Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1781 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 22 October 2011 - 12:25 PM

Vezi postareaGeany, la 22 October 2011 - 12:11 PM, a spus:

Draga Ela eu am reteta de la bunica si iese f. bine,iti pun link si vezi daca e ca a ta...http://artaculinara....ca-zapadageany/sa stii ca iese f. bine,garantez :floare: si eu o ador,desi nu bat cu dulciurile asta imi place mult,mult de tot :)

Acuma fug sa-i duc si lui mami' ca-i gripata saracuta :D



Am sa ma uit sa vad daca e la fel, oricum reteta pe care o am eu e a mamei mele si ei ii iese mereu.

#1782 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 October 2011 - 04:43 PM

Vezi postareaGeany, la 22 October 2011 - 10:19 AM, a spus:

Am fost la magazin,la cumparaturi,si am vazut o caserola cu o prajitura:''Prajitura fina cu lamaie'', Hmmm! :floare: m-am uitat cu atentie si am vazut ca erau foi subtiri de pandispan si cu crema alba intre ele...Am fugit acasa si am facut blatul de kec Marlena din 5 oua,10 linguri de zahar,10 linguri de ulei ,10 linguri de faina,si am copt in tava pe hartie de copt,in tava aia mare patrata de la aragaz de se infileza inauntru,are dimensiunile interioare 30/35 (ca marginile alea de se infileaza nu ma intereseaza),am facut crema de albacazapada din 250 ml. de lapte,200 gr. de zahar,inca 125 de ml. de lapte se dizolva cu 4 linguri de faina,coaja rasa de la o lamaie se fierbe tot frecand cu telul para,cand se racoreste se incorporeaza 150 de gr. de unt sau margarina,si zeama de lamaie dupa gust cat de acruta se vrea...

Am scos foaia de pandispan,am taiat-o in 2 obtinand astfel 2 dreptunghiuri,fiecare am taiat trecand lama unui cutit bine ascutit ca la orice blat de tort ,iar in 2 obtinand astfel 4 foi dreptunghiular f. subtiri ,a trebuit sa manevrez cu mare grija ca sunt f.f. fragile dar m-am descurcat,si am montat cu crema,la urma am presarat cu cocos,si iata prajitura mea fina cu lamaie.

Atasament SAM_1196.JPG

Nu e ea f. aspectuasa dar e f. fina si buna ,am obtinut ce doream. :)

Atasament SAM_1204.JPG


Eu ador praji Alba ca Zapada! Am facut-o si fara amoniac (am inlocuit amoniacul cu amestec de bicarbonat+praf de copt) si a mers. Acum am amoniac si o fac cu amoniac.

Geany,arata super praji ta improvizata! Misto ideea cu pandispanul!

#1783 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 October 2011 - 01:05 PM

Vezi postareaGeany, la 21 October 2011 - 01:21 PM, a spus:

Este un link la cornuletele Liei cu untura?! Pliz :)




E de pe blogul Liei, o rugam cand are timp sa teleporteze reteta si aici! :D

#1784 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 October 2011 - 05:48 PM

Vezi postareaEataly, la 23 October 2011 - 01:05 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 21 October 2011 - 01:21 PM, a spus:

Este un link la cornuletele Liei cu untura?! Pliz :D

E de pe blogul Liei, o rugam cand are timp sa teleporteze reteta si aici! :D

Gata,gasit,vazut,placut trebuie facut :D
Asa stiam si eu reteta dar mai putin praful de copt de care se vede treaba ca eu uitasem :)

Sar'na :(

#1785 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 23 October 2011 - 07:40 PM

Un Tiramisu,la care-aveam planuri marete de infrumusetare,dar o veste nu prea placuta mi-a stricat intentiile.'Brazdile' alea prin cacao de pe platou se anuntau a fi artistice.Ce-a iesit,deja se vede. :rolleyes:
Oricum,n-a mai ramas nimic si asta doar din 2 dati de baut cafea in 2 :blush:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1267-1319391467264.jpg

#1786 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 October 2011 - 12:14 PM

Eram convinsa ca am pus aici gutuia coapta in cuptor cu zahar lavandat!Unde a disparut? :love7:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-1319537635562.jpg

#1787 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 October 2011 - 04:52 PM

Lilly ,

Ce pofta mi-ai facut cu gutuia .Uite ca eu nu am incercat sa coc gutui niciodata .Am pe polita cateva,asa ca maine bag una in cuptor.
Mai pui ceva in ea in afara de zahar si mirodenii ? Unt ?
Cornuletele ti-au iesit perfect .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1788 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 October 2011 - 05:30 PM

Mie imi plac cu zahar si scortisoara, dar de data asta am pus zahar lavandat.Am nimerit-o bine!
Le bag in folie ca pe cartofi.

Ah cu cornuletele tale am dat-o pe spate pe Antonella(cea cu antipasto calabrese).A ramas Ko cand i-am spus ca-s cu untura.Trebuie sa-i traduc reteta ca o vrea si ea. :love7:
Nu mancase si nici nu auzise de rahat.Exotisme, mai! :love7:

#1789 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 October 2011 - 09:25 PM

in weekend am facut prajitura bounty, pe care n-am mai apucat sa o pozez ca am facut-o pachet, si am facut o praji "pentru mine" Imagine postata inspirata din tarta de ciocolata a lui Kiken, pe care am savurat-o langa cafea
Imagine atasata: monthly_10_2011/post-84-13195706674719.jpg

#1790 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 October 2011 - 11:15 PM

Vezi postareaboni, la 25 October 2011 - 09:25 PM, a spus:

in weekend am facut prajitura bounty, pe care n-am mai apucat sa o pozez ca am facut-o pachet, si am facut o praji "pentru mine" Imagine postata inspirata din tarta de ciocolata a lui Kiken, pe care am savurat-o langa cafea
Atasament praji_cioco.JPG

foarte frumoasa praji. reteta? :rolleyes:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1791 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 October 2011 - 07:45 AM

Vezi postareaaura, la 25 October 2011 - 11:15 PM, a spus:

foarte frumoasa praji. reteta? :D

am adaptat tarta lui Kiken:
- blatul: 200 gr. unt + 400 gr. pudra de migdale, jumate de lingurita fructoza si putina esenta de rom
- umplutura: 500 ml frisca (nebatuta) + 5 oua intregi + 200 gr ciocolata neagra (75% cacao)

am facut-o in tava dreptunghiulara, cu pereti mai inalti. asa pot sa o tai patratele mai mici si tine mai mult Imagine postata

#1792 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 October 2011 - 06:11 PM

Vezi postareaboni, la 26 October 2011 - 07:45 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 25 October 2011 - 11:15 PM, a spus:

foarte frumoasa praji. reteta? :rolleyes:

am adaptat tarta lui Kiken:
- blatul: 200 gr. unt + 400 gr. pudra de migdale, jumate de lingurita fructoza si putina esenta de rom
- umplutura: 500 ml frisca (nebatuta) + 5 oua intregi + 200 gr ciocolata neagra (75% cacao)

am facut-o in tava dreptunghiulara, cu pereti mai inalti. asa pot sa o tai patratele mai mici si tine mai mult Imagine postata

merci boni. Pare usor de facut si rapida.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1793 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 26 October 2011 - 07:43 PM

Vezi postareaEataly, la 25 October 2011 - 05:30 PM, a spus:

Mie imi plac cu zahar si scortisoara, dar de data asta am pus zahar lavandat.Am nimerit-o bine!
Le bag in folie ca pe cartofi.

Ah cu cornuletele tale am dat-o pe spate pe Antonella(cea cu antipasto calabrese).A ramas Ko cand i-am spus ca-s cu untura.Trebuie sa-i traduc reteta ca o vrea si ea. Imagine postata
Nu mancase si nici nu auzise de rahat.Exotisme, mai! Imagine postata



Antonella , se duce la turc dupa delight ,dar dupa untura tre sa vina la Maramu .Imagine postata
Sau o inveti tu sa topeasca grasime de porc.

Apropo,abia astept frigul sa fac pancetta .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1794 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 26 October 2011 - 07:49 PM

Duminica am facut o Terina de Orez care a iesit imensa.
A iesit ditamai Zmeul .

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-48-13196512024442.jpg


Nici acum nu am reusit sa o dovedim,desi a iesit tare buna.



Imagine atasata: monthly_10_2011/post-48-13196512312178.jpg


Cu cirese cocktail,piersici si ananas.


Imagine atasata: monthly_10_2011/post-48-13196513518806.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1795 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 October 2011 - 11:09 AM

Vezi postareaPiscotel, la 26 October 2011 - 07:49 PM, a spus:

Duminica am facut o Terina de Orez care a iesit imensa.
A iesit ditamai Zmeul .

Nici acum nu am reusit sa o dovedim,desi a iesit tare buna.


Cu cirese cocktail,piersici si ananas.




Mama lui Piscot(ica), lamureste-ma si pe mine cum se face terina asta, arata in pozele tale super excelent!
GEORGIA

#1796 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 27 October 2011 - 01:29 PM

Pisco , nota 10+ ca de obicei .
Eu azi incercare...creme a la creme de la GabyCara

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-780-13197149448494.jpg

#1797 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 27 October 2011 - 02:17 PM

Vezi postareaPiscotel, la 26 October 2011 - 07:49 PM, a spus:

Duminica am facut o Terina de Orez care a iesit imensa.
A iesit ditamai Zmeul .

Nici acum nu am reusit sa o dovedim,desi a iesit tare buna.



Pai de ce nu zici domne' ca trageam repede o fuga sa va ajutam. Se poate sa va chinuiti singuri in felul asta? :toothy6:

#1798 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 October 2011 - 04:53 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 27 October 2011 - 11:09 AM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 26 October 2011 - 07:49 PM, a spus:

Duminica am facut o Terina de Orez care a iesit imensa.
A iesit ditamai Zmeul .

Nici acum nu am reusit sa o dovedim,desi a iesit tare buna.


Cu cirese cocktail,piersici si ananas.




Mama lui Piscot(ica), lamureste-ma si pe mine cum se face terina asta, arata in pozele tale super excelent!



Georgi,

Uite reteta :

Terina de orez cu fructe :

1 lt lapte
1/2 lingurita sare
miezul de la jumatate de pastaie vanilie
2 betisoare scortisoara
1 lingurita coaja lime
300 g orez cu bob lung
175 g zahar
16 foi gelatina sau 4 pliculete granule gelatina Dr.O
4 galbenusuri
4 albusuri batute spuma
500 ml frisca naturala batuta spuma
100 g cirese cocktail
300 g bucati ananas
5 linguri fistic pisat
cateva bucati de piercici din compot taiate marunt

Se pune la fiert laptele cu sarea,miezul de pastaie de vanilie si orezul .Cand orezul a fiert ,adaugam zaharul.
Separat hidratam gelatina cu apa rece.Scurgem apa si punem gelatina in orezul fierbinte.
Invartim bine,bine.Scoatem betele de scortisoara ,adaugam galbenusurile si coaja de lime .
Lasam sa se racoreasca .
Taiem fructele marunt si le amestecam cu frisca batuta bat.
Batem bat si albusurile .
Amestecam albusurile si frisca cu orezul ,cu atentie de jos in sus ,sa rezulte o masa pufoasa.
Punem in forma la frigider pentru 4 ore.Eu o las pana a doua zi.
Cand o scoti,scufunzi vasul pentru cateva secunde in apa calda ,scuturi forma si o rastorni pe un platou .
E gata !

Eu am avut o forma de inghetata de 3 litri .Si s-a umplut .
E buna si o forma de chec mare .

Pofta buna .




Vezi postareaizuk, la 27 October 2011 - 01:29 PM, a spus:

Pisco , nota 10+ ca de obicei .

Eu azi incercare...creme a la creme de la GabyCara

Atasament 100_5518.JPG



Itzuk ,

Nota 10 cu coronita si la tine .
Superba ti-a iesit .

Vezi postareaLa-Chef-A, la 27 October 2011 - 02:17 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 26 October 2011 - 07:49 PM, a spus:

Duminica am facut o Terina de Orez care a iesit imensa.
A iesit ditamai Zmeul .

Nici acum nu am reusit sa o dovedim,desi a iesit tare buna.



Pai de ce nu zici domne' ca trageam repede o fuga sa va ajutam. Se poate sa va chinuiti singuri in felul asta? Imagine postata



Produsele astea cu lapte sunt cam perisabile,asa ca la ultimele felii l-am invitat si pe Luca la masa .
Doamne cat mi-ar fi placut sa o impart cu voi .
Nu mi-am dat seama ca iese asa de multa .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1799 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 October 2011 - 04:55 PM

Vezi postareaboni, la 25 October 2011 - 09:25 PM, a spus:

in weekend am facut prajitura bounty, pe care n-am mai apucat sa o pozez ca am facut-o pachet, si am facut o praji "pentru mine" Imagine postata inspirata din tarta de ciocolata a lui Kiken, pe care am savurat-o langa cafea
Atasament praji_cioco.JPG



Mac sa-mi fac si eu o cafea ca mi-e ciuda cand vad asa bunatate .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1800 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 October 2011 - 06:27 PM

Vezi postareaizuk, la 27 October 2011 - 01:29 PM, a spus:

Pisco , nota 10+ ca de obicei .
Eu azi incercare...creme a la creme de la GabyCara

Ioiiiiiii, ce minunatie... prajitura de revista! :scratch:

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi