Forum Culinar: dovleac la cuptor... da' altfel - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

dovleac la cuptor... da' altfel :)

#1 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 24 January 2021 - 11:08 PM

Asadar... pentru cei carora le place si altfel, o reteta simpla si buna rau... cu dovleac.

Important este dovleacul. Nu orice soi ci ala zis butternut.

Imagine postata


Iarasi foarte important este ca dovleacul sa fie bine copt. Al meu a stat in casa cam vreo doua luni dupa ce l-am cumparat. Asa ca a avut timp sa se coaca bine.


Boooon... Se curata dovleacul de coaja, se taie in lung pe jumate, se curata de seminte. Apoi se taie de-a curmezisul in felii nu mai groase de 7 mm. Se pune deoparte.

Se ia un ardei chili uscat si se da prin mojar dar nu praf. Se arunca intr-un troc.
Se ia piper si se mojareaza si se arunca in acelasi troc.
Se mai arunca in troc niste sare de mare grunjoasa.
Se merge in curte si se culege o mana buna se salvie. Se rup toate frunzele, se lasa intregi si se arunca si astea in troc.
Se ia un baton de scortisoara, se rupe in doo. Jumate se pune inapoi in de unde l-ati loat, cealalta jumate se zdrobeste bine in mojar. Nu praf. Dar sa fie bine zdrobita. Se arunca si asta in troc.
Se toarna, in troc, ulei de masline care sa nu aibe gust puternic. Cat? Destul cat sa dezlege amestecul de toate alea din troc. Va veti da seama imediat cam cat ulei ar trebui pus.

Acum puneti in troc dovleacul taiat. Amestecati bine cu mana pana tot dovleacul este acoperit bine cu mehlemul asta din troc.

Loati o tava de dat la cuptor, puneti pre dansa hartie de copt. Pe hartia de copt puneti dovleacul din troc. SI presarati deasupra seminte de susan. Cat vreti voi.

Intre timp ati dat drumul la cuptor ca sa-l preincalziti la 180 de grade. Celsius.

Dupa ce s-a incins cuptorul bagati tava cu dovleac in cuptor. Daca dovleacul e copt de la natura si nu e taiat felii prea groase, dupa maxim juma de ora e gata copt. Oricum, mai verificati dupa fo doojdeminute, cu furculita, daca dovleacul s-a muiat cat vreti voi. Io l-am lasat juma de ora fix si s-a facut perfect..

Cand e gata, inchideti focu' la cuptor si lasati tava acolo.

Intre timp ati trantit niste carne pe gratar (nu de porc. carnea) in asa fel incat sa fie cata cam cand e si dovleacul gata.

Puneti apoi carnea pe farfurie (io mananc pe fund de lemn), puneti dovleac langa ea si mancati. Beti si ceva vin.

Imagine atasata: monthly_01_2021/post-102-0-66108700-1611522480.jpg

Aceasta postare a fost editata de dragos: 24 January 2021 - 11:10 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2021 - 11:46 PM

Fain, am un butternut pe chiuveta afara de citeva saptamini, incerc.

#3 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 24 January 2021 - 11:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 January 2021 - 11:46 PM, a spus:

Fain, am un butternut pe chiuveta afara de citeva saptamini, incerc.


Retata din Toscana :blackeye:

Aceasta postare a fost editata de dragos: 25 January 2021 - 12:25 AM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#4 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 25 January 2021 - 12:25 AM

Vezi postareadragos, la 24 January 2021 - 11:47 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 24 January 2021 - 11:46 PM, a spus:

Fain, am un butternut pe chiuveta afara de citeva saptamini, incerc.


Retata din Toscana :blackeye:


Atentie! Scortisoara e importanta!

Atentie! Scortisoara sa nu fie predominanta ci doar sa se faca simtita :violent1:

Aceasta postare a fost editata de dragos: 25 January 2021 - 12:27 AM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 October 2022 - 12:14 PM

bine a trecut un an dar l-am factut
foarte bun, am pus alaturi si citiva morcovi care zaceau prin frigider
Imagine atasata: monthly_10_2022/post-4-0-09821600-1664791725.jpeg

mi-a mai ramas un pic, cre ca il strivesc cu furculita si arunc niste paste deasupra

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi