
Ce dulciuri ati facut azi?
#2782
Postat 04 April 2012 - 09:17 PM
[/quote]pentru mine acum e ok. multumesc, cerra

[/quote]
Ptr putin! am inteles acum.

Si ptr Ioana

[quote name='Giorgiana' date='04 April 2012 - 06:46 AM' timestamp='1333522009' post='141001']
Malai dulce nu am facut niciodata si tot mi-am propus sa fac si nu am ajuns inca. Malai dulce sau alivenci, nu?!?!
Tu cum il faci???
[/quote]
NU, nu este aliveanca.
Malaiul dulce se face aici in Banat si la ses si la munte (poate si in alte zone nustiu) dar abia asteptam sa se coaca cand eram copil.
Singura chestie care am modificat`o este o cana din cele doua de malai dar din ala foarte fin exact asa ca si faina de paine.
asa:

La noi in magazin nu am vazut de asta. Stiu ca este si sarbesc si din ungaria ca asta din poza asta acum. Cel sarbesc il am pe dincolo pe la ceva paine la care am folosit. Este asa de fin ca si faina alba. Am folosit asa si chiar iese ca si un pandispan malaiul dulce chiar fin.
uite reteta:
Malai dulce
Cana este una de 250ml din care bem ceai/lapte. Imi aduc aminte astea cu reteta la cana zis acum (atunci ziceai ca pui un shol de apa,lapte, faina etc)
4 oua intregi se bat spuma cu jumatate de cana de zahar.
Se adauga:
2 cani cu lapte
2 cani cu faina alba
2 cani cu faina de malai grisata (aici eu am pus 1 cana malai grisat si 1 cana faina de malai extrafina)
1 esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
1/3 cana de ulei
1 plic de saligar (bicarbonat de amoniu) stins putin cu zeama de lamaie.
Se amesteca toate la un loc si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se pune la 170grade ptr vreo 40 min (asta de la cuptor la cuptor test cu scobitoarea.
Se taie caldutza /rece.
Servim cu dulceata deasupra/zahar pudra. Dimineata este foarte bun langa o canuca de lapte sau un lapte acru/iaurt.
#2783
Postat 04 April 2012 - 09:19 PM


Edit: iar a fost prea mare poza


Aceasta postare a fost editata de Cosmina N: 04 April 2012 - 09:22 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#2784
Postat 04 April 2012 - 09:35 PM
#2785
Postat 04 April 2012 - 10:06 PM

#2786
Postat 04 April 2012 - 10:22 PM
#2787
Postat 04 April 2012 - 10:45 PM


http://clipedelicioase.blogspot.com/
#2788
Postat 04 April 2012 - 11:02 PM



#2789
Postat 05 April 2012 - 07:04 AM
Cosmina N, la 04 April 2012 - 10:45 PM, a spus:


Draga Cosmina eu stiu ca e doar asta http://artaculinara....9-wild-pavlova/dar daca a ta e facuta in mod diferit si nu exact dupa acea reteta poti sa deschizi alt topic cu varianta ta de pavlova in plus aceea e la dulciuri fara pas cu pas,daca a ta e pas cu pas poti sa pui la dulciuri in imagini si acolo v-a fi si indexata


Inca o data arata bestial

P.S.Poate tu ai mai multe poze la bezea ca uite multi nu se descurca sa o faca si a ta e superba
#2790
Postat 05 April 2012 - 07:33 AM

Mi s-a facut o greata de nu pot sa spun


#2791
Postat 05 April 2012 - 07:51 AM
elizaclara, la 04 April 2012 - 06:32 PM, a spus:

multumesc pentru intelegere

Cosmina N, la 04 April 2012 - 09:19 PM, a spus:
...
Voi cerceta sa vad daca nu exista reteta pe forum, si daca nu e, o voi posta. Desi cred ca majoritatea o stiu

wow cum poate sa arate

ce' daca o stim? merita sa fie prezenta intr-un subiect aici pe forum.
ioi, Geany,

#2794
Postat 05 April 2012 - 08:49 AM
Elizaclara, prajiturica ta pare tare buna, ceva detalii, te rog?
La noi, aseara, gogosi

Si, pentru a mia oara chec Marlena (Geany


#2795
Postat 05 April 2012 - 08:54 AM

Deci Cosmina la cererea publiculi larg trebuie sa pui Pavlova ta ''de revista'' cum imi place mie sa spun

#2796
Postat 05 April 2012 - 09:32 AM

Geany, ai avut dreptate, nu e cea mai frumoasa Pavlova pe care am vazu-o

Olgutza, nici mie nu-mi ieseau la inceput...le-am carbonizat o data de nu s-au vazut. Alta data s-au facut una cu tava. Deci da, sunt mai pretentionase bezelele

2ut


http://clipedelicioase.blogspot.com/
#2797
Postat 05 April 2012 - 12:06 PM
Cosmina N, la 04 April 2012 - 10:45 PM, a spus:


Io n-o stiu! Si la cum arata a ta...

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#2798
Postat 05 April 2012 - 03:03 PM
Coca:
4 oua
50 gr fructoza
100 gr smantana (de casa)
120 gr faina
10 gr praf de copt
Crema de brana dulce:
500 gr branza dulce (de casa)
100 gr smantana (de casa)
50 gr fructoza
2 oua
Extract de vanilie
Coaja de portocala
3 banane
Pentru coca la cele 4 oua am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat 50 gr de fructoza, apoi am adaugat smantana si am continuat sa mixez pentru omogeniarea compozitiei. Faina am amestecat-o cu praf de copt si am adaugat la crema de oua. Am amestecat cu un tel pentru ca faina sa fie complet incorporata si sa obtin o compozitie fara cocoloase. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat la compozitia de mai sus. Am amestecat usor pentru a avea o coca aerata. Aprox. 1/3 din aceasta compozitie am turnat-o intr-o taa ceramica unsa cu putin unt. Am introdus in cuptor la 180 grade Celsius si am lasat sa se coaca aprox 20 de minute.
In acest timp am pregatit crema de branza mixand ingredientele enumerate mai sus cu ajutorul blender-ului stick.
Dupa 20 de minute am scos din cuptor prajitura am adaugat cele 3 banane taiate rondele (aprox 1 cm grosime), deasupra acestora am pus crema de branza si apoi restul din coca.
Am lasat sa se coaca in continuare la 170 grade Celsius timp de 25-30 de minute. Am lasat prajitura sa se raceasca incet in cuptor. Eu am pragatit-o seara si abia a doua zi dimineata am taiat-o.
Am decupat cilindrii din prajitura si i-am decorat cu rondele de banane.
#2799
Postat 05 April 2012 - 03:04 PM
Eu am facut in weekend o Pavlova delicioasa cu kiwi, zmeura si capsuni

E superba!
#2800
Postat 05 April 2012 - 03:24 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/