Forum Culinar: Buns - chifle chinezesti - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Buns - chifle chinezesti

#1 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 898
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 17 September 2021 - 05:56 PM

 

Ingrediente: 

180 gr făină universala
180 gr cake flour =155 gr făină purpuse + 25 gr amidon de porumb
4 gr drojdie instant
60 gr zahăr (se poate reduce zahărul sau adăugat mai mult după gust)
1 lingură ulei de gătit
1/2 linguriță sare
150 ml lapte rece (plus 10 ml pentru a tampona mai târziu suprafața chiflelor)  

cum se face cake flour: pentru fiecare 1 cană de făină simplă (aproximativ 115 gr) se adaugă 2 linguri de amidon de porumb. Acest lucru vă va ajuta să înmuiați chiflele aburite în comparație cu doar utilizarea făinii simple. NU ÎNLOCUIȚI FĂINA DE PRĂJITURI CU SPONGE MIX

 

Pregătirea aluatului la mixer 

-se aseaza combinația de făină / amidon , drojdia instant, zahărul, sarea și uleiul într-un bol.
-se adauga lapte rece sau apă la temperatura camerei.Se incepe cu 150 ml și adăuga cate putin până când putem forma un aluat. (Am ajuns la 195 ml lapte
- prefer să încep cu cea mai mică cantitate de lichid și să adăug cate un pic linguriță cu linguriță până când aluatul se unește și se continua frământarea timp de 5 minute 
-se acopera și odihneste aluatul timp de 15 minute pentru a relaxa glutenul pentru a modela și a rula mai ușor aluatul, apoi se trece la pasul următor .
-se imparte  aluatul in 12 parti egale, se pudrează ușor suprafața de lucru cu niște făină.
-se trage aluatul astfel încât pliurile să fie în partea de jos și suprafața să fie netedă și rotundă. Se ruleaza aluatul într-o bilă rotundă netedă între palma mâinii  
-se cupeaza aluatul intre ambele palme și mutați aluatul printr-o mișcare circulară pentru a-l forma mai înalt. Această parte este importantă, astfel încât chiflele aburite să iasă înalte în loc să se răspândească în lateral după abur 
-se așeaza  pe o bucată de hârtie pergament, dupa care se umezeste usor suprafața chiflei cu puțin lapte folosind degetul pentru a netezi suprafața. -se acopera ușor cu un prosop de bucătărie curat pentru a preveni uscarea, se continua la fel cu celelate 11 bilute. 
-se lasă aluatul să crească la temperatura camerei sau într-un loc cald până cand se dublează fata de marimea originală. Acest lucru poate dura aproximativ 1 oră sau mai mult la o temperatură caldă. De asemenea  atunci când le  ridicăm ar trebui să se simtă mult mai ușoare.
-se face un test cu degetul-cand se apasă ușor aluatul, acesta va lăsa o indentare, dar va reveni încet. Acest aluat este perfect crescut.Dacă revine imediat, trebuie să ma stea la crescut inca puțin.  Eu nu am avut oala specială pentru aburire asa ca am improvizat ca in poza  

Imagine atasata: monthly_09_2021/post-591-0-30261500-1631893935.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2021/post-591-0-21721200-1631893982.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2021/post-591-0-42177700-1631894047.jpg


-se aduce apa din oală la fierbere, se înfășoară capacul coalei cu un prosop de bucătărie pentru a preveni scurgerea umezelii pe chiflele aburite, deoarece acest lucru va crea pete „arse” 
-se reduce focul la mediu, se aşează chiflele pe un grătar cu goluri lăsând un spațiu de aproximativ 2.5 cm între ele. Se acopera cu capacul înfasurat cu prosop dar se lasa cam 2 cm  spațiu pentru a scăpa puțin abur.
-se aburesc chiflele la foc mediu timp de 15 minute pentru chiflele medii-mari fara umplutura, 20 de minute pentru chiflele mari cu umplutura de carne cruda.

 După aburire se opreste focul. NU SE DESCHIDE capacul oalei. Lasă chiflele să stea acolo 1 minut. Chiflele nu se vor scufunda sau se vor încreți din cauza schimbării bruște a temperaturii Răcire: -se indepărtează imediat chiflele din grătar pentru a le lăsa să se răcească. Aceasta pentru a vă asigura că fundul chiflelor aburite nu va fi umed și ud 

 
Imagine atasata: monthly_09_2021/post-591-0-63234300-1631894108.jpg


Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 17 September 2021 - 06:03 PM


#2 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,612
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 20 September 2021 - 11:22 AM

sarut manuta pentru reteta!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi