Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4301 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 16 December 2012 - 07:49 PM

Mai ca ma faceti sa mai trag o tura de fursecuri,ca si-asa din cele ce le-am facut nu mai am multe ca am dat si cadou.Exceptional arata toate si ma bucur sa vad ca si din retetele postate de mine apar in platourile voastre ( :drool: )
Eu am primit ieri o reteta de fursecuri cu cartofi si nuci in aluat.Sunt excelente;a adus ieri prietena mea cateva si le-am topit pe toate(nu singura :drool: );sper sa apuc sa le fac :drool:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4302 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 December 2012 - 08:03 PM

Serios am vb iacata`ma la raport:)

Am un pecmez asa de bunnnnnnn

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-135568094786.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13556809566153.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13556809659086.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13556809741037.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13556809838454.jpg

sunt la copt acum.

#4303 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 16 December 2012 - 08:23 PM

Na, acusi vreau pecmez! Finutzo, sari cu ploconu'la nashica-ta! :drool: Pecmez, nu cornulete,da?:drool:


Gellutza, reteta e la dulciurile de dincolo, nu stiu daca o pot pune aici fara acordul proprietarei.In asta n-am schimbat nimic, asa ca n-o pt declara a mea! Imi pare asa de rau...
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4304 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 16 December 2012 - 08:48 PM

Vezi postareazoazorel, la 16 December 2012 - 08:23 PM, a spus:

Na, acusi vreau pecmez! Finutzo, sari cu ploconu'la nashica-ta! :drool: Pecmez, nu cornulete,da?:drool:


Gellutza, reteta e la dulciurile de dincolo, nu stiu daca o pot pune aici fara acordul proprietarei.In asta n-am schimbat nimic, asa ca n-o pt declara a mea! Imi pare asa de rau...

Multumesc mult, oricum!

#4305 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 December 2012 - 08:53 PM

Vai ce de bunatati pe aici , sper sa apuc sa fac si eu ceva macar de Craciun , o sa am liber cateva zile bune.

#4306 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 16 December 2012 - 08:59 PM

Eu am ramas datoare cu reteta de turta dulce si daca tot mi s-a cerut, poate cineva chiar vrea sa o faca.Am sperat sa o pot posta si cu pozele din dotare, dar fursecaiala nu mi-a dat pace. E cea mai buna turta din cate am incercat, frageda si pufoasa,stiu toate retetele pe care le-am facut anii trecuti aveau scortisoara, cuisoare, nucsoara...asta e buna rau

Ingrediente:
1 kg. faina

300 grame zahar
3 oua
250 gr. miere de albine
300 gr. unt sau margarina
2 lingurite scortisoara
ghimbir ras, dupa gust
coaja rasa de portocala
un plic praf de copt, sau 2 lingurite bicarbonat
un praf sare

pentru o portie de glazura:

un albus de la un ou mare 220-250 gr. zahar pudra cu amidon, din comert
o lingurita zeama de lamaie
coloranti alimentari,daca aveti nevoie...

Mod de preparare:

Faina cernuta cu praful de copt, ghimbirul, scortisoara, coaja de portocala si un praf de sare se pun intr-un castron. In alt castron se vor pune ouale cu zaharul si in cel de-al treilea castron se vor pune untul si mierea de albine.
Picture 441

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si se toarna peste faina, dupa ce in prealabil am facut un micut crater in castronul cu pricina…
Se amesteca cu lingura de lemn, dupa care se adauga si compozitia de unt si miere topite la microunde, sau tinute intr-un loc cald si amestecate cu un tel, eu asa am facut , fiindca nu-mi place sa topesc mierea la Mw. si nici sa o fierb deoarece-si pierde calitatile. Se amesteca la inceput cu lingura si apoi cu mana pana incepe sa se ia coca de pe maini. Daca e lipicios aluatul, mai adaugati cate putina faina pana se intampla sa se dezlipeasca, deoarece difera calitatea fainii si e posibil sa mai trebuie putina. La final aluatul se strange intr-o bila.
Se imparte in doua/trei bile mai mici, se acopera cu folie alimentara bilutele de coca dulce si se dau la rece 12 ore, eu am lasat de seara pana dimineata sa se odihneasca aluatul.
Se va scoate coca din frigider cu o jumatate de ora inainte de ase coace. Se intinde pe hartie de copt foaie groasa cam de 3/4 mm si se taie cu formele.
Se aseaza distantate in tava pregatita cu hartie de copt si se coc aproximativ 10 minute la 170 de grade, cuptor preincalzit. Atentie, ca dupa ce ati copt vreo tei ture se incinge cuptorul si se ard foarte repede! Cand se scot din cuptor se mai lasa in tava cateva minute si apoi se pun pe gratar la racit. Ies foarte multe!

Glazura se pregatesteastfel: se bate bine albusul dupa care se incepe incorporarea zaharului lingura cu lingura, se adauga zeama de lamaie si se continua mixarea pana sta teapana glazura si nu cade de pe tel pret de veo 15 secunde. Eu am colorat rosu cu sirop de afine, verde cu gel de la wilton

Sa aveti spor, indiferent ce reteta veti face!

#4307 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 December 2012 - 10:24 PM

Vezi postareazoazorel, la 16 December 2012 - 08:23 PM, a spus:

Na, acusi vreau pecmez! Finutzo, sari cu ploconu'la nashica-ta! :drool: Pecmez, nu cornulete,da?:drool:


.


Dam pecmez cu tot cu cornuletz:))

#4308 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 December 2012 - 11:11 PM

Vezi postareacerra, la 16 December 2012 - 10:24 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 16 December 2012 - 08:23 PM, a spus:

Na, acusi vreau pecmez! Finutzo, sari cu ploconu'la nashica-ta! :drool: Pecmez, nu cornulete,da?:drool:


.


Dam pecmez cu tot cu cornuletz:))

La o cautare rapida pe google, am gasit pekmez ca fiind un sirop gros obtinut din struguri. Eu ce vad la Cerra e un magiun :scratch: Lamuriti-ma si pe mine va rog :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4309 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 December 2012 - 11:30 PM

Vezi postareaaura, la 16 December 2012 - 11:11 PM, a spus:




La o cautare rapida pe google, am gasit pekmez ca fiind un sirop gros obtinut din struguri. Eu ce vad la Cerra e un magiun :scratch: Lamuriti-ma si pe mine va rog :drool:


Pecmez (denumire dupa vremea turcilor pe aici desi al lor este cum zici tu )

MAGIÚN s. (reg.) dulceață, (Transilv.) lictar, (Transilv. și Ban.) miere, pecmez, (Mold. și Bucov.) povidlă, (Transilv.) silvoiz.

Un gem de prune bistrite fara zahar fiert multe ore la foc de lemne in cazan pina iese gros de nu cade din lingura. Pecmez, este cel din prune.

Se maninca pe paine si merge cel mai bine la copturi nu curge.

rulourile mele cu pecmez coapte si spritatele

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13556935700345.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-1355693579777.jpg

#4310 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 December 2012 - 01:49 AM

Multumesc Cerra, eram curioasa cu ce ai umplut cornuletele. Imi place si cum ai facut cornuletele, adica cum ai facut rulourile alea umplute. Super! Ai pus si reteta de pecmez undeva?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4311 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 December 2012 - 01:15 PM

Vezi postareaaura, la 17 December 2012 - 01:49 AM, a spus:

Multumesc Cerra, eram curioasa cu ce ai umplut cornuletele. Imi place si cum ai facut cornuletele, adica cum ai facut rulourile alea umplute. Super! Ai pus si reteta de pecmez undeva?


Cu placere!
Este metoda cea mai simpla sa faci rulouri decat cornulete si imi plac mai mult asa. Se pot umple cu mac, nuca, pecmez. Eu cu alt gem nu fac ptr ca iese afara din ele.

Nu am pus, dar este simplu: pui prunele curatate si macinate(eu le macin la atra se rupeau un doua si atata) intr`un cazan uns cu otet si la foc mic sa fiarba si amesteci in ele. Cand incepe sa se ingroase trebuie sa amesteci cu grija ptr ca sare si frige. Se pune in borcane si pus la plapuma (nu ii trebuie nici un fel de conservant).

#4312 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 December 2012 - 01:29 PM

Ce fete harnice pe aici! Si ce de bunatati! =))
Eu nu am facut nimic dulce cam demultisor, rusine sa-mi fie! =))
GEORGIA

#4313 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 17 December 2012 - 02:37 PM

Vezi postareacerra, la 16 December 2012 - 08:03 PM, a spus:

Serios am vb iacata`ma la raport:)
Am un pecmez asa de bunnnnnnn
Atasament DSC00890 (Small).JPG
sunt la copt acum.



cerra arata minunat rulourile, ce reteta de aluat ai facut te rog?
dana

#4314 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 December 2012 - 03:29 PM

Vezi postareadana3262, la 17 December 2012 - 02:37 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 16 December 2012 - 08:03 PM, a spus:

Serios am vb iacata`ma la raport:)
Am un pecmez asa de bunnnnnnn
Atasament DSC00890 (Small).JPG
sunt la copt acum.



cerra arata minunat rulourile, ce reteta de aluat ai facut te rog?


Aluatul este cu untura.

Rulouri fragede cu pecmez


600 gr faina
250 gr untura alba de porc

125 gr zahar
1 plic zahar vaniliat
2 galbenusuri
1 varf de cutit de sare
1 lingura otet+100ml apa
1/2 plic praf de copt

pecmez de prune

Se freaca ingredientele uscate cu untura, se adauga galbenusurile, apa si otetul si se framanta un aluat elastic. Se intinde asa cum ai vazut in imaginile de mai sus si se pune pecmezul sir cu o punga gaurita si se ruleaza 1 si jumatate (cat sa fie pecmezul acoperit) se taie pe linga ruloul format cu cutitul, apoi se face alt rulou. La sfarsit se masoara lungimea mini ruloului si se taie dupa aceiasi dimensiune si se pun la copt pina se coloreaza putin dedesupt. Fierbinti se dau prin zahar pudra cu vanilie.Se pot umple si cu nuca sau mac.


Eu acum am facut palete de dames ale ralucai elena, doar ca am schimbat putin pe la nuca (am pus`o in aluat macinata. M`am orientat dupa cantitatile ei 70gr/60 gr zahar la ceasca ei si am inmultit la cate cani trebuia din fiecare.

Asa am facut eu

120 gr zahar pudra

200gr unt

2 oua
150 gr faina

100 gr nuca macinata

vanile si rom

putina sare

cred ca nu am uitat nimik.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13557509236334.jpg

o sa le umplu luni cu ceva si o sa le trag dungi de ciocolata deasupra. La gust sunt foarte bune.

#4315 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 17 December 2012 - 03:40 PM

Chocolate crinkles

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1535-13557516006146.jpg


#4316 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 17 December 2012 - 03:57 PM

Vezi postareacerra, la 17 December 2012 - 03:29 PM, a spus:

Aluatul este cu untura.


Iti multumesc!
dana

#4317 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 December 2012 - 04:53 PM

Vezi postareadana3262, la 17 December 2012 - 03:57 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 17 December 2012 - 03:29 PM, a spus:

Aluatul este cu untura.


Iti multumesc!


Cu multa placere!

Imediat vin cu Polosii lui sissi:)

#4318 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 December 2012 - 04:54 PM

Vezi postarealenias, la 17 December 2012 - 03:40 PM, a spus:

Chocolate crinkles


Mama ce crinkle`si mandrii ai facut!!!!!!!!!!!

#4319 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 17 December 2012 - 05:11 PM

Multumesc Cerra! :notworthy:

#4320 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 December 2012 - 06:01 PM

Vezi postarealenias, la 17 December 2012 - 05:11 PM, a spus:

Multumesc Cerra! :thumleft:


:notworthy:

Am terminat si Polosii mai trebuie umpluti dar nu azi.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13557601013909.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi