Forum Culinar: Hoooot Jambalaya ! - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Hoooot Jambalaya !

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 January 2010 - 02:05 PM

Fiindca mi-e cam peste mina sa calaresc avioanele pina la New Orleans si nici de Robin Williams nu ma impiedic de cite ori am pofta de o jambalaya, mi-am facut curaj sa incerc de-a o prepara acasa. :D


prin urmare dupa ce s-a intors de la cumparaturi, micuta sirena si-a pregatit partenerii de joaca:
- 2X 1/2 de ardei gras (rosu si galben), 1 ceapa, 2 catei de usturoi, un pic de ardei iute, 2 tije de telina, 200 g champignon, 100 g mazare congelata, 10 rosioare - toate legumele tocate, 1 virf de cutit de sofran (deh, puterea obisnuintei de la paella !), sare/piper dupa gust, 1 frunza de dafin, 1 piept mare de pui, 150 g chorizo, o conserva (400g) cu suc de rosii, 2 1/2 dl orez arborio, 5 dl supa de pui, ca. 150 g calamari, 200 g creveti si una bucata de homar, botezat Sebastien si prefiert in prealabil (ca suc propriu nu avea la ora aia ! :D )

Imagine postata

Imagine postata

a pus la prajit bucatile de pui si ardei gras intr-o tigaie mai incapatoare

Imagine postata

apoi a adaugat ciumpercutele, ceapa, ustroiul, (iti)ardeiasu' & gura si telina calindu-le putin

Imagine postata


iar dupa vreo 5' le-a infratit cu un arborio

Imagine postata



cind orezul a devenit translucid, a condimentat cu sare/piper, a turnat supa de pui si a pus frunza de dafin pt. aroma lasind-o sa fiarba la foc mic impreuna cu restul - dar nu mai mult de 5', ca altfel da un gust amar mincarii (!)

Imagine postata

dupa fo' 10' a adaugat chorizo, mazarea, sucul de rosii si rosioarele lasindu-le si pe acestea sa mai bolboroseasca in legea lor un timp

Imagine postata

Imagine postata

cind in tigaie orezul dadea semne ca se umflase in pene (adicatelea, era aproape fiert), au fost adaugati calamari si crevetii

Imagine postata

iar cu fo' 3' inainte de final a fost invitat si dl. Sebastien sa le tina companiei in tigaie (numai cit sa se infierbinte)

Imagine postata

pofta mare la hoooot jambalaya ! :D

Imagine postata


#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2010 - 02:08 PM

Wow.....felul de-a nara, imi aminteste de Taki :D .
arata sublim jambalya .o sa am o problema cu sebastian, dar m-oidescurca io.

#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 January 2010 - 02:23 PM

stella a spus:

Wow.....felul de-a nara, imi aminteste de Taki :D .
arata sublim jambalya .o sa am o problema cu sebastian, dar m-oidescurca io.


Stella, Sebastienu' e optional, la fel ca si calamari dealtfel. :D Merci de apreciere. :D


(chiar, pe unde o fi Taki, tot pe la extraterestrii ? Imagine postata)

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2010 - 03:06 PM

Ce imbinare de gusturi si arome.Minunata.Si cred ca Seby al tau, era ruda cu Omar al meu.Tare bine aratau amandoi! :D

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 04:30 PM

M-ati inebunit cu Seby si Omar :D
Dana, la ce tara incadrez jambalaya la indexat?

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2010 - 04:37 PM

Adriana a spus:

M-ati inebunit cu Seby si Omar :lol:
Dana, la ce tara incadrez jambalaya la indexat?



Aveam o sansa din doua. daca nu-i Taki, e Dana.

Adriana, e tipica sudului SUA , Louisiana, bucataria cajun :)

#7 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 03 January 2010 - 05:43 PM

Eu imi infig coltii intr-un Sebastian zi de zi ( deh, sotul din dotare :) ), da nu m-as da in laturi de la al tau nici un pic :lol:.
Take a walk on the wild side...

artizan

#8 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 January 2010 - 08:02 PM

Eataly a spus:

Ce imbinare de gusturi si arome.Minunata.Si cred ca Seby al tau, era ruda cu Omar al meu.Tare bine aratau amandoi! :D


Eataly, am pus si eu ochii pe reteta cu Omaru' tau, fiindca mai am un fratior de-a lui Seby la congi. :)
(am primit mai demult 3 exemplare vii si am fost mai timorata decit ei, cind a fost vorba sa-i bag la fiert :D )


Adriana a spus:

M-ati inebunit cu Seby si Omar :D
Dana, la ce tara incadrez jambalaya la indexat?


Adriana, indexeaza-o unde a spus Stella. :lol:

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 08:13 PM

stella a spus:

Adriana, e tipica sudului SUA , Louisiana, bucataria cajun :)

uptown girl a spus:

Adriana, indexeaza-o unde a spus Stella. :lol:

Multumesc frumos.

#10 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 08 January 2010 - 04:23 PM

:floare: :) :pupic: :) :pupic: :) =)) :floare:

#11 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 May 2012 - 09:48 PM

Vin si eu cu varianta mea de jambalaya.Eu am pus un strop cam mult orez dar fu tare bun.N-am avut cabanos, asa ca n-am pus
Eu am folosit:
1 ceapa medie
1 ardei gras verde
2 tije de telina
3 catei de usturoi
300 gr piept curcan
5 rosii cherry
300 gr orez
600 ml supa legume
16 garnelen
2 tije ceapa verde
2 frunze dafin
2 lingurite paprika
1 lingurita oregano uscat
sare , piper
patrunjel proaspat


a iesit asa ceva

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-479-13366792022819.jpg

data viitoare am sa pun mai putin orez.
Daca as avea si eu Omarel sunt sigura ca ar iesi si mai si. :tongue3:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#12 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 May 2012 - 10:04 PM

Ioanaaaa, jambalesc de pofta la ora asta ! :floare:
sa-ti fie de bine ! :tongue3:

#13 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 10 May 2012 - 10:45 PM

mmm, de care chorizo?
n-ai putut sa o postezi mai dimineata, ca acuma o sa visez prea frumos :tongue3:

#14 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 May 2012 - 10:57 PM

Vezi postareamoftanescu, la 10 May 2012 - 10:45 PM, a spus:

mmm, de care chorizo?
n-ai putut sa o postezi mai dimineata, ca acuma o sa visez prea frumos :floare:


da' cine crezi ca isi mai aminteste numele cirnataraiei de acu' 3 ani ?! :tongue3:
jambalaya nu-i de ieri, de azi ! :angry:
sweet dreamzzzzzzzz :drool:

Imagine postata



Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi