redivivus, la 19 May 2012 - 04:47 PM, a spus:
Ce dulciuri ati facut azi?
#3041
Postat 19 May 2012 - 06:55 PM
#3042
Postat 19 May 2012 - 09:40 PM

Si un desert inspirat de cheesecake Shrikhand al lui Eataly.
#3043
Postat 19 May 2012 - 10:37 PM
Geany, la 19 May 2012 - 06:55 PM, a spus:
redivivus, la 19 May 2012 - 04:47 PM, a spus:
Geany, multumesc mult
#3045
Postat 20 May 2012 - 11:49 AM

#3046
Postat 20 May 2012 - 11:52 AM
Aduc si eu mai tarziu din tortuletul meu , ca inca nu am facut poze
Edit ca am uitat sa felicit surioara ...fain arata rulada Nataly
#3049
Postat 20 May 2012 - 12:18 PM
#3050
Postat 20 May 2012 - 12:20 PM
Umplutura e de fapt doua mere taiate cuburi (sau le poti da pe razatoare, asa cum voi face si eu data viitoare), fripte in tigaie cu zahar, scortisoara si la sfarsit putin gris.
In reteta originala se frigeau intr-o lgta de unt, eu nu am vrut asa.
Dupa ce ai intins compozitia blatului in tava, pui cuburile de mere din loc in loc, pe toata suprafata si dai la cuptor. Dupa ce e coapta se procedeaza la ca la orice rulada.
Mersi mult sis !
#3051
Postat 20 May 2012 - 03:52 PM
cerra, la 20 May 2012 - 11:49 AM, a spus:
Cerra, ne dai reteta?
Am vazut asa ceva la tv la o emisiunea dar nu am apucat sa scriu reteta.
Stiu si eu de mult de prajitura asta insa nu am mancat-o decat de la altii cand mergeam prin vizite.
As vrea si eu sa o fac candva, deci nu e graba cu reteta.Cand ai timp.
#3052
Postat 20 May 2012 - 06:31 PM
Poze urate ca" un hot" a tot furat din glazura de la prajitura
Imagini atasate
#3054
Postat 20 May 2012 - 06:43 PM

Panna cotta dupa reteta Adrianei
#3055
Postat 20 May 2012 - 07:03 PM
#3056
Postat 20 May 2012 - 07:06 PM
Dar nu ne-arati si tortul intreg? Cred ca e tare fain.
#3057
Postat 20 May 2012 - 10:54 PM
Cerra , m-ai omorat
[quote name='cristinaD' date='20 May 2012 - 10:11 AM' timestamp='1337508708' post='149344']
[quote name='Nataly' date='19 May 2012 - 11:56 PM' timestamp='1337461014' post='149325']
[/quote]
[quote name='cristinaD' date='20 May 2012 - 10:15 AM' timestamp='1337508938' post='149346']
Cerra mi-ai starnit amintiri cu prajitura ta!
Bunica mea facea asa o prajitura cu aluat ras deasupra, doar ca umplutura era cu magiun de prune.
Era foarte buna.
[/quote]
[quote name='stella' date='20 May 2012 - 10:18 AM' timestamp='1337509137' post='149348']
Faina praji cerra. eu una de cioco a casei ( reteta) si o tarta cu rabarbara si migdale...pozele mai tarziu.
[/quote]
[quote name='Nataly' date='20 May 2012 - 01:52 PM' timestamp='1337521928' post='149357']
[quote name='cerra' date='20 May 2012 - 01:49 PM' timestamp='1337507385' post='149341']
Prajitura cu aluat frecat (fraged) cu visine (partea de deasupra pus aluatul ras).
[/quote]
Cerra, ne dai reteta?
Am vazut asa ceva la tv la o emisiunea dar nu am apucat sa scriu reteta.
Stiu si eu de mult de prajitura asta insa nu am mancat-o decat de la altii cand mergeam prin vizite.
As vrea si eu sa o fac candva, deci nu e graba cu reteta.Cand ai timp.
[/quote]
Ma bucur mult fetelor ca v`am starnit amintiri cu prajiturica mea. Este o prajiturica din copilarie simplu de facut, iar umplutura poate fi diversa: nuci, mac,visine,mere, pecmez de prune, (magiun/povirla)dovleac, branza dulce/urda etc.
retete am mai multe de aluat frecat dar scriu una dintre ele cea de acum. De obicei le cam fac la ochi (stiti voi chestia enervanta cu cat cuprinde)
Prajitura cu aluat frecat
100gr de unt,100gr zahar,100gr smantana, 2 galbenusuri, putina sare faina cat cuprinde (cam 500gr) 1 praf de copt stins cu putina zeama de lamaie. Faina se pune in castron, se adauga praful de copt , zeama de lamaie si untul. Se freaca intre palme faina cu untul pina devine nisipos amestecul , apoi se adauga celelalte ingrediente si se framanta pina se leaga un aluat frumos. Se imparte compozitia in doua. O parte din aluat se intinde intr`o tava, se pune umplutura si se acopera cu a`doua foaie sau se rade aluatul pe razatorul de mere , se imprastie frumos sa nu se lipeasca si se pune deasupra umpluturii in loc de foaie intreaga. Se pune la copt la 180 gr cam 35 min (depinde de cuptorul fiecaruia). Aluatul ras devine usor crocant.
Umplutura de visine
Cam 1 kg de visine puse pe foc cu zahar dupa gust (200gr) cand se infierbanta in cratita se adauga 2 linguri pline de amidon dizolvat in apa rece/zeama de la visine rece atat cat sa curga ca si o smantana si se adauga in cratita cu visine, se amesteca se da cateva clocote si se lasa la racit.
Sau si mai simplu: se pun in castron visinile cu zahar, stoarse apoi bine, adaugat gris si puse pe foaie.
#3058
Postat 21 May 2012 - 08:12 AM
any_annette, la 20 May 2012 - 07:06 PM, a spus:
Dar nu ne-arati si tortul intreg? Cred ca e tare fain.
Nu stiu daca e ok sa-l postez aici , dar o fac ( la torturi nu e de nasul meu , acolo sunt prea mic copil)

Blatul a crescut super , am folosit doar 2 parti ,desi il taiasem in 3 . Nu a avut loc sa-l ansamblez in forma , asa ca am renuntat la o parte de blat .
#3059
Postat 21 May 2012 - 08:34 AM
Izuk, arata foarte bine tortul (mi-am notat si eu reteta de la blatul lui Any, cu prima ocazie vreau sa-l fac).
Any, super prajiturica, cred ca e si foarte gustoasa.
La noi, prajitura zebra (multumesc Pitt), preferata sotului meu

Si chocolate chunk cookies (reteta Dorei), pe care le-am facut de 2 ori in week-endul asta si tot n-au mai ramas pe azi

Ajutor













