Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3481 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 August 2012 - 08:37 AM

Vezi postareaLilia, la 09 August 2012 - 08:52 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 09 August 2012 - 01:08 PM, a spus:

Vezi postareaLilia, la 09 August 2012 - 01:03 PM, a spus:

Biscuiti digestivi


amanunte? pe mine chiar ma intereseaza :floare:


Ingrediente:

- 100g faina integrala de grau
- 100g tarate de ovaz (eu am folosit faina de ovaz)
- 1 lingurita de praf de copt
- 80g zahar brun de trestie (eu am pus 50 g)
- un vf de sare
- 100g unt moale (taiat cubulete, tinut la temperatura camerei 15-30 min)
~ 2 linguri lapte
Toate ingredientele de mai sus le-am amestecat la robot, am pus aluatul 30 min la frigider, apoi am intins aluatul cu sucitorul, acesta l-am decupat cu formele pt biscuti, le-am copt la 180 C, in jur de 15 min.
Si gata, ce pot sa spun despre acesti biscuiti - ca sunt foarte buni, de cand am descoperit reteta i-am facut de foarte multe ori, celelalte retete de biscuiti cu ovaz le-am uitat, atat de buna s-a dovedit aceasta.
Spor la copt! :sad3:


merci, Lilia! reteta ma coafeaza, cu mici schimbari am sa-i fac.

#3482 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 August 2012 - 09:32 AM

Vezi postareaIoana, la 09 August 2012 - 06:26 PM, a spus:

Eu azi am scapat de ceva fructe de mai aveam prin cos, initial am vrut sa fac dulceata Geleutuzei cu prune si nuci dar prunele mele nu erau bune pt asa ceva,asa ca am facut :Gem de prune(galbene si rosii) cu nectarine,mure si samburi de caise


Iar ai venit cu un gem delicios cu biscuiti, ca sa ma zapacesti pe mine! :floare:
GEORGIA

#3483 Useril este offline   Lilia 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 15-December 11

Postat 10 August 2012 - 10:52 AM

Vezi postareamoatza, la 10 August 2012 - 08:37 AM, a spus:

Vezi postareaLilia, la 09 August 2012 - 08:52 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 09 August 2012 - 01:08 PM, a spus:

Vezi postareaLilia, la 09 August 2012 - 01:03 PM, a spus:

Biscuiti digestivi


amanunte? pe mine chiar ma intereseaza :floare:


Ingrediente:

- 100g faina integrala de grau
- 100g tarate de ovaz (eu am folosit faina de ovaz)
- 1 lingurita de praf de copt
- 80g zahar brun de trestie (eu am pus 50 g)
- un vf de sare
- 100g unt moale (taiat cubulete, tinut la temperatura camerei 15-30 min)
~ 2 linguri lapte
Toate ingredientele de mai sus le-am amestecat la robot, am pus aluatul 30 min la frigider, apoi am intins aluatul cu sucitorul, acesta l-am decupat cu formele pt biscuti, le-am copt la 180 C, in jur de 15 min.
Si gata, ce pot sa spun despre acesti biscuiti - ca sunt foarte buni, de cand am descoperit reteta i-am facut de foarte multe ori, celelalte retete de biscuiti cu ovaz le-am uitat, atat de buna s-a dovedit aceasta.
Spor la copt! :sad3:


merci, Lilia! reteta ma coafeaza, cu mici schimbari am sa-i fac.


Cu placere, astept rezultatul :D

#3484 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 August 2012 - 04:03 PM

Eu haioase:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-9-1344607404115.jpg

#3485 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 10 August 2012 - 08:27 PM

Vezi postareaEataly, la 10 August 2012 - 04:03 PM, a spus:

Eu haioase:



Lily, te desfasori, nu gluma...ce bine-i la mama! =))
Si ce dor mi-ai facut de haioase...eu le spun osanzele fiindca le prepar cu osanza netopita, dar le fac intotdeauna iarna cu osanza de la porc crescut de mama.
Eu nu am cocarit, am facut pentru a nu stiu cata oara inghetata zilele astea.Feciorul meu nu mananca decat inghetata facuta de mine, datorita unei intamplari nefericite cand a gasit corpuri straine in ingheatata cumparata la caserola si s-a jurat ca nu mai cumpara, tinandu-si cuvantul!
Pentru astazi, cand a fost ultima zi petrecuta impreuna, am sevit inghetata de pepene galben, pe pat de prune caramel, care pat era in dormitor de pepene galben! :)

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13446230557097.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13446231906533.jpg

#3486 Guest_stanuta_grigorica_*

  • Grup: Guests

Postat 10 August 2012 - 08:32 PM

Vai, Gelutza, ai adus bucataria verii in stadiul de mare arta!
Te felicit pentru modul cum valorifici ceea ce ne da mama natura!

#3487 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 10 August 2012 - 08:42 PM

Vezi postareastanuta_grigorica, la 10 August 2012 - 08:32 PM, a spus:

Vai, Gelutza, ai adus bucataria verii in stadiul de mare arta!
Te felicit pentru modul cum valorifici ceea ce ne da mama natura!

Multumesc mult, Stanuta!
Sa stii ca toate dulciurile facute in ultimul timp le-am facut numai cu ce am prin "batatura" si miere de la stupii mei. Ma bucur ca iti plac si tie!

#3488 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 11 August 2012 - 07:21 PM

Geluta, nu stiu daca ai scris undeva reteta ta de inghetata, dar arata fantastic si te-as ruga sa-mi dai si mie reteta pe care o folosesti. :)

Eu, azi, briose de cafea cu crema de caise si frisca.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-508-13447056699872.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-508-13447056824884.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3489 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 11 August 2012 - 08:49 PM

Vezi postareakoral, la 11 August 2012 - 07:21 PM, a spus:

Geluta, nu stiu daca ai scris undeva reteta ta de inghetata, dar arata fantastic si te-as ruga sa-mi dai si mie reteta pe care o folosesti. :)

Eu, azi, briose de cafea cu crema de caise si frisca.

Korina, mor dupa briosele tale, asa de frumoase le faci de fiecare data!
Si nu, nu e un schimb politicos de aprecieri, sa fie clar... le ornezi frumos si mereu altfel si ni le prezinti "a la koral"! :P
Reteta asta de inghetata am clocit-o acum, cat a fost fiul meu acasa. Imi fac un rezumat in seara asta si promit solemn sa vin maine cu tema facuta si sa o postez.Acum am venit de la un spectacol si trebuie sa ma asez la orizontala fiindca am incalcat toate recomandarile medicale pe ziua de azi!

#3490 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 12 August 2012 - 02:54 PM

Vezi postareaGelutza, la 11 August 2012 - 08:49 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 11 August 2012 - 07:21 PM, a spus:

Geluta, nu stiu daca ai scris undeva reteta ta de inghetata, dar arata fantastic si te-as ruga sa-mi dai si mie reteta pe care o folosesti. =))

Eu, azi, briose de cafea cu crema de caise si frisca.

Korina, mor dupa briosele tale, asa de frumoase le faci de fiecare data!
Si nu, nu e un schimb politicos de aprecieri, sa fie clar... le ornezi frumos si mereu altfel si ni le prezinti "a la koral"! =))
Reteta asta de inghetata am clocit-o acum, cat a fost fiul meu acasa. Imi fac un rezumat in seara asta si promit solemn sa vin maine cu tema facuta si sa o postez.Acum am venit de la un spectacol si trebuie sa ma asez la orizontala fiindca am incalcat toate recomandarile medicale pe ziua de azi!


Multumesc, Gelutza, adevarul este ca retetele de briose sunt atat de simple fata de ce prajituri fac fetele pe aici, incat macar cu ornatul lor sa simt si eu ca ma pot apropia de efortul si rezultatele lor.
Nu e nici o graba, pui reteta cand poti si ai timp si te simti bine.

Si nu mai incalca recomandarile medicale :floare: , ca nimic nu e mai de pret ca sanatatea ! Da? =))
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3491 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 12 August 2012 - 04:17 PM

Vezi postareakoral, la 12 August 2012 - 02:54 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 11 August 2012 - 08:49 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 11 August 2012 - 07:21 PM, a spus:

Geluta, nu stiu daca ai scris undeva reteta ta de inghetata, dar arata fantastic si te-as ruga sa-mi dai si mie reteta pe care o folosesti. =))

Eu, azi, briose de cafea cu crema de caise si frisca.

Korina, mor dupa briosele tale, asa de frumoase le faci de fiecare data!
Si nu, nu e un schimb politicos de aprecieri, sa fie clar... le ornezi frumos si mereu altfel si ni le prezinti "a la koral"! =))
Reteta asta de inghetata am clocit-o acum, cat a fost fiul meu acasa. Imi fac un rezumat in seara asta si promit solemn sa vin maine cu tema facuta si sa o postez.Acum am venit de la un spectacol si trebuie sa ma asez la orizontala fiindca am incalcat toate recomandarile medicale pe ziua de azi!


Multumesc, Gelutza, adevarul este ca retetele de briose sunt atat de simple fata de ce prajituri fac fetele pe aici, incat macar cu ornatul lor sa simt si eu ca ma pot apropia de efortul si rezultatele lor.
Nu e nici o graba, pui reteta cand poti si ai timp si te simti bine.

Si nu mai incalca recomandarile medicale :floare: , ca nimic nu e mai de pret ca sanatatea ! Da? =))

In fiecare zi imi promit ca asa va fi, fara incalcari de recomandari si mereu se iveste o ocazie, ca doar regulile d'aia sunt facute, sa fie incalcate!:)
Azi mi-am adus aminte de o aniversare si nici nu stiu cand am facut o prajitura cu mere...e vorba de o matusa de-a sotului, 87 de ani, care nu mai aprinde cuptorul pentru dulciuri, nici nu prea i-a placut sa-l aprinda pentru asa ceva la viata ei, dar ii place teribi sa manance dulciuri facute de mine. M-am orientat la ce aveam prin preajma si ne-am infiintat la usa ei cu prajitura asta si cadoul de rigoare.
S-a bucurat si ne-a spus ca diseara o sa-i vina si copiii si ce-o sa se mai bucure...deci nu am sectiune! Dar prajitura asta are state vechi in familia noastra si sigur, sigur e buna, o stiti si voi, cred!
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13447810197584.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13447810506411.jpg
Si nu va trece ziua fara sa postez reteta...

#3492 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 August 2012 - 01:20 PM

Placinta cu iaurt

2foi unse cu unt topit sau ulei ridicate in sus pe peretii vasului iar restul pachetului de foi (400gr) le am taiat taitei lati si am alternat cu taiteii facuti din foi si cu polonicul din crema de iaurt.

Crema de iaurt

900gr iaurt
1 cana zahar
esenta de vanilie si rom (cate o fiola din fiecare)
1 plic praf de copt
coaja rasa de lamaie

8 oua

3 linguri cu varf de amidon

stafide

Toate se amesteca si se procedeaza cum am scris mai sus. Se coace la 170-175` cam 45 de minute. Calda placinta se insiropeaza putin deasupra si restul se toarna cu lingura incet pe marginile placintei in asa fel sa ajunga siropul dedesuptul placintei.

Sirop:

1/2 cana (250 ml) miere de albine si zeama de la o lamaie mare.

Se portioneaza caldut spre rece. Rece de pastreaza in frigider.

Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1316-13448567487604.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1316-1344856760927.jpg

#3493 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 August 2012 - 05:12 PM

Cupcakes cu vanilie si swiss meringue buttercream. Revin cu reteta cat de curand ca sunt prea bune :)

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-13448707331018.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-13448707433457.jpg
Imagine postata

#3494 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 13 August 2012 - 05:27 PM

He, heeeee, si mai zicea Gelutza de briosele mele... :) Foarte frumoase, Olguta, abia astept reteta. :)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3495 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 13 August 2012 - 06:11 PM

Vezi postareakoral, la 13 August 2012 - 05:27 PM, a spus:

He, heeeee, si mai zicea Gelutza de briosele mele... :) Foarte frumoase, Olguta, abia astept reteta. :)

Pai, am zis, ca era de zis!
Si acum zic si de ale Olgutei ca ma mananca limba de atata pofta, frumoase mai sunt! :)
Drag mi-e sa intru aici, dar cand ies...au viata mea! :)

#3496 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 13 August 2012 - 09:47 PM

Savarine
N-a iesit prea bine , era tarziu si nu aveam lumina suficienta

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1233-13448872326575.jpg


#3497 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 August 2012 - 01:08 AM

Olguta, minunate cupcakes. Am vazut ca le-ai pus la retete, trebuie sa le incerc si eu.

Lili, savarinele arata excelent. Am incercat si eu sa fac, dar nu am forme de savarine si le-am facut in forma de briose. La gust au fost foarte bune, dar nu mi-a placut aspectul. La tine arata cum trebuie.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3498 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 14 August 2012 - 09:38 AM

Vezi postareaaura, la 14 August 2012 - 01:08 AM, a spus:

Olguta, minunate cupcakes. Am vazut ca le-ai pus la retete, trebuie sa le incerc si eu.

Lili, savarinele arata excelent. Am incercat si eu sa fac, dar nu am forme de savarine si le-am facut in forma de briose. La gust au fost foarte bune, dar nu mi-a placut aspectul. La tine arata cum trebuie.


Multumnesc Aura :floare:

#3499 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 14 August 2012 - 12:20 PM

Vezi postarealili, la 13 August 2012 - 09:47 PM, a spus:

Savarine
N-a iesit prea bine , era tarziu si nu aveam lumina suficienta

Si-acum zic si de ale tale si ma duc sa fac si eu savarine, ca nu mai tine! :floare:
Foarte faine ti-au iesit.

#3500 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 14 August 2012 - 01:01 PM

Multumesc Gela
Eu m-am referit la poze ,da cascata de mine nu m-am exprimat corect.
Savarinele au iesit super bune ca le-am insiropat bine si deasupra am pus un sos de zmeura ca facusem si o tarta cu branza si zmeura da nu am apucat sa o pozez ca pana sa ma trezesc sa ii fac poza a disparut subit asa :floare:

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi