Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1981 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 December 2011 - 10:32 AM

Ce frumoase sunt .... :rolleyes:

#1982 Useril este offline   alina-bb 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 01-December 11

Postat 16 December 2011 - 12:20 PM

Al meu iubit isi dorea ceva dulce asa ca:
torta della nonna
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1367-1324030825466.jpg

#1983 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 December 2011 - 12:44 PM

Vezi postareaalina-bb, la 16 December 2011 - 12:20 PM, a spus:

Al meu iubit isi dorea ceva dulce asa ca:
torta della nonna


Mama ce bine arata! Poate ne impartasesti si reteta!
GEORGIA

#1984 Useril este offline   alina-bb 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 01-December 11

Postat 16 December 2011 - 01:10 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 16 December 2011 - 12:44 PM, a spus:

Vezi postareaalina-bb, la 16 December 2011 - 12:20 PM, a spus:

Al meu iubit isi dorea ceva dulce asa ca:
torta della nonna


Mama ce bine arata! Poate ne impartasesti si reteta!

Cu drag!(mi-era teama sa nu fie pusa deja de cineva pe aici si sa nu se supere)
Am facut pasta din 400gr faina pe care am amestecat-o cu 200gr unt rece, taiat cubulete. Mi-a iesit o gramada nisipoasa peste care am pus 150gr zahar pudra, si apoi 4 galbenusuri de ou. Am framantat-o un pic, pana se leaga si incepe sa arate "decent"(ca o coca nu ca niste firimituri),am impachetat-o in folie si lasat in frigider pentru o ora. Intre timp am pregatit 2 plicuri de budinca de vanilie cu 800 ml lapte nu un litru, am asteptat sa se raceasca si apoi am scos pasta din frigider, am impartit-o in doua si am intins prima jumatate, asezat in tava rotunda, acoperind si marginea, pus crema, nivelat, intins a doua jumatate, taiat in sferturi, asezat usor peste crema. Am stropit usor cu apa pentru aderenta apoi am aruncat cateva seminte de pin deasupra.Am copt-o la 180-190 grade, pentru 50 min. Scoasa si pudrata cu zahar asteapta cuminte sa fie mancata!

#1985 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 December 2011 - 04:46 PM

Vezi postareaEataly, la 16 December 2011 - 10:21 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 16 December 2011 - 01:50 AM, a spus:

Soacra-mea mi-a zis ca seamana la gust cu turta dulce din romania, chiar mai buna =)). Sa nu va speriati ca sunt prea multe arome, sunt necesare toate, chiar daca unele par ciudate.





Foarte frumoase Aura.Eu am pus putine condimente ca lui Manu nu-i plac.
Reteta mea e fara ou, in rest, melasa, miere, malt nu conteaza. :pupic:

Eataly, chiar daca sunt multe condimente sa stii ca nu se simt pregnant, se armoniaza toate ca la cor si iese ceva bun. Reteta "mea" e o varianta si difera doar un pic de a ta.

Eu iubesc aromele si reteta asta m-a atras din 2 motive: are multe arome si mi-a placut cum se umfla bicarbonatul in crema =))

Si inca oprecizare, pentru glazura am folosit reteta pusa de tine. :lol:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1986 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 December 2011 - 09:56 PM

briose ciocolatoase cu alune si stafide

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-100-1324065361154.jpg

#1987 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 December 2011 - 11:09 PM

Fursecuri spritate,cu ciocolata si fara,ca nu mai aveam rabdare sa-i dau pe toti prin ciocolata.Dar poate apuc pana la Craciun,asta daca mai raman in viata biscuitii pan-atunci.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1267-13240695379504.jpg

Moatza,zici ca te bantui,ca tot dupa tine-apuc sa pun poze azi :icon_fessee: Briosele sunt repetitie pentru Craciun,sau sunt asa,fara ocazie?

#1988 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 December 2011 - 11:15 PM

Vezi postareaEllani, la 16 December 2011 - 11:09 PM, a spus:

Briosele sunt repetitie pentru Craciun,sau sunt asa,fara ocazie?


daca-ti zic...poate nu ma crezi. am facut pulpele, stii, si cum nu-mi place sa mearga ditai cuptorul doar c-o tava ,am mozolit repede niste ceva. la astea n-am nevoie de repetitie, le fac cand n-am ce face, zau!

ps: daca vrei sa stii si parerea mea, nu c-ar fi neaparat necesar, biscuitii aia spritati nu au viata pana la Craciun. :icon_fessee:

#1989 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 December 2011 - 11:31 PM

Cer iertare ca-ti fur cuvintele,dar daca-ti zic.....poate nu ma crezi :violent1: dar si eu imi gasesc mereu sa fac cate ceva,ca sa nu pun in cuptor doar o tava.Daca n-am timp,nici nu gatesc la cuptor.Si uite-asa apar chifle,prajituri,checuri pe langa program ;)

Ba e importanta parerea ta,asa imi vine-n cap sa-i pun sub cheie,nu-i frumos sa-i tin ascunsi :icon_fessee: ,dar daca mai trebuie sa mai coc din astia o data,nu mai am timp de altii.

#1990 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 17 December 2011 - 06:28 PM

Zău aşa , fetelor, fursecurile şi biscuiţii şi turta dulce şi altele de acest gen se pun frumos în cutie şi le exilaţi pe balcon, pivniţă , garaj, ce vă vine la îndemână şi e cât mai departe... :) Eu aşa am făcut cu fursecurile de azi, cele cu nuci şi vişine ale Laurei Laurenţiu. De fapt, a fost o combinaţie cu reţeta lui Eataly ... şi da, mânuţa aia din poză tocmai a profitat şi a mai furat unul până am făcut eu poza... :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-508-13241393041285.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1991 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 17 December 2011 - 06:48 PM

Trebuie sa intreb si eu... ma roade rau. Am facut biscuitii Laurei Laurentiu... astia cu nuci, aparte faptul ca i-am facut cu alune de padure, ceea ce nu cred ca are prea mare relevanta... si anul trecut si anul asta.. s-au labartat la copt... nu si-au pastrat forma initiala... micutica si dragutica... de ce oare?
Imagine postata

#1992 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 17 December 2011 - 07:01 PM

Alina, mie mi-au ieşit chiar bine , dar e adevărat că nu respect întotdeauna cu stricteţe reţeta... cred că ştii că făina diferă , aşa că eu am pus 200 g de făină în loc de 150-160 , că aşa mi s-a părut mie la mână mai bine coca... în plus, eu am lăsat coca la frigider, în peliculă transparentă , cam 1 oră. Iar când am pregătit biluţele , îmi luam exact de-o tavă ( cam 15-16) iar restul rămânea în frigi. Încearcă şi aşa , eu am fost foarte mulţumită... Ceea ce mai am de zis este că sunt muuuuuuult mai bune dacă stau câteva zile înainte de a fi mâncate. Sunt foarte fragede după 5-6 zile de stat în cutie metalică.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1993 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 18 December 2011 - 12:24 PM

Din nou eu... ciocolătoşii lui Any, 45 de bucăţi. După cum spuneam puşi rapid în cutie. Nu ştiu cum , dar în cutie mi-au ieşit la numărătoare doar 40. :floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-508-13242038628688.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-508-13242038745858.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1994 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 December 2011 - 12:55 PM

Vezi postareakoral, la 18 December 2011 - 12:24 PM, a spus:

Din nou eu... ciocolătoşii lui Any, 45 de bucăţi. După cum spuneam puşi rapid în cutie. Nu ştiu cum , dar în cutie mi-au ieşit la numărătoare doar 40. :floare:


Aia 5 ce-au facut? S-au evaporat :hug: ?

#1995 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 December 2011 - 02:00 PM

Ieri am comis o prajitura cu cacao,nuca si glazura de bezea.
Bezeaua a fost mai spumoasa ,dar atata am decorat-o cu furculita,pana s-a lasat.Imagine postata

Pana la urma i-am tras niste carlionti de ciocolata si gata decoratiunea.Imagine postata



Imagine atasata: monthly_12_2011/post-48-13242095595565.jpg



Imagine atasata: monthly_12_2011/post-48-13242095719874.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1996 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 18 December 2011 - 11:13 PM

Fursecuri fragede Maria!
Serviti-va de langa bradut!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-73-13242427661786.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1997 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2011 - 11:36 AM

Vezi postareaalimocanu, la 17 December 2011 - 06:48 PM, a spus:

Trebuie sa intreb si eu... ma roade rau. Am facut biscuitii Laurei Laurentiu... astia cu nuci, aparte faptul ca i-am facut cu alune de padure, ceea ce nu cred ca are prea mare relevanta... si anul trecut si anul asta.. s-au labartat la copt... nu si-au pastrat forma initiala... micutica si dragutica... de ce oare?


Alina, mie intotdeauna mi-au iesit mai labartate.
Si le fac de 2 ani.
Singura vchestie, cred eu, e ca pun un pic mai mult praf de copt, adica un varf bun de cutit, in loc de 1/2 varf de cutit cat zice in reteta.

#1998 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 December 2011 - 12:08 PM

o combinatie intre turta dulce a lui Lili si cea a Aurei.
figurinele sunt mai crocante, bilutele molcute precum turta dulce de pe vremuri(nu aia de aruncai cu ea si spargeau geamu:).Diferenta la mirodenii e ca eu am pus amestec special pt turta dulce

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-479-13242892696438.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1999 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 December 2011 - 10:29 PM

cozonacul lui Geany, sa traiesti, fata!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-100-13246718400518.jpg

eclere cu crema de vanilie+frisca, eclere cu spuma de ciocolata, glazura caramel. cojile de eclere le-am facut cu faina integrala, de-aia-s pistruiate

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-100-13246718949398.jpg

un chec vienez cu martzipan, reteta dintr-un practic. l-am facut cu gandul la kekurile alea indesate care se vand in magazine. a iesit f bun, dar nu-i chiar asa de indesat.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-100-13246720389934.jpg

trufe, reteta Stellutzei, careia-i multumesc!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-100-1324672116817.jpg


maine mai am in program 3 torturi cu biscuiti si crema ganache imbunatatita. lejer!

#2000 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 December 2011 - 10:42 PM

wow...

da pregatiri nu gluma...3 torturi!!!!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi