Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 447 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#41 Useril este offline   laura laurentiu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 November 2009 - 11:25 PM

gloxinia a spus:

Hai sa va arat ce am facut eu toata saptamana trecuta (de 4 ori :floare: ca termitele nu se puteau satura)

Cornurile moi, moi a Lucianei, in varianta, simple, cu cascaval, cu silvoiz (dulceata de prune :lol: ) si cu ciocolata :

[attachment=0]P1040822 (Small).JPG[/attachment]


Ce mistoaaaceeeee!... :lol:

#42 Useril este offline   laura laurentiu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 November 2009 - 11:26 PM

Eataly a spus:

Eu , azi KinderCoccolato Cheesecake !

[attachment=0]DSCN4924.JPG[/attachment]


Grozzzavie! :floare: :lol: :lol:

#43 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 29 November 2009 - 11:41 PM

Azi am avut Cremsnit :

Imagine postata

Imagine postata

Lekker!!! :floare: :lol:

#44 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 November 2009 - 10:29 AM

laura laurentiu a spus:

Adriana, eu iti doresc sa iti rezolvi foarte repede si fara piedici orice ai de facut si apoi sa petreci in voie, sa fii rasfatata de cei dragi tie! Nu-l am pe pupaciosu' la dispozitie, dar na :P... te pup! :love7:

Laura, am facut vineri tarta rapidulescu, cred in 40 de minute a fost totul gata, pentru ca m-au ajutat masiv Ken si Bimby, crema de vanilie e superba, dar am avut o problema.
Mi s-a dezumflat incet incet bezeaua, inainte de cina cind sa o iau din frigider am vazut ca dedesubt era un lichid si bezeaua se topea vazind cu ochii sa zic asa, mi se pare daca imi amintesc bine ca am avut aceeasi problema si cu cealalta tarta similara cu asta pe care am facut-o dupa reteta ta, cea cu blatul de fulgi si cu fructe mi se pare, sub bezea.
Ai tu idee de ce mi se intimpla asta? Bezeaua cind o pun pe tarta e teapana de tot, stind in frigider, se topeste. N-a fost mare problema pentru ca pe ansamblu era foarte buna doar ca pe mine m-a :angry: tare chestia asta.

#45 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2009 - 10:36 AM

yoyo a spus:


Waw ce bunatate. Pune te rog si reteta {SMILIES_PATH}/6.gif:P<" title="arms" />


Reteta originala era cu cioco alba(iese o bunatate de neinchipuit).Eu ca sa mai reciclez miliardele de cioco Kinder ascunse prin sertare am folosit si botezat cheesecake-ul:Kinder Cioccolato! :angry:

Baza normala de cheesecake:
200 gr biscuiti ciocolata cu 200 gr unt topit(depinde de biscuiti, eu mai putin 180 gr)

Crema de branza:500 gr branza de vaci(eu ,ricotta) mixata cu 200 ml frisca lichida, 200 gr ciocolata topita+100 gr zahar +4 oua+1 lingura faina

La cuptor 180 gr ventilat cam 40 minute, static cam 1 ora.Chiar daca vi se pare moale in centru, dupa racirea completa si 4 ore la frigo va fi cremoasa dar compacta.

#46 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 November 2009 - 11:47 AM

Adriana a spus:

Laura, am facut vineri tarta rapidulescu, cred in 40 de minute a fost totul gata, pentru ca m-au ajutat masiv Ken si Bimby, crema de vanilie e superba, dar am avut o problema.
Mi s-a dezumflat incet incet bezeaua, inainte de cina cind sa o iau din frigider am vazut ca dedesubt era un lichid si bezeaua se topea vazind cu ochii sa zic asa, mi se pare daca imi amintesc bine ca am avut aceeasi problema si cu cealalta tarta similara cu asta pe care am facut-o dupa reteta ta, cea cu blatul de fulgi si cu fructe mi se pare, sub bezea.
Ai tu idee de ce mi se intimpla asta? Bezeaua cind o pun pe tarta e teapana de tot, stind in frigider, se topeste. N-a fost mare problema pentru ca pe ansamblu era foarte buna doar ca pe mine m-a :floare: tare chestia asta.


Eu cred ca din cauza umezelii din frigider s-a lasat bezeaua. Cel putin mie asa mi s-a intamplat de fiecare data ,mai putin cand am uns bezeaua cu cioco topita ,dar nu e cazul la tarta asta.

Numai minunatii ati postat pe aici :love7:


#47 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 November 2009 - 01:09 PM

mona a spus:

Eu cred ca din cauza umezelii din frigider s-a lasat bezeaua. Cel putin mie asa mi s-a intamplat de fiecare data ,mai putin cand am uns bezeaua cu cioco topita ,dar nu e cazul la tarta asta.
[/color]

Si atunci ce trebuie facut mona cu tarte dintr-astea? nu trebuiesc puse la frigider? :-*
Ar trebui sa incerc sa mai fac una si s-o pun in frigiderul nou sa vad daca si acolo se pleosteste ca de buna era foarte buna, si cind ma gindesc ca imi venea sa nu pun bezeaua pe deasupra cit era de frumoasa numai cu crema de vanilie, dar am zis sa fiu cuminte si sa respect reteta ca ma :floare: Laura :love7:

#48 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 30 November 2009 - 02:49 PM

O singura prajitura a facut M in toata viata lui si aia fiind impreuna

Tort cu crema de vanilie si advocaat.

Imagine postata

Imagine postata

#49 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 30 November 2009 - 03:38 PM

ieri: gogosi de post
1 cub drojdie proaspata
2 linguri miere
1 pahar ulei
1 pahar vin
1 pahar suc (compot) ananas
faina cat cuprinde

1 pahar = 100 ml

Imagine atasata: 135_adaa690dda34194bd5ea893be41684ca.jpg
Imagine atasata: 135_53a32e2ac3a3a09e6933815987f81f11.jpg

#50 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 30 November 2009 - 03:42 PM

Mini tarte cu zmeura ,crema de zmeura si toping din crema de ciocolata

Imagine postata

#51 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 November 2009 - 04:16 PM

boni a spus:

ieri: gogosi de post
1 cub drojdie proaspata
2 linguri miere
1 pahar ulei
1 pahar vin
1 pahar suc (compot) ananas
faina cat cuprinde

1 pahar = 100 ml




MAaaaaaaaaaaaama, ce bine arata! Da' chiar sunt asa pufoase cum par? Daca ai sti cate retete am incercat pana acum si nici una nu m-a incantat...
As vrea sa o incerc si pe asta, daca tu zici ca sunt tot asa de bune pe cat de bine arata... Sorina
Edit: te rog, da mai multe detalii despre reteta si cate grame are cubul de drojdie?
Sorina

#52 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 30 November 2009 - 05:09 PM

sorinadaniela a spus:

MAaaaaaaaaaaaama, ce bine arata! Da' chiar sunt asa pufoase cum par? Daca ai sti cate retete am incercat pana acum si nici una nu m-a incantat...
As vrea sa o incerc si pe asta, daca tu zici ca sunt tot asa de bune pe cat de bine arata... Sorina
Edit: te rog, da mai multe detalii despre reteta si cate grame are cubul de drojdie?


ma bucur ca iti plac. mie imi plac tare, nu ai zice ca sunt de post. aluatul este "mirobolant".
cubul de drojdie are 25 grame. scrie pe el ca este pentru 500 gr faina.
executia am invatat-o de la lauralaurentiu (crofnele de aici). din ce am constat eu secretul este sa le mai lasi sa creasca dupa ce le tai cu paharul. se vor umfla frumos la prajit.

am mai uitat sa scriu la reteta ca se mai adauga arome. eu am pus esenta de vanilie.

#53 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 November 2009 - 07:41 PM

Adriana a spus:

mona a spus:

Eu cred ca din cauza umezelii din frigider s-a lasat bezeaua. Cel putin mie asa mi s-a intamplat de fiecare data ,mai putin cand am uns bezeaua cu cioco topita ,dar nu e cazul la tarta asta.
[/color]

Si atunci ce trebuie facut mona cu tarte dintr-astea? nu trebuiesc puse la frigider?


Ma gandesc ca ai putea pune bezeaua inainte de servire.
Acum sa nu ma intrebi ce se intampla cu ce ramane si trebuie bagata la frigi :D


#54 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 November 2009 - 08:27 PM

Turnata lui Anat... cu branza de asta data ;)

Imagine atasata: 141_f876fc28010562f2488d321efc318b0b.jpg
Imagine postata

#55 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 December 2009 - 12:46 AM

Sophie a spus:

Turnata lui Anat... cu branza de asta data :pupic:

Ti-a iesit splendid, simetrica si perfect taiata, foarte frumoasa :D

mona a spus:

Ma gandesc ca ai putea pune bezeaua inainte de servire.
Acum sa nu ma intrebi ce se intampla cu ce ramane si trebuie bagata la frigi :)

Iar eu ma gindeam sa coc bezeaua si sa o pun apoi deasupra.
Da' Laurei de ce nu i s-a pleostit? :D

#56 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 December 2009 - 01:01 AM

Adriana a spus:

Sophie a spus:

Turnata lui Anat... cu branza de asta data :pupic:

Ti-a iesit splendid, simetrica si perfect taiata, foarte frumoasa :D

mona a spus:

Ma gandesc ca ai putea pune bezeaua inainte de servire.
Acum sa nu ma intrebi ce se intampla cu ce ramane si trebuie bagata la frigi :)

Iar eu ma gindeam sa coc bezeaua si sa o pun apoi deasupra.
Da' Laurei de ce nu i s-a pleostit? :D


Multumesc mult, Adriana!! {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> :D
Te invit la o felie :D :D
Imagine postata

#57 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 December 2009 - 09:27 AM

Sophie a spus:

Te invit la o felie =)) =))

Vin fuguta, numa' zi undi! :thumleft:

#58 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 01 December 2009 - 11:58 AM

ia ghiciti?


Imagine atasata: 85_5ae44db313696b49a51d918b6e30e557.jpg

Imagine atasata: 85_5e46bf3ab145e103f13f0f195d6b2cc5.jpg

#59 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 01 December 2009 - 12:37 PM

Mama ce harnice !
Vad ca v-ati apucat de fursecurile de Craciun .Bravo !
Eu inca nu am intrat in atmosfera de iarna.Nici nu pot,ca la noi sunt 16 grade.
Trandafirii sunt ametiti si dau muguri,lalelele si zambilele au scos capul din pamant si intreaba:
- Ce-i ?
Ce sa fie,o iarna-primavara. :roll:
Dar sa revenim la Dulciuri.
Sambata i-am avut la masa pe prietenii nostri.
Am avut 2 torturi.Unul facut de mine cu zmeura si unul facut si adus de prietena mea,cu crema de ciocolata.
Nu le-am ornat.Am lasat "baietii" :angry: sa faca asta.
Sa va arat ce a iesit,dupa ce i-am convins cu greu sa nu puna pasta de dinti sau silicon din tub. :D
Au pus de toate,aproape tot ce le-a iesit in cale...comestibil sau nu.
Important e ca ne-am distrat si la final zambeau fericiti.... :(( :(

Imagine atasata: 99_daaeaa55516cd222e44048d11eaedd6d.jpg


Imagine atasata: 99_937a60fcf9da3606459aed5dc8761ab9.jpg


Imagine atasata: 99_afc1fb5c904c967fdaf4c53219ff800b.jpg


Imagine atasata: 99_c46de22d08e921d4696c344f880b4d20.jpg



Imagine atasata: 99_dfc0badc2b7c63ebb39c75df4930f010.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#60 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 December 2009 - 12:49 PM

piscotel a spus:

Mama ce harnice !
Vad ca v-ati apucat de fursecurile de Craciun .Bravo !
Eu inca nu am intrat in atmosfera de iarna.Nici nu pot,ca la noi sunt 16 grade.
Trandafirii sunt ametiti si dau muguri,lalelele si zambilele au scos capul din pamant si intreaba:
- Ce-i ?
Ce sa fie,o iarna-primavara. :roll:
Dar sa revenim la Dulciuri.
Sambata i-am avut la masa pe prietenii nostri.
Am avut 2 torturi.Unul facut de mine cu zmeura si unul facut si adus de prietena mea,cu crema de ciocolata.
Nu le-am ornat.Am lasat "baietii" :( sa faca asta.
Sa va arat ce a iesit,dupa ce i-am convins cu greu sa nu puna pasta de dinti sau silicon din tub. :((
Au pus de toate,aproape tot ce le-a iesit in cale...comestibil sau nu.
Important e ca ne-am distrat si la final zambeau fericiti.... :( :D


Ooooooooooo..... ce buni "ornatori" sunt baietii!!!!!!! :angry: Bravo lor si bravo si voua, doamnelor, ca ati stiut sa-i gasiti!!!!! :( Arata superb! :(

Arata acest topic


  • 447 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi