Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4601 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 21 January 2013 - 08:56 PM

Vezi postareaFoxyy, la 20 January 2013 - 07:16 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 20 January 2013 - 05:52 PM, a spus:

Am crosetat si eu o prajitura de duminica avand blat din albusuri, cocos si mac.

Super! Dai si reteta, te rog! :)

Am dat-o cu placere, e la locul ei!
Sa va fie de folos!

#4602 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 January 2013 - 11:26 PM

Vezi postareaGelutza, la 21 January 2013 - 08:56 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 20 January 2013 - 07:16 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 20 January 2013 - 05:52 PM, a spus:

Am crosetat si eu o prajitura de duminica avand blat din albusuri, cocos si mac.

Super! Dai si reteta, te rog! :notworthy:

Am dat-o cu placere, e la locul ei!
Sa va fie de folos!

Ma duc sa verific. Saru' mana! :)

#4603 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 January 2013 - 08:31 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 January 2013 - 11:26 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 21 January 2013 - 08:56 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 20 January 2013 - 07:16 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 20 January 2013 - 05:52 PM, a spus:

Am crosetat si eu o prajitura de duminica avand blat din albusuri, cocos si mac.

Super! Dai si reteta, te rog! :violent6:

Am dat-o cu placere, e la locul ei!
Sa va fie de folos!

Ma duc sa verific. Saru' mana! :biggrin:

Cu placere!

#4604 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 23 January 2013 - 11:16 AM

La noi aseara papanasi fierti cu branza de vaci si tavaliti prin pesmet cu zahar si scortisoara:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-88-13589325811344.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-88-13589325896532.jpg
GEORGIA

#4605 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 23 January 2013 - 04:47 PM

Giorgi , trimite-mi si mie vreo 2 :thumleft:
Eu , un desert cu clatite , ricotta , zmeura si piersici

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-780-13589524425471.jpg

#4606 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 23 January 2013 - 07:26 PM

Sis, impecabil.

Giorgiana,un papanas dai la pofticiosi ( :) ) ?
Cum i-ai facut? Nu am facut niciodata papanasi fierti iar fripti cred ca o singura data si atunci din cate imi amintesc nu prea grozavi.


Ps. Am vazut c-ai avut un pretendent la papanasi :) Dragul de el, ce frumos sta acolo.

#4607 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 January 2013 - 09:45 AM

Fetelor, cu draga inima v-as da papanasi, dar s-au papat toti! :thumleft: Cu alta ocazie!

Izuk si clatitele tale arata bine! :snorting:

Vika, eu ii fac asa:

250 g.branza de vaci
4 linguri de gris
2 linguri de faina
(lingurile sa fie pline)
2 oua

Toate se amesteca si trebuie sa rezulte o pasta. Se puna intr-o oala apa cu sare si putin ulei sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca se ia cu lingura din pasta de branza si se pun papanasii la fiert. Eu nu ii modelez in palma infainata, cum ies din lingura asa ii las. Doar ca trebuie inmuiata lingura de fiecare data in apa clocotita cand iei din pasta de branza. Se lasa sa fiarba cam 20-30 min. Se pune capacul si se mai lasa sa stea 10 min, sa se umfle bine papanasii. Intre timp se topeste intr-o tigaie putin unt, peste el se presara pesmet, dupa dorinta, se lasa pana se face auriu. Se stinge focul si se adauga zahar dupa gust (5-6 linguri), zahar vanilat, scortisoara pudra si se amesteca. Papanasii fierti se strecoara si se tavalesc prin pesmet. Se servesc calzi. Sunt buni si reci.


Eu nu pot sa fac nimic fara "pretendent", care este un mare potficios si trebuie sa guste tot ce fac. :D
GEORGIA

#4608 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 January 2013 - 08:58 AM

Eu prajiturica cu cocos a lui Anutz' http://artaculinara....20 desi nu am respectat si am modificat din cauza ca am facut-o rapid fara sa-mi fi propus asa ca am facut cu ce am avut si eu la indemana si din cauza de pitici,am explicat ce si cum acolo la mama ei,o recomand ,e f. rapida ieftina,pufoasa si buna de numa :thumleft:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13590970497651.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13590970560684.jpg

#4609 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 27 January 2013 - 12:47 PM

Am zis si eu c-o fac,inca de anul trecut,dar n-am mai apucat,c-au iesit altele inainte :)

Acum am facut o prajitura cu mere si migdale si din toate cate am facut pan-acum cu mere,asta e pe primul loc

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1267-13592834673869.jpg

#4610 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 27 January 2013 - 03:20 PM

OMG!!! Sunt adevarate, Ellani?
Zi repede cum le-ai fac :drool:ut !
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#4611 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 January 2013 - 04:52 PM

[quote name='Ellani' date='27 January 2013 - 10:47 AM'
Acum am facut o prajitura cu mere si migdale si din toate cate am facut pan-acum cu mere,asta e pe primul loc


[/quote]

Foarte bine arata!!!!!!!!!!!

Trebuie sa o fac si eu montificata :) ca imi este dor de praji cu mere (un aluat asa conform si pe placul meu.

#4612 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 January 2013 - 07:36 PM

Un chec

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-341-13593082572466.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4613 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 27 January 2013 - 10:43 PM

Vezi postareakoral, la 27 January 2013 - 03:20 PM, a spus:

OMG!!! Sunt adevarate, Ellani?
Zi repede cum le-ai fac :drool:ut !


Da,da,daca vii te si convingi :toothy9; Si-ti mai dau si-o floare =))
Nu stiu cat de repede,dar am zis in reteta postata aici :

http://artaculinara....ere-si-migdale/



Vezi postareacerra, la 27 January 2013 - 04:52 PM, a spus:


Foarte bine arata!!!!!!!!!!!

Trebuie sa o fac si eu montificata =)) ca imi este dor de praji cu mere (un aluat asa conform si pe placul meu.


Merci si tie ,Cerra =)) La Monti nu mai bag,caci n-am idee,chiar daca am auzit,dar sunt sigura ca tu stii mult mai bine ce si cum sa transformi.

#4614 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2013 - 03:05 PM

Eu mai demult, dar n-am avut timp sa descarc pozele:

Batoane de ovaz home made.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-9-13593779362657.jpg

Doua cani(aprox) de fulgi de ovaz, migdale si mere deshidratate(cam un pumn).Le-am tostat rapid in tigaie.
Am pus la topit 3 linguri de unt, 3 linguri miere, 3 linguri zahar brun.Am turnat "lipiciul" peste cerealele calde.

Am turnat in tava unsa cu unt si am presat bine compozitia, dar "bini di tat"!

Se lasa la rece 4-5-6-7 ore!

Si tort rapid de mere cu "un iaurt care sta sa scada"!

3 oua+200 gr zahar=spuma.
Un iaurt de 125 ml
250 gr faina+1 lingurita praf copt.

Recomand felii de mere si in aluat nu numai deasupra.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-9-13593783189318.jpg

#4615 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 January 2013 - 04:19 PM

Vezi postareaEataly, la 28 January 2013 - 03:05 PM, a spus:

Eu mai demult, dar n-am avut timp sa descarc pozele:

Batoane de ovaz home made.






Mi s-au lipit ochii de batoanele tale .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4616 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 January 2013 - 04:21 PM

Vezi postareaEllani, la 27 January 2013 - 12:47 PM, a spus:

Am zis si eu c-o fac,inca de anul trecut,dar n-am mai apucat,c-au iesit altele inainte :thumleft:

Acum am facut o prajitura cu mere si migdale si din toate cate am facut pan-acum cu mere,asta e pe primul loc



Arataaa...de-ti vine sa n-o manaci,numai sa te uiti la ea .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4617 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 January 2013 - 06:01 PM

Vezi postareaEllani, la 27 January 2013 - 12:47 PM, a spus:



Acum am facut o prajitura cu mere si migdale si din toate cate am facut pan-acum cu mere,asta e pe primul loc




Arata de milioane!


Vezi postareaEataly, la 28 January 2013 - 03:05 PM, a spus:



Batoane de ovaz home made.

Doua cani(aprox) de fulgi de ovaz, migdale si mere deshidratate(cam un pumn).Le-am tostat rapid in tigaie.
Am pus la topit 3 linguri de unt, 3 linguri miere, 3 linguri zahar brun.Am turnat "lipiciul" peste cerealele calde.

Am turnat in tava unsa cu unt si am presat bine compozitia, dar "bini di tat"!

Se lasa la rece 4-5-6-7 ore!

Si tort rapid de mere cu "un iaurt care sta sa scada"!

3 oua+200 gr zahar=spuma.
Un iaurt de 125 ml
250 gr faina+1 lingurita praf copt.

Recomand felii de mere si in aluat nu numai deasupra.




Imi plac mult batoanele tale, chiar ma atrag...

SI la tortul rapid cu iaurtul care sta sa scada ia zi-mi si mie, te rog frumos, la ce temperatura l-ai copt si cam cat timp?
Sorina

#4618 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2013 - 06:13 PM

La 180 in general coc dulciurile, aproximativ 20-30 minute.

#4619 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 January 2013 - 06:36 PM

Multumesc mult!
Sorina

#4620 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 28 January 2013 - 09:21 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 24 January 2013 - 09:45 AM, a spus:

Fetelor, cu draga inima v-as da papanasi, dar s-au papat toti! :) Cu alta ocazie!

Izuk si clatitele tale arata bine! :)

Vika, eu ii fac asa:

250 g.branza de vaci
4 linguri de gris
2 linguri de faina
(lingurile sa fie pline)
2 oua

Toate se amesteca si trebuie sa rezulte o pasta. Se puna intr-o oala apa cu sare si putin ulei sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca se ia cu lingura din pasta de branza si se pun papanasii la fiert. Eu nu ii modelez in palma infainata, cum ies din lingura asa ii las. Doar ca trebuie inmuiata lingura de fiecare data in apa clocotita cand iei din pasta de branza. Se lasa sa fiarba cam 20-30 min. Se pune capacul si se mai lasa sa stea 10 min, sa se umfle bine papanasii. Intre timp se topeste intr-o tigaie putin unt, peste el se presara pesmet, dupa dorinta, se lasa pana se face auriu. Se stinge focul si se adauga zahar dupa gust (5-6 linguri), zahar vanilat, scortisoara pudra si se amesteca. Papanasii fierti se strecoara si se tavalesc prin pesmet. Se servesc calzi. Sunt buni si reci.


Eu nu pot sa fac nimic fara "pretendent", care este un mare potficios si trebuie sa guste tot ce fac. :)





Multumesc mult de reteta !! Si pup pisoiasul tau scump !


Eu, ultimul dulce pe care l-am facut vineri, Babà al rhum (reteta de Laura A.)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi