Am facut deja de 2 ori desertul asta si mi-a placut mult si mai ales e bun deacu inainte ca apar toate fructele.
Are si o origine hazlie, daca vreti sa o cautati in internet
Va zic exact ce cantitati am folosit eu dar se poate jongla dupa plac cu toate.
Cu o seara inainte daca aveti timp se amesteca o cutie de lapte condensat (a mea avea 387 g si era fara lactoza) cu sucul si sau coaja de la 2-3 lamii in functie de cum va place, eu am pus o jumatate de portocala si o lamiie mare.
Se amesteca cu frisca obtinuta din 500 de ml de smintina si se lasa la frigider o noapte.
A doua zi se fac straturi intr-un castron sau cupa mare transparenta ca sa se vada astfel:
- un strat de crema
- un strat de frisca (eu pe asta l-am omis de data asta pentru ca imi iesea prea multa si vroiam s-o termin in acceasi zi) - eu as zice ca e optional
- un strat de fructe, eu de data asta am folosit capsuni taiate in sferturi, cam jumatate de kg
- un strat de bezele farimitate, eu am folosit in total 85 de gr atit avea cutia de bezele cumparate
deasupra se decoreaza cum doriti, eu am folosit zmeura si afine
Din cantitatile astea mi-au iesit 8 portii cam asa de mari
Pagina 1 din 1
Eton Mess
#2
Postat 22 April 2022 - 05:18 PM
Foarte elaborat, bănuiesc că merită niște efort în plus față de cum fac eu cînd am chef de ceva dulce și frumos, dar nu să și muncesc prea mult pun straturi de iaurt gras, frișcă sau mascarpone, fructe proaspete sau din compot, biscuiți sfărîmați, pișcoturi sau chec tăiat cuburi, iar toate astea de încă o dată în pahare, să se vadă frumos. Dacă pun fructe din compot, mai insiropez straturile de biscuiți.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1