Forum Culinar: Prajitura "Banat" - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura "Banat"

#1 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 January 2010 - 04:29 PM

Ingrediente:
- 8 oua
- 350 gr zahar + 2 linguri zahar
- 1/2 cana faina + 8 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 1/2 cana stafide
- 1 cana nuca cocos
- 1 cana visine (am avut visine congelate)
- 1 cana nuci macinate
- 1/2 cana alune prajite si tocate
- 1 pachet unt
- 1 fiola esenta vanilie
- 200 gr ciocolata pentru glazura (eu am folosit 2 tablete Milka)Imagine atasata: 114_e0b06afd7d7772f94ae5d13bfa7eb414.jpg

Procesul Tehnologic:

Blatul

Cele 8 oua se separa, iar albusurile de bat bat cu 250 gr zahar.Imagine atasata: 114_a2fbe90dcff54fb459370175c85f9902.jpgImagine atasata: 114_63c32394716c02c270d20266c65790d8.jpg

Peste albusul batut se adauga stafidele (nu trebuiesc inmuiate)Imagine atasata: 114_17f975c4ade86feb262bb7109ebcc7d2.jpg
visineleImagine atasata: 114_3877998a889e4a2c0f1f6bf6fd38d73e.jpg
alunele prajite si tocateImagine atasata: 114_5d857c2b891815ca91ca069f39a9c29e.jpg
nuca macinataImagine atasata: 114_33a36f973ebf3f2e7980b1d7500e752e.jpg
nuca de cocosImagine atasata: 114_77582811653c9b1559a784d703cd37d9.jpg
1/2 cana de faina si 1 plic de praf de coptImagine atasata: 114_5bab35d14f685ea25c529556420ed157.jpg

Se amesteca totul foarte bine, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se da la cuptorul incins. Se coace timp de 30 min la foc mic.Imagine atasata: 114_782b4aa5fc624cf4a28d5b72ed4f3d52.jpg
Am folosit tava de la cuptor. Imagine atasata: 114_af666448418f6a052b7524ed228c9ce6.jpg

#2 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 January 2010 - 04:42 PM

Foile:
Cele 8 galbenuse se amesteca bine cu 8 linguri faina si 2 linguri zahar. Iese un aluat lipicios.Imagine atasata: 114_ab3312e52c38837471f061eef0197421.jpgImagine atasata: 114_29a1f62e02c416c7c8f4dd4476468705.jpgImagine atasata: 114_af11f4d7bc98a338663ce5b2418b4513.jpg

Aluatul se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi pe blatul bine infainat.Imagine atasata: 114_5f9a06c5182fc819c36ecb0c920494ee.jpg
Foile se coc pe dosul aceleiasi tavi.Imagine atasata: 114_e4345e939025ca4f443d2699da51cdbb.jpg

Crema:

1 pachet de unt se freaca bine cu 100 grame zahar si cu o fiola esenta de vanilie.Imagine atasata: 114_65a623f56ddad1c18295db2d9f4eea16.jpg
Atentie: foile se lucreaza repede, cat sunt caldute, pentru ca sunt foarte casabile.

Asamblarea prajiturii:

Se pune o foaie ai peste aceasta se intinde jumatate din crema de unt.Imagine atasata: 114_a7ee93b5babfb4c54c49a3988f413924.jpgImagine atasata: 114_f59708227b7f09daa75710f5b235e6d6.jpg
Peste prima foaie se aseaza foaia de albus(nu are nimic daca mai crapa sau se rupe, o potriviti in asa fel incat sa nu se cunoasca)Imagine atasata: 114_5d68f320e6b3efb0ac41eed8c3cff072.jpg
Se unge cu cealalta jumatate de crema de unt si se pune si cea de a doua foaie coapta pe dosul tavii.Imagine atasata: 114_bdb2e547ea0cff13a3c6fa346a8d0a15.jpgImagine atasata: 114_ee1457c5d7e70ed61c062b8dc458f958.jpg

Glazura:

200 grame ciocolata se topesc si se amesteca cu 50 grame de unt apoi se toarna peste prajitura si se netezeste bine. (pentru ca aveam ciocolata cu lapte am mai pus si o lingura buna de cacao ca sa se mai inchida la culoare glazura)Imagine atasata: 114_870b3b5ea53c4701054e4e507784705d.jpgImagine atasata: 114_8a9193ba6c5268294b0b5f99e2de6c9e.jpg
Se lasa la rece pana se intareste prajitura, apoi se taie patrate.Imagine atasata: 114_842c456b60097d60d95ea40742b42579.jpgImagine atasata: 114_028d6f19a81e4362d3b1657f4607c355.jpg

#3 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 10 January 2010 - 07:04 PM

Imi place tare mult cum arata prajiturica ta :D ...si cred ca e o nebunie imbinarea de arome :D

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 January 2010 - 12:13 PM

Si mie cum de mi-a fugit?Tare bine suna Banatul asta al tau , July! {SMILIES_PATH}/6.gif:)<" title="arms" />

#5 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 January 2010 - 08:21 PM

Are un gust de iti vine sa mananci toata portia. Si pentru ca m-am cam dedat la Banat, am intrat de azi in silentio stampa(asta e numele pentru cura de slabire) :appl: :D. E putin de munca, dar e de efect si merita incercat.

#6 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 14 January 2010 - 07:28 PM

Succes cu silenzio stampa, secretul e sa reusim sa tinem cat mai mult gura inchisa. :floare: :notworthy:

Imi place mult reteta, eu sunt adepta prajiturilor duuulci, cu multa crema, unt, grasimi, eu le zic "cu colesterol bun". Nu ma dau in laturi de la o praji cu muuuulte calorii. Din pacate (ori din fericire) la mine lenea-i mare si greu ma apuc de facut dulciuri. :mrgreen:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi