Forum Culinar: Rabbit Angelino (adica iepure sicilian) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rabbit Angelino (adica iepure sicilian)

#1 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 04 January 2010 - 03:44 AM

Intr-una din cartile mele de bucate am gasit reteta asta, pe care am prestat-o mai demult. Pe culinar avea si Paula o reteta asemanatoare, sub numele de iepure sicilian.

In cartea de care vorbeam, se zice ca aia in Sicilia maninca cu mare placere iepure. Mai zic ei ca trebe ales un iepure care nu-i prea lung, cu soldurile rotunde si cu ficatul palid. Whatever!
Eu am luat animalul de la pravalie, l-am adus acasa, i-am facut o baie si am trecut la adunatul celor necesare:

un morcov, doi
doi ardei grasi (unu rosu, unu galben)
doua cepe marisoare
masline
capere
seminte de pin
15-20 ml otet
ulei de masline
sare, piper
patrunjel si busuioc
ceva faina
Imagine atasata: 119_00bfec1f0588465e1e5975e8b58b9b96.jpg

Casapiti animalul in bucati aproximative. :D Eu l-am taiat pe-al meu in 6; sarati, piperati si dati carnea prin faina. Dupa care o prajiti in ulei de masline, pina se rumeneste.
Imagine atasata: 119_f0b6f3e1c79d80d5d9f52120bd9e3658.jpg
Scoateti carnea deoparte, si in acelasi ulei puneti la calit ceapa, morcovul, Imagine atasata: 119_9e5f0902c93b0e2f76cb682f1afb0106.jpg
ardeii taiati marisor,Imagine atasata: 119_5594f28ef8d0ff5f6a5f044e8c0d9ed7.jpg si mai la urma maslinele.Imagine atasata: 119_36e678083d2759a547cd819f94539c76.jpg
Ideal ar fi sa aveti masline fara simburi...eu pe-ale mele a trebuit sa le decupez, ca erau din soiul ala la care simburele sta bine lipit de pulpa :floare:

Cind legumele s-au inmuiat oarecum (deci nu le fierbeti pina le innebuniti, ci numa asa, le aburiti un pic in tigaie), le rasturnati intr-un vas care merge la cuptor, peste iepurele prajit anterior.
Presarati cu patrunjel tocat marunt, Imagine atasata: 119_e0520fb2ecbf77e008ed24a0e500f2d0.jpgadaugati otetul, caperele si semintele de pin. Imagine atasata: 119_f1cd24144d7bacfac8ded36e133385f6.jpgLasati in cuptorul incins cel putin o juma' de ora, la foc marisor. (Eu am acoperit tava, cu eterna folie de aluminiu).
Si gata! Cind serviti, garnisiti cu frunze de busuioc.
Imagine atasata: 119_067281ffcb47197b87ee5780f32d1acf.jpg

Si acum concluziile....se face repede, e (dupa papilele mele) excelent la gust! Si...sicilienii il iubesc :tongue3:

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 January 2010 - 08:19 AM

Fain rabbitu'. sa vad daca famelia accepta sa manance pe bunny. ( nu cea de pe forum :tongue3: )

#3 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 04 January 2010 - 02:32 PM

stella a spus:

Fain rabbitu'. sa vad daca famelia accepta sa manance pe bunny. ( nu cea de pe forum :blob8: )


Aceeasi problema o am si eu cu famelia mea, ca nu toti membrii ei maninca iepure....insa uneori "uit" sa-i intreb, si doar le pun mincarea-n farfurie... :lol:

#4 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 January 2010 - 10:23 AM

Ohh ce bine arata si merge si la fundamentaliste, daaa. Imi place foarte mult carnea de iepure! :thumleft:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 05 January 2010 - 02:01 PM

Lapona Enigel a spus:

Ohh ce bine arata si merge si la fundamentaliste, daaa. Imi place foarte mult carnea de iepure! :)

Din puctul meu de vedere e o alternativa sanatoasa la eterna carne de pui/vaca/porc....Am zile in care ma intreb, pierduta, "oare ce mai mincam azi?"

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi