarie si se prezinta asa:
Experimentele continua.
2 linguri zahar
L-am lasta la racit si am adaugat 2 linguri ginger bug.
Azi e 14 ianuarie si se prezinta asa:
Experimentele continua.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1