Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#2941 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 May 2012 - 09:47 PM

Vezi postareaGelutza, la 05 May 2012 - 08:34 PM, a spus:

Gelutza,

Ca arata super bine tot ce faci, numai tre sa iti zic dar...... tu fataaaaaaaaa chiar faci la turte nu gluma :thumleft:)

Eu am lasat`o mai moale putin dar tu???????????? mai ogoaiete (adik linisteste`te)

#2942 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 06 May 2012 - 12:27 AM

Azi am facut iar strudele cu mere , sunt preferatele lui Cristi, am facut un chec si tartele cu ciocolata ale lui Any :evil3:
La chec nu am sectiune , era abia scos din cuptor

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1233-13362567832967.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1233-13362567927428.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1233-1336256802033.jpg

#2943 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 06 May 2012 - 07:44 AM

Vezi postareacerra, la 05 May 2012 - 09:47 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 05 May 2012 - 08:34 PM, a spus:

Gelutza,

Ca arata super bine tot ce faci, numai tre sa iti zic dar...... tu fataaaaaaaaa chiar faci la turte nu gluma :))

Eu am lasat`o mai moale putin dar tu???????????? mai ogoaiete (adik linisteste`te)

Vai, ce m-ai lovit cu turtele....azi chiar turtele tale o sa le fac, de aceea am si intrat aici in zori! :evil3:
Si fiindca fiica mea a vazut ruladele si a poftit, a zis initial ca-si face singura, apoi m-a sunat si m-a topit cu ce mi-a zis la telefon...ea pregateste multe retete de pe net, dar de a lu' mami ii e frica ca se apuce fiindca stie ca niciodata pe mami nu o poate egala....Eu cred ca toti copiii gandesc asa despre mamele lor, dar eu dupa telefonul ala nu am putut sa dorm si acum o sa fac rulade pentru copii sa le trimit pe microbuz la Bucuresti, ca doar n-am o suta, am atatia cati mi-a ingaduit DD. sa am si daca am facut eu pentru altii de buna voie si obligata, no, pentru puii mamei o sa le fac si mai si fiindca nu ma apuca miezul noptii, acum le gatez fiindca eu nu separ albusul, cat ai zice trei le bag la cuptor si pana la patru e gata si crema, doar ca tre' sa fug 10 km. la branzarie sa iau urda a si smantana proaspata ca nu am indeajuns. Vin cu dovezile de mama plangacioasa! :evil3:

#2944 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 06 May 2012 - 07:46 AM

Vezi postarealili, la 06 May 2012 - 12:27 AM, a spus:

Azi am facut iar strudele cu mere , sunt preferatele lui Cristi, am facut un chec si tartele cu ciocolata ale lui Any :evil3:
La chec nu am sectiune , era abia scos din cuptor

Lili harnicutza...eu ma infig la tarte fiindca sunt si pe lista mea, dar sa vad cum fac programarile... :evil3:

#2945 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 09:49 AM

Vezi postareaGelutza, la 06 May 2012 - 07:44 AM, a spus:

Vai, ce m-ai lovit cu turtele....azi chiar turtele tale o sa le fac, de aceea am si intrat aici in zori! :evil3:
Si fiindca fiica mea a vazut ruladele si a poftit, a zis initial ca-si face singura, apoi m-a sunat si m-a topit cu ce mi-a zis la telefon...ea pregateste multe retete de pe net, dar de a lu' mami ii e frica ca se apuce fiindca stie ca niciodata pe mami nu o poate egala....Eu cred ca toti copiii gandesc asa despre mamele lor, dar eu dupa telefonul ala nu am putut sa dorm si acum o sa fac rulade pentru copii sa le trimit pe microbuz la Bucuresti, ca doar n-am o suta, am atatia cati mi-a ingaduit DD. sa am si daca am facut eu pentru altii de buna voie si obligata, no, pentru puii mamei o sa le fac si mai si fiindca nu ma apuca miezul noptii, acum le gatez fiindca eu nu separ albusul, cat ai zice trei le bag la cuptor si pana la patru e gata si crema, doar ca tre' sa fug 10 km. la branzarie sa iau urda a si smantana proaspata ca nu am indeajuns. Vin cu dovezile de mama plangacioasa! :evil3:

Incearca si coace turtele afara pe disc sau tabla si vei vedea ce bune sunt. Dint`un kg de faina, ies cam 18 turte si neaparat fa si mini baghetele alea unse cu unt si condimente:)

Si fata mea zice tot asa cum zice a ta. Mama vezi sau uite am facut reteta aia a ta dar tu mami sa nu zici nimica ptr ca nustiu dc dar nu ies ca si ale tale.

Eu ii zic ca arata foarte bine si sa faca incontinuare ca pina la urma o sa ii reuseasca sa fie ca si ale mele.

Sti ceva? de multe ori si eu imi pun intrebarea asta : dc nu ies preparatele mele chiar asa cum ieseau ale mamei mele? si tot eu imi raspund: ptr ca era alta mana si daca tot imi ies bune, dc imi tot pun semne de intrebare.

Asta ii zic si fetei mele.

#2946 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 May 2012 - 10:50 AM

Lili, observ ca ai fost foarte harnica, cred ca asa ai multumit pe toata lumea, au avut de unde s-aleaga :evil3:!

#2947 Useril este offline   cristinaD 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 06 May 2012 - 10:57 AM

Terina, rulade, tiramisu, tarte...nici nu stiu ce sa aleg :evil3:

Eu, o tarta cu piersici din compot

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-174-13362946271503.jpg

#2948 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 06 May 2012 - 11:17 AM

Ce-as mai gusta din toate cate ati facut,dar nu mai am loc,caci si la noi dezmat azi cu

Profiterolul lui Any

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1267-13362956637733.jpg

si fiindca mi-a mai ramas crema de vanilie au aparut si 2 mini 'Napoleoane'

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1267-13362956795691.jpg

#2949 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2012 - 12:06 PM

Ellani, cum faci napoleoanele?

#2950 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 12:23 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 May 2012 - 12:06 PM, a spus:

Si eu astept cu nerabdare sa vad cum le face Ellani napoleoanele ei sa vad daca le facem la fel:)

Bine nu vb acum de reteta originala de turte ptr '' Tort Napoleon'' vb despre foile de cremes.

Eu zic prima sa nu zica nimeni ca zic la fel si as dorii sa zica Ellani alt mod de preparare sa avem mai multe variante:)

Eu fac cam asa:

Pregatesc o tava si pun pe masura tavii o foaie de cremes, apoi acopar cu crema de vanilie facuta acasa cea ptr cremes si restul foilor intregi le faramitez si fac straturi de crema si straturi de foi faramitate cu cat mai multe straturi cu atat mai inalt napoleonul si mai bun. Fac de obicei din 2 l de lapte crema si 2 pachete de foi de cremes mari. Crema depinde cum imi vine pe moment de vanile sau de lamaie.Crema o pun calda si ultimul strat normal va fi format din foi faramitate si la fiecare strat de foi apas putin cu mana sa se taseze bine.

#2951 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2012 - 01:42 PM

Any,la astea am facut cu foi din comert,cel mai usor si rapid.
Dar atunci cand am timp sa-l fac ca la carte ii fac turtele ca la haiose.A pus Eataly reteta aici.Le cacelesc mai subtire,bineinteles, si le ung doar cu unt sau margarina(e unica exeptie in care folosesc margarina,care-si are rostul sau aici)

http://artaculinara...._1

Crema o fac conform retetei:

1.5 litru lapte,6 oua,300 gr zahar,4 linguri cu varf de faina,zahar vanilat.Pus la foc si mestecand continuu pana se ingroasa,iar atunci cand e rece de tot,torn cate un pic peste 300 gr unt moale,mestecand energic.In functie de cat de multe foi am,fac fie din toate ingredientele,fie dintr-o treime,sau jumatate.Stiu ca unii mai pun si suc de lamaie sau alte esente,eu nu-i pun nimic in afara de zahar vanilat.

Am vazut si aici o variatie,doar ca eu nu fac niciodata cu gem.Si ,chiar daca n-am facut-o,mi se pare din ce vad in poze,ca foile ies un pic mai compacte fata de cele de haios.

http://artaculinara....__1

Cerra,in fond e asemanator,si totusi eu fac doar din foi intregi(iar daca foile sunt de calitate,ele au multe 'foite' si folosesc foi faramitate doar la infrumusetat de-asupra,pentru ca ,de fapt,din ce stiu eu,Napoleonul original de la mama lui nu se infrumuseteaza altfel,asta fiindu-i fata 'get-begeta'.
Da,si nu pun niciodata crema calda,doar racita bine de tot.Tin minte si-acum ca o matusa a trebuit sa arunce tortul fiindca i s-a inacrit si asta facut de seara,tinut la frigider si taiat la amiaza ca sa descopere surpriza.Laptele si toate produsele au fost proaspete,dar concluzia la care a ajuns ea singura a fost ca totusi a fost crema nu inde-ajuns de rece.

De altfel,daca se toarna crema calda peste unt,ultimul se topeste si se obtine sos si nu crema.

Acuma clar ca daca tu il faci cum il faci si n-ai probleme,e si normal sa-l faci asa cum esti obisnuita,iar Any si toti care-l fac,avand mai multe variante,au de unde alege,cum spuneai si tu.

Apropo,eu mereu am considerat 'cremes' sau 'cremsnitul' aceeasi Marie cu Napoleonul.Sau gresesc si e vreo diferenta majora intre ele? :evil3:

#2952 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 06 May 2012 - 03:24 PM

Prajitura de ciocolata a lui Any, servita cu sos de vanilie.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-30-13363106322167.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-30-13363106377074.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-30-13363106423103.jpg

#2953 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 03:37 PM

Vezi postareaEllani, la 06 May 2012 - 01:42 PM, a spus:

Apropo,eu mereu am considerat 'cremes' sau 'cremsnitul' aceeasi Marie cu Napoleonul.Sau gresesc si e vreo diferenta majora intre ele? :occasion14:

Da, aceiasi Marie difera ca vezi se fac turtele infintate de Rusi de acolo si denumirea de Tort Napoleon. Daca stau s ama gandesc de fapt este cremes Frantuzesc adevatara lui origine.

Da, eu pun crema calda, ptr ca eu nu pun unt in crema ci albusurile batute spuma tare si incorporate in crema fierbinte (aici este diferenta de crema) Tu ii faci crema de vanile cum se face de obicei iar eu fac modelul vechi de crema la cremes cea cu albusuri si atunci asa tre sa o pui. Crema si eu o fac cu oua, lapte si faina, dar nu pun untul.

Este normal ca o crema sa fie rece daca tre sa o imbinam cu unt.

Uite nu este de azi

Cremes simplu nu Napoleon

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13363112320147.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13363112401034.jpg

#2954 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2012 - 03:48 PM

Merci Ellani si Cerra.
Eu n-am facut niciodata, daca o sa fac o sa fac si foile clar ca nu stiu daca gasesc asa ceva in comert.

#2955 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 04:07 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 May 2012 - 03:48 PM, a spus:

Merci Ellani si Cerra.
Eu n-am facut niciodata, daca o sa fac o sa fac si foile clar ca nu stiu daca gasesc asa ceva in comert.

Cu placere any!

Cremes??????????? as fi in stare sa maninc o tava intreaga eu singura. Este foarte bunnnnnn, Desi nu la toata lumea place.

Si la ecler eu folosesc aceiasi crema si la choux a`la creme si peste pun frisca mmmm.

Imi place si crema facuta de Ellani dar acea crema de vanilie cu unt folosesc la alte praji imi place mult si aia dar la cremes, o fac care am zis ptr ca eu cu asta am crescut si nu schimb modelul.

#2956 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2012 - 04:39 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 May 2012 - 03:48 PM, a spus:

Merci Ellani si Cerra.

Atunci dara sa-ti iasa si sa va placa,indiferent de metoda care o alegi.E un pic de munca daca alegi sa faci foile acasa,dar merita.
Al meu ar manca 'tiramisu' si 'napoleon' in toata ziua,dac-ar fi.
Pai nu se vand foi de foietaj pe-acolo pe la tine? :occasion14:
Ce se vinde aici,e in fisii destul de mici si inguste pentru un tort(de aia si au iesit 2 mini).Daca-l intind cu facaletul,nu prea se umfla cum as vrea,asa ca eu nu-l ating deloc,iar cand e gata,il tai in 3 straturi,ceea ce,apropo poti sa faci si cu cel de la haioase,in caz ca se umfla prea tare,pentru ca ideea e sa fie mai multe foi si mai subtiri,decat mai putine si mai groase.La haioase e alta treaba,caci trebuie sa fie inalte.

Vezi postareacerra, la 06 May 2012 - 04:07 PM, a spus:

Cremes??????????? as fi in stare sa maninc o tava intreaga eu singura. Este foarte bunnnnnn, Desi nu la toata lumea place.

Si la ecler eu folosesc aceiasi crema si la choux a`la creme si peste pun frisca mmmm.

Imi place si crema facuta de Ellani dar acea crema de vanilie cu unt folosesc la alte praji imi place mult si aia dar la cremes, o fac care am zis ptr ca eu cu asta am crescut si nu schimb modelul.

Si mie imi place,dar nu si cel in care crema e cu foarte multa faina,care nici nu-i fiarta pana la capat.Am avut ocazie,deci nu-i poveste.
Cerra,apoi probabil ca asta o fi diferenta intre cremes si Napoleon.Crema fara unt si cu albusuri(ceea ce n-am facut niciodata ,dar probabil sa fi mancat si nu mi-am dat seama,crezand ca e aceeasi crema de vanilie).

#2957 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2012 - 04:45 PM

Ellani deci cu foietaj se face ? Of, ca nu sunt atenta :occasion14: .

#2958 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 05:06 PM

Vezi postareaEllani, la 06 May 2012 - 04:39 PM, a spus:

Si mie imi place,dar nu si cel in care crema e cu foarte multa faina,care nici nu-i fiarta pana la capat.Am avut ocazie,deci nu-i poveste.
Cerra,apoi probabil ca asta o fi diferenta intre cremes si Napoleon.Crema fara unt si cu albusuri(ceea ce n-am facut niciodata ,dar probabil sa fi mancat si nu mi-am dat seama,crezand ca e aceeasi crema de vanilie).

Mai nustiu ce sa zic dar eu tot crema asta o fac de cand ma stiu si toata lumea care a mancat la mine a fost multumita. Fac si crema care zici ca o faci tu, dar nu umplu cremes cu ea. Folosesc la alte prajituri.Prefer cremele fierte in care pun unt cu exeptia cremesului. Multe gospodine fac crema cu unt cum faci tu, ba chiar stiu care fac crema de vanilie apoi racesc si in loc de unt bat frisca. Am maincat si de ala dar..... ptr mine cremesul este asa cum il stiu eu de acasa.

Sper ca nu imi iei in nume de rau ce am scris. Consider discutii constructive si schimb de experiente(de creme) :occasion14:

Incearca odata si asa cu albusurile batute in loc de unt sa vezi cum este.(numai bine cum pui albusurile in crema fierbinte nu raman crude)dar se adauga treptat imediat dupa ce ai stins focul la crema.

#2959 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2012 - 05:11 PM

Da,Any!Daca-i unul bun si dupa coacere se desprinde in 'foite,foite,foite '.Nu cred ca n-ai fost atenta tu,ci eu ca n-am specificat ce fel cumpar din comert. :notworthy:
Eu aici gasesc doar un tip,sa zic marimea aprox 15 pe 10 cm,pe cutia caruia e fotografiat un croissant,deci daca ai ceva de genul aluatului de croissant,vol-au-vent etc pe acolo,go for it!
Cum ziceam mai sus,poti sa-ncerci sa nu-i faci nimic cu facaletul si-n caz ca se umfla prea tare,il tai,pentru ca nu-i greu,dar in schimb iese aerat.Acum depinde si cat e de mare si groasa bucata.

Daca vreau sa fac un tort standart,rotund sau patrat intreg,atunci ma chinui cu home-made-ul,caci n-am incotro. :occasion14:

#2960 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2012 - 05:20 PM

Vezi postareacerra, la 06 May 2012 - 05:06 PM, a spus:

Sper ca nu imi iei in nume de rau ce am scris. Consider discutii constructive si schimb de experiente(de creme) :notworthy:

Incearca odata si asa cu albusurile batute in loc de unt sa vezi cum este.(numai bine cum pui albusurile in crema fierbinte nu raman crude)dar se adauga treptat imediat dupa ce ai stins focul la crema.

Pai ce sa fie rau,mai ales ca tot eu am venit cu dilema.Stai fara grija,ca-i no problem.
Poate c-am si mancat deja pe la altii sau pe la cofetarii,dar n-am prins diferenta ca o fi cu albusuri batute.

Asa,fara unt iese de dieta si se poate manca cu tonele :occasion14: Vezi sa nu,Ellani,la cat unt e in foietaj..... :violent1:
P.S ultima fraza e din ciclul vrabia malai viseaza

Arata acest topic

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic