- 2X 1/2 de ardei gras (rosu si galben), 1 ceapa, 2 catei de usturoi, un pic de ardei iute, 2 tije de telina, 200 g champignon, 100 g mazare congelata, 10 rosioare - toate legumele tocate, 1 virf de cutit de sofran (deh, puterea obisnuintei de la paella !), sare/piper dupa gust, 1 frunza de dafin, 1 piept mare de pui, 150 g chorizo, o conserva (400g) cu suc de rosii, 2 1/2 dl orez arborio, 5 dl supa de pui, ca. 150 g calamari, 200 g creveti si una bucata de homar, botezat Sebastien si prefiert in prealabil (ca suc propriu nu avea la ora aia ! )
a pus la prajit bucatile de pui si ardei gras intr-o tigaie mai incapatoare
apoi a adaugat ciumpercutele, ceapa, ustroiul, (iti)ardeiasu' & gura si telina calindu-le putin
iar dupa vreo 5' le-a infratit cu un arborio
cind orezul a devenit translucid, a condimentat cu sare/piper, a turnat supa de pui si a pus frunza de dafin pt. aroma lasind-o sa fiarba la foc mic impreuna cu restul - dar nu mai mult de 5', ca altfel da un gust amar mincarii (!)
dupa fo' 10' a adaugat chorizo, mazarea, sucul de rosii si rosioarele lasindu-le si pe acestea sa mai bolboroseasca in legea lor un timp
cind in tigaie orezul dadea semne ca se umflase in pene (adicatelea, era aproape fiert), au fost adaugati calamari si crevetii
iar cu fo' 3' inainte de final a fost invitat si dl. Sebastien sa le tina companiei in tigaie (numai cit sa se infierbinte)
pofta mare la hoooot jambalaya !