Ce dulciuri ati facut azi?
Postat 02 December 2011 - 06:21 PM
Postat 03 December 2011 - 04:22 AM
Datorita lui Any_annette, am facut si eu aceste fursecuri f bune si tot ca a facut ea si Raffaelo a lui Izuk, am sa le fac si pe ele in alta zi. Sunt pofticioasa rau

Am mai facut si biscuiti ciocolatosi a lui Any_annette, foarte buni dar mie nu mi-au iesit deloc crapati

Pupici!!
Postat 03 December 2011 - 05:40 PM

Cornulete cu untura http://artaculinara....lete-cu-untura/

Postat 03 December 2011 - 05:54 PM

Eu am facut aseara niste biscuiti sau ce or fi , biscotti , cu smochine , stafide si arahide

Postat 03 December 2011 - 07:49 PM
izuk, la 03 December 2011 - 05:54 PM, a spus:

Poti sa inlocuiesti nuca cu migdale, nuca de cocos sau alune (eu asa fac, daca nu gasesc miez de nuca la pret bun.

Eu le stiu de "thumbprint cookies", de mai demult, si le-am tot facut, in toate variantele posibile. Is bune oricum!

Postat 04 December 2011 - 01:18 AM

vreau fursecuri cu lamaie. cat de curand.......
Postat 04 December 2011 - 11:02 PM

E super mega infrumusetat

Povestea incepu cu faptul ca am dat peste o ciocolata 'nebuna' rau,astfel incat Decopenul meu s-a impotmolit rau.Pana nu i-am pus cate o bucatica de unt,nu am reusit s-o topesc.Si chiar si asa,se bloca mereu gaurica,de curgea cand mai mult cand mai putin si a trebuit sa schimb decorul pe care-l aveam in minte.Asa ca,regula de aur:ciocolata de calitate superioara ramane universal valabila,orice instrument performant folositi.
Vazand asa,a trebuit sa fac carliontii,ca sa pot cumva acoperi minunatiile,ca peste un timp de stat la rece sa descopar ca au aparut multe riduri pe crema.De unde si 'iarba verde'.
Chiar si-asa,se pare ca lumea a ramas foarte impresionata.Dar pe mine ma ia deja cu 'frici' ca mai am de facut un tort saptamana viitoare si daca patesc si cu ala la fel,e ultimul 'de scos din casa' la care ma mai bag.
Postat 04 December 2011 - 11:07 PM
Ellani, la 04 December 2011 - 11:02 PM, a spus:
E super mega infrumusetat

Povestea incepu cu faptul ca am dat peste o ciocolata 'nebuna' rau,astfel incat Decopenul meu s-a impotmolit rau.Pana nu i-am pus cate o bucatica de unt,nu am reusit s-o topesc.Si chiar si asa,se bloca mereu gaurica,de curgea cand mai mult cand mai putin si a trebuit sa schimb decorul pe care-l aveam in minte.Asa ca,regula de aur:ciocolata de calitate superioara ramane universal valabila,orice instrument performant folositi.
Vazand asa,a trebuit sa fac carliontii,ca sa pot cumva acoperi minunatiile,ca peste un timp de stat la rece sa descopar ca au aparut multe riduri pe crema.De unde si 'iarba verde'.
Chiar si-asa,se pare ca lumea a ramas foarte impresionata.Dar pe mine ma ia deja cu 'frici' ca mai am de facut un tort saptamana viitoare si daca patesc si cu ala la fel,e ultimul 'de scos din casa' la care ma mai bag.

Ce riduri, ce incarcat??? As hali din el pan' as exploda!
E bine de stiut ca trebe sa avem grija la materia prima, cand folosim decopenul!

Postat 04 December 2011 - 11:21 PM

Nici sotul nu intelegea ce am cu el,ca nu-s multumita de cum arata,dar eu stiind ce minuni ies din mainile fetelor de-aici...inghit in sec.Dorinta am ,dar mainile nu tin cu ea.

Da,uite ca mi-am amintit acum ca ma-ntrebam cine apuca prima sa-l foloseasca si greseala mea a fost ca l-am folosit fara sa-i fac o incercare inainte,fara sa vad care ciocolata se potriveste,deh mintea omului de pe urma

A mea cioco-lata,care mi-a iesit o cioco-lunga ciunga pana la urma, cica avea 50 procente cacao nu s-a dat topita neam.Era exta fierbinte Decopenul de la atata incalzit si nimic.Dar si punandu-i bucatica de unt,ala a inceput sa dea pe dinafara,era tot numa' o 'ciucalata' in jurul meu.
Voi incerca cu ciocolata 75 sau chiar 85 procente si daca nici cu aia nu merge,apoi ma declar 'nedezvoltata pentru folosirea Decopenului'.
Postat 05 December 2011 - 09:29 AM

Postat 05 December 2011 - 11:15 AM

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 05 December 2011 - 01:29 PM

Astazi am facut fursecuri cu arahide si visine , dupa reteta Laurei Laurentiu

si niste stelute de craciun , ceva specific finlandez , un aluat pufos , ca si foietajul , cu gem de caise

Editat , mancat litere , mi-e foame

Postat 05 December 2011 - 01:38 PM
Eataly, la 05 December 2011 - 01:33 PM, a spus:
Prajiturele Any!
Blatul fara oua de aici.Any e rapid, e bun e minunat.

Am taiat in doua am uns cu dulceata de cirese amare.Deasupra ganache ciocolata amara.Daca puneam gem de caise era un Sacher.

Postat 05 December 2011 - 01:56 PM
E prea simplu, e prea rapid, e prea bun e un pacat sa nu-l incercati.

Postat 05 December 2011 - 06:24 PM

Izuk ai scris undeva reteta de la stelute?
Tb sa refac inca odata prajiturelele a la LL, le mai dau o sansa ca anul trecut nu au fost prea prietenoase si nu m-au convins.Da vad ca prea le faceti, aa ca tb sa le refac
Postat 06 December 2011 - 03:58 PM
Postat 06 December 2011 - 06:32 PM