Forum Culinar: Racituri (piftii) de porc - Forum Culinar

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Racituri (piftii) de porc

#21 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,607
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2011 - 11:12 PM

Vezi postareaPiscotel, la 09 January 2011 - 09:27 PM, a spus:

Si o poza cu "artista culinara" si nepoata-sa.

Pai lipsesti tu in mijloc :icon_fessee:

#22 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 January 2011 - 12:05 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 January 2011 - 11:12 PM, a spus:

Pai lipsesti tu in mijloc :P

Exact!

Frumoasa imagine! :P

Si piftia e super.
Aici fac nemtii din start cu otetul în zama :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#23 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 January 2011 - 10:19 AM

Pai lipsesti tu in mijloc Imagine postata

Vezi postareaMaya, la 10 January 2011 - 12:05 AM, a spus:

Pai lipsesti tu in mijloc Imagine postata

Exact!

Frumoasa imagine! Imagine postata

Si piftia e super.
Aici fac nemtii din start cu otetul în zama Imagine postata

Io faceam pozele.
Barbatii erau ocupati sa-si desfaca cadourile.Imagine postata
Asa e ,daca nu avem alti copii prin casa.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#24 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 January 2011 - 08:12 PM

Si eu fac ca mama ta, Piscotel, le fierb intr-o zi, le racesc la frigider, iau grasimea si le mai fierb o data a doua zi. Asta cu grasimea e primul motiv, mai simplu de-atit nu cred ca poti sa o elimini aproape in totalitate, si am incercat nenumarate metode. Al doilea motiv e ca pot sa-mi dau seama cit de tare se vor prinde, chiar daca proba o fac chiar din prima zi, cu scos o cantitate mica intr-o farfurie si pus la frigider sa vezi ca sint suficient fierte. Daca consistenta e inca "prinsa dar se rupe", mai pun un plic sau 2 de gelatina. Cu ceva timp in urma aveam "o jena" cu gelatina asta, dar acum mi-a trecut. Oricum gust iese destul din ce pun la fiert, asa ca macar sa ma bucur de zeama aia care e de fapt partea cea mai atragatoare a raciturii :rolleyes:
De cind am bila cu sita mi-am usurat enorm munca cind fac racituri, nu mai e necesara decit o strecurare rapida printr-o sita in care pun si un tifon, dar nu mai trebuie sa pescuiesc legume si condimente de prin oala, le pun de la inceput la fiert, la sfirsit scot bila si gata.

Asta fiind invocata bila:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-233-12946829013042.jpg

si continutul ei, puteam sa pun chiar mai multe chestii acolo, dar n-a fost necesar pentru cite racituri am facut eu. Ceapa, morcov, usturoi, condimente

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-233-12946830506373.jpg

#25 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 January 2011 - 08:30 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 09 January 2011 - 11:17 AM, a spus:

.
Crăcituri :)

.

a iesit fain racitura si decorul imi place mult

Vezi postareaGeany, la 09 January 2011 - 11:35 AM, a spus:

Mie-mi place f. mult decorul sefule. :rolleyes:

Ceci' minunata racitura ta,un singur lucru ma intreb,cartoful nu tulbura zeama?!Are si el vre-un rol(ma gandesc la amidonul pe care-l contine)la legarea raciturii?!!

multumesc
ti se pare a fi tulbure zeama?...Nu stiu daca are vre-un rol cartoful dar asa am vrut eu atunci sa pun (poate m-am gandit un pic si la amidonul din el ), dar de obicei nu pun( numai cateodata)

Vezi postareaArmina, la 09 January 2011 - 08:54 PM, a spus:

Ce bine arata, cec, mi-ai facut pofta desi am mancat acasa de Craciun :floare:

Eu de fiecare data cand am facut am facut cu un ciolan afumat numai, fiert pana cadea carnea de pe os si mi-a iesit tremurusul tare si foarte gustoasa.

Acum eu am o intrebare. Eu sunt obisnuita de acasa, sunt din Bucuresti dar maica-mea e din Braila, sa mananc piftia doar cu mustar si paine. Am vazut pe aici lumea spunand ca o mananc cu otet. Poate suna ciudat, dar cum mancati piftia intarita cu otet, ma refer la 'tehnica' folosita? :wub: Se toarna otet peste ea cand o ai in farfurie sau cufundati cubul in otet ca in sos? Lamuriti-ma si pe mine :)

multumesc
si eu am facut de cateva ori cu picioare afumate, dar parca mai mult imi plac cu ele crude

Asta-i piftia facuta de mama,ca ea e maestra de ceremonii la piftie si inca nu am "detronat-o ".
Mie imi place sa le mananc,dar nu-mi place mirosul pe care il fac in casa,cat fierb.
Ea le lasa de pe o zi pe alta in oala.A doua zi alege toata grasimea de deasupra.
O pune iar pe foc.O strecoara,alege carnea si o pune in castroane.
Ea pune si piept de pui,muschiulet de porc sau limba pentru mofturosii care nu mananca "adidasi"de porc.
La noi se serevste ca aperitiv,doar cu paine.

Fiecare isi pune in farfurie,peste piftie,otet,lamaie sau hrean,la alegere

Atasament P1150919.JPG

arata bine piftia
imi place mult poza cu artista si nepoata

Vezi postareaPiscotel, la 09 January 2011 - 09:54 PM, a spus:

Scuze Cec de off.Imagine postata

nu e nici o problema, se mai accepta si cate un "off"
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#26 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 08:35 PM

anu asta la racitura am pus si 2 urechi, cartof nu am pus
una am incarcat-o cu sorici,... si una am lasat-omai zemoasa pt sot ca ii place mai mult asa (dar nu am mai tras-o in poza)

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-12946844352007.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-12946844426727.jpg

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#27 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 January 2011 - 08:36 PM

Nu Ceci tocmai ca nu pare a fi tulbure zeama... iar eu nu puneam cartof,de teama sa nu se tulbure,cred ca am sa pun si eu deacum.

Phii ce-mi place bolul ala cu gauri a lui Carmella,deja ma gandesc sa fierb si eu legumele intr-un saculet de tifon...

#28 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 08:53 PM

Vezi postareaCarmella, la 10 January 2011 - 08:12 PM, a spus:

Si eu fac ca mama ta, Piscotel, le fierb intr-o zi, le racesc la frigider, iau grasimea si le mai fierb o data a doua zi. Asta cu grasimea e primul motiv, mai simplu de-atit nu cred ca poti sa o elimini aproape in totalitate, si am incercat nenumarate metode. Al doilea motiv e ca pot sa-mi dau seama cit de tare se vor prinde, chiar daca proba o fac chiar din prima zi, cu scos o cantitate mica intr-o farfurie si pus la frigider sa vezi ca sint suficient fierte. Daca consistenta e inca "prinsa dar se rupe", mai pun un plic sau 2 de gelatina. Cu ceva timp in urma aveam "o jena" cu gelatina asta, dar acum mi-a trecut. Oricum gust iese destul din ce pun la fiert, asa ca macar sa ma bucur de zeama aia care e de fapt partea cea mai atragatoare a raciturii :rolleyes:
De cind am bila cu sita mi-am usurat enorm munca cind fac racituri, nu mai e necesara decit o strecurare rapida printr-o sita in care pun si un tifon, dar nu mai trebuie sa pescuiesc legume si condimente de prin oala, le pun de la inceput la fiert, la sfirsit scot bila si gata.

Asta fiind invocata bila:

si continutul ei, puteam sa pun chiar mai multe chestii acolo, dar n-a fost necesar pentru cite racituri am facut eu. Ceapa, morcov, usturoi, condimente

faina si practica "bila' asta, imiplace

eu grasimea o iau cu lingura de deasupra(atunci cand are) dupa ce se prind raciturile si dupa ce o iau ne apucam de mancat

#29 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 08:54 PM

Vezi postareaGeany, la 10 January 2011 - 08:36 PM, a spus:

Nu Ceci tocmai ca nu pare a fi tulbure zeama... iar eu nu puneam cartof,de teama sa nu se tulbure,cred ca am sa pun si eu deacum.

Phii ce-mi place bolul ala cu gauri a lui Carmella,deja ma gandesc sa fierb si eu legumele intr-un saculet de tifon...

din cate am observat iese zeama mai tulbure atunci cand se fierbe la foc mare

#30 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 08:59 PM

Aha bun de stiut,...sotului meu ii plac ,cu mai multa gelatina decat carne,si sa gaseasca sorici si ceva cartilaje moi de rontait...
Hi hi hi!!! Gusturile nu se discuta na'...Eu pun adidas de porc(adica partea aia cu copita) si rasoale(de la genunchi),matusa face cu cap,cu urechi si alea,dar pe mine ma impresioneaza,nu pot... :rolleyes:

#31 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 09:02 PM

Vezi postareaGeany, la 10 January 2011 - 08:59 PM, a spus:

Aha bun de stiut,...sotului meu ii plac ,cu mai multa gelatina decat carne,si sa gaseasca sorici si ceva cartilaje moi de rontait...
Hi hi hi!!! Gusturile nu se discuta na'...Eu pun adidas de porc(adica partea aia cu copita) si rasoale(de la genunchi),matusa face cu cap,cu urechi si alea,dar pe mine ma impresioneaza,nu pot... :rolleyes:

si la mine adidasii sunt baza cand e vorba de racituri si ce mai am pe 'langa' (un ciolan, o bucata de carnita,...

n-am inteles ce ai vrut sa zici cu "nu pot..."

#32 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 09:06 PM

Vezi postareacec, la 10 January 2011 - 09:02 PM, a spus:

Hi hi hi!!! Gusturile nu se discuta na'...Eu pun adidas de porc(adica partea aia cu copita) si rasoale(de la genunchi),matusa face cu cap,cu urechi si alea,dar pe mine ma impresioneaza,nu pot... :floare:

si la mine adidasii sunt baza cand e vorba de racituri si ce mai am pe 'langa' (un ciolan, o bucata de carnita,...

Nu pot sa vad capul ala asa saracul ma impresioneaza si mi-e mila de purcel,are o mutra asa ...Dar adidasii si rasoalele,hi hi hi,ma disociez si nu-mi mai pasa de parca ar creste in sacosa(asa credeam cand eram mica)...Am eu piticul meu,dar matusa jura ca-i mai buna racitura cu cap si urechi si tot... :rolleyes:

#33 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 09:08 PM

Vezi postareaGeany, la 10 January 2011 - 09:06 PM, a spus:

Vezi postareacec, la 10 January 2011 - 09:02 PM, a spus:

Hi hi hi!!! Gusturile nu se discuta na'...Eu pun adidas de porc(adica partea aia cu copita) si rasoale(de la genunchi),matusa face cu cap,cu urechi si alea,dar pe mine ma impresioneaza,nu pot... :floare:

Nu pot sa vad capul ala asa saracul ma impresioneaza si mi-e mila de purcel,are o mutra asa ...Dar adidasii si rasoalele,hi hi hi,ma disociez si nu-mi mai pasa de parca ar creste in sacosa(asa credeam cand eram mica)...Am eu piticul meu,dar matusa jura ca-i mai buna racitura cu cap si urechi si tot... :rolleyes:

eu nu am luat cap, ci am gasit doar urechi si le-am luat ca imi placea cum se simt in toba si am vrut sa le simt si in racituri

#34 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 10 January 2011 - 09:08 PM

Vezi postareacec, la 10 January 2011 - 08:35 PM, a spus:

he, he, ce frumoasa a iesit, Cec! si deasa, asa imi place si mie!

mai am si eu un pachet ptr racitura, la congelator, da'i de curcan, de porc nici n-am mancat de sarbatorile astea. :rolleyes: noua nu ne tb nicio acreala la ea, doar mamaliga calda.

#35 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 09:14 PM

Vezi postareamoatza, la 10 January 2011 - 09:08 PM, a spus:

Vezi postareacec, la 10 January 2011 - 08:35 PM, a spus:

he, he, ce frumoasa a iesit, Cec! si deasa, asa imi place si mie!

mai am si eu un pachet ptr racitura, la congelator, da'i de curcan, de porc nici n-am mancat de sarbatorile astea. :rolleyes: noua nu ne tb nicio acreala la ea, doar mamaliga calda.

multumesc
eu daca am mamaliga calda la ea nu mai imi trebuie nimic
Anu trecut am mancat si cu paine ca pe o 'toba' si a mers si asa (a fost prima data cand am mancat racitura cu paine)

#36 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 09:20 PM

Fain ,poate gasesc si eu doar urechi,o sa fac un sot f.f.fericit...Si noi tot cu mamaliguta mancam.de otet nu am auzit pana acum la voi,nu stiam...

#37 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 11 January 2011 - 03:23 PM

Cand eram mica nu-mi placea carnea din piftie, drept urmare bunicul imi pregatea 2 farfurii doar cu zeama. Adolescenta fiind imi pregateam singura farfuria, doar zeama si carne macra. Apoi am inceput sa mai accept si cate un zgarci...acu' inghit si soricii cu par :D

M-ati atins la lingurica cu piftiile voastre, una mai frumoasa ca alta. :(( :(( Am facut si eu de Craciun din porc si vita, acum a vazut barbatu-miu pozele de pe topic si vrea din nou. Problema e ca momentan e cam cald si ar trebui sa le tin la frigi ca sa se intareasca. In general le "coagulez" pe balcon.

Am bagat la scufita si ideea cu fiertul in 2 etape. Ce ma speria pe mine era ca tre' sa am o zi libera ca sa stau sa supraveghez oala. Acum stiu ca se poate prepara in 2 timpi! :floare:
Voi face din porc si piept de pui. Eu nu pun la fiert decat carnea cu apa, o ceapa, foi de dafin si boabe de piper. La sfarsit pun usturoi praf, sare si eventual piper macinat asa "pe gustate". Imi plac in toate felurile, goale, cu paine, cu mamaliga, cu mustar, cu hrean, cu salata de sfecla rosie (aici intra otetul). Se intelege bine in farfurie si cu 2 liguri de salata boeuf, asta daca e sa nu numaram caloriile si colesteroalele. B)

Ca sa nu va povestesc ce dor mi-e de o felie de toba!!!

Edit ca m-am razgandit, mai bine o fac de vita cu piept de pui (poate gasesc si un os mare cu maduva!!! B) )

#38 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 January 2011 - 10:04 PM

Am un amic care m-a innebunit cu piftia de cocosh!
Dar saptamana trecuta am facut o ciorba si am pus mai multe aripi si cand am scos-o din frigider era piftie! Asa ca acum as face si piftie de cocosh, ca vad ca se poate!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#39 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 11 January 2011 - 10:56 PM

Vezi postareaArmina, la 09 January 2011 - 10:53 PM, a spus:

Multam fain de lamuriri, chiar detaliate.=)) Desi pare stupid, nu am mancat niciodata piftia cu otet sau lamaie si nu imi imaginam chiar cum se pune otet pe ea. Acum am inteles si probabil nu o sa fac ochii mari daca mi s-o intampla vreodata in viata asta sa fiu la masa cu cineva care cere otet pentru piftie =))

Eu nu pot sa mananc decat cu otet..:lol: Cate bordeie, atatea obiceie..
A cat is a friend fur-ever !

#40 Useril este offline   Sara 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOradea

Postat 17 January 2011 - 12:41 AM

Vezi postareaUma, la 11 January 2011 - 10:56 PM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 09 January 2011 - 10:53 PM, a spus:

Multam fain de lamuriri, chiar detaliate.:appl: Desi pare stupid, nu am mancat niciodata piftia cu otet sau lamaie si nu imi imaginam chiar cum se pune otet pe ea. Acum am inteles si probabil nu o sa fac ochii mari daca mi s-o intampla vreodata in viata asta sa fiu la masa cu cineva care cere otet pentru piftie :toothy9;

Eu nu pot sa mananc decat cu otet..;) Cate bordeie, atatea obiceie..

Nici eu n-am știut până acu vreo 2-3 ani, dar de când am gustat piftia cu oțet (de mere) sau lămâie numai așa îmi place :toothy6: .
Acum că am aflat și de hrean voi încerca cu prima ocazie...

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi