Scuze, Zoazorel si Oana ca va raspund intarziat.Multumesc de aprecieri,in fond nu e nimic pretentios,dar nici complicat,atat ca ingrediente ,cat si ca executie.
Prajitura 'Pernute':
Pentru blatul maro e nevoie de :
5 oua,125 ml ulei,125 ml apa,200 gr faina,1 lingurita praf de copt,180 gr zahar,3 linguri de cacao.
Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul,la care se adauga cele 5 albusuri batute spuma(ca pentru bezea) in prealabil cu zahar,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Eu l-am turnat intr-un vas de yena,fara sa-l ung sau tapetez.Desi s-a prins un pic de forma,bucatelile s-au dezlipit foarte usor de pe fund ulterior.
Pentru crema alba e nevoie de:
400 gr crema de branza(Philadelphia eu) 30 gr amidon(depinde cat de fluida e crema de branza,s-ar putea sa mai trebuiasca vreo 5-10 gr de amidon in plus) 100 gr zahar,vanilie.
Se amesteca toate, se pune crema intr-un pos\seringa si se face grila de-asupra aluatului maro.
Se coace la 180 C pana trece testul scobitorii.Ideea e ca la coacere,blatul maro se ridica,iar dungile albe se lasa spre fund.Mie blatul mi s-a parut foarte aerat,bun chiar si pentru un tort.
Se imprieteneste foarte bine cu niste frisca batuta