
Ce dulciuri ati facut azi?
#1982
Postat 16 December 2011 - 12:20 PM
torta della nonna

#1983
Postat 16 December 2011 - 12:44 PM
alina-bb, la 16 December 2011 - 12:20 PM, a spus:
torta della nonna
Mama ce bine arata! Poate ne impartasesti si reteta!
#1984
Postat 16 December 2011 - 01:10 PM
Giorgiana, la 16 December 2011 - 12:44 PM, a spus:
Cu drag!(mi-era teama sa nu fie pusa deja de cineva pe aici si sa nu se supere)
Am facut pasta din 400gr faina pe care am amestecat-o cu 200gr unt rece, taiat cubulete. Mi-a iesit o gramada nisipoasa peste care am pus 150gr zahar pudra, si apoi 4 galbenusuri de ou. Am framantat-o un pic, pana se leaga si incepe sa arate "decent"(ca o coca nu ca niste firimituri),am impachetat-o in folie si lasat in frigider pentru o ora. Intre timp am pregatit 2 plicuri de budinca de vanilie cu 800 ml lapte nu un litru, am asteptat sa se raceasca si apoi am scos pasta din frigider, am impartit-o in doua si am intins prima jumatate, asezat in tava rotunda, acoperind si marginea, pus crema, nivelat, intins a doua jumatate, taiat in sferturi, asezat usor peste crema. Am stropit usor cu apa pentru aderenta apoi am aruncat cateva seminte de pin deasupra.Am copt-o la 180-190 grade, pentru 50 min. Scoasa si pudrata cu zahar asteapta cuminte sa fie mancata!
#1985
Postat 16 December 2011 - 04:46 PM
Eataly, la 16 December 2011 - 10:21 AM, a spus:
aura, la 16 December 2011 - 01:50 AM, a spus:

Foarte frumoase Aura.Eu am pus putine condimente ca lui Manu nu-i plac.
Reteta mea e fara ou, in rest, melasa, miere, malt nu conteaza.

Eataly, chiar daca sunt multe condimente sa stii ca nu se simt pregnant, se armoniaza toate ca la cor si iese ceva bun. Reteta "mea" e o varianta si difera doar un pic de a ta.
Eu iubesc aromele si reteta asta m-a atras din 2 motive: are multe arome si mi-a placut cum se umfla bicarbonatul in crema

Si inca oprecizare, pentru glazura am folosit reteta pusa de tine.

#1987
Postat 16 December 2011 - 11:09 PM

Moatza,zici ca te bantui,ca tot dupa tine-apuc sa pun poze azi

#1988
Postat 16 December 2011 - 11:15 PM
Ellani, la 16 December 2011 - 11:09 PM, a spus:
daca-ti zic...poate nu ma crezi. am facut pulpele, stii, si cum nu-mi place sa mearga ditai cuptorul doar c-o tava ,am mozolit repede niste ceva. la astea n-am nevoie de repetitie, le fac cand n-am ce face, zau!
ps: daca vrei sa stii si parerea mea, nu c-ar fi neaparat necesar, biscuitii aia spritati nu au viata pana la Craciun.

#1989
Postat 16 December 2011 - 11:31 PM


Ba e importanta parerea ta,asa imi vine-n cap sa-i pun sub cheie,nu-i frumos sa-i tin ascunsi

#1990
Postat 17 December 2011 - 06:28 PM


Imagini atasate
#1991
Postat 17 December 2011 - 06:48 PM
#1992
Postat 17 December 2011 - 07:01 PM
#1993
Postat 18 December 2011 - 12:24 PM

Imagini atasate
#1995
Postat 18 December 2011 - 02:00 PM
Bezeaua a fost mai spumoasa ,dar atata am decorat-o cu furculita,pana s-a lasat.

Pana la urma i-am tras niste carlionti de ciocolata si gata decoratiunea.



http://povesticulinare.blogspot.com/
#1996
Postat 18 December 2011 - 11:13 PM
Serviti-va de langa bradut!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#1997
Postat 19 December 2011 - 11:36 AM
alimocanu, la 17 December 2011 - 06:48 PM, a spus:
Alina, mie intotdeauna mi-au iesit mai labartate.
Si le fac de 2 ani.
Singura vchestie, cred eu, e ca pun un pic mai mult praf de copt, adica un varf bun de cutit, in loc de 1/2 varf de cutit cat zice in reteta.
#1998
Postat 19 December 2011 - 12:08 PM
figurinele sunt mai crocante, bilutele molcute precum turta dulce de pe vremuri(nu aia de aruncai cu ea si spargeau geamu:).Diferenta la mirodenii e ca eu am pus amestec special pt turta dulce

#1999
Postat 23 December 2011 - 10:29 PM

eclere cu crema de vanilie+frisca, eclere cu spuma de ciocolata, glazura caramel. cojile de eclere le-am facut cu faina integrala, de-aia-s pistruiate

un chec vienez cu martzipan, reteta dintr-un practic. l-am facut cu gandul la kekurile alea indesate care se vand in magazine. a iesit f bun, dar nu-i chiar asa de indesat.

trufe, reteta Stellutzei, careia-i multumesc!

maine mai am in program 3 torturi cu biscuiti si crema ganache imbunatatita. lejer!
#2000
Postat 23 December 2011 - 10:42 PM
da pregatiri nu gluma...3 torturi!!!!