Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4661 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 03 February 2013 - 08:37 PM

Vezi postareaEllani, la 03 February 2013 - 01:30 PM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 18 January 2013 - 01:20 PM, a spus:

Prajitura Parlament , care la mine a devenit "senat" =)) pentru ca am modificat si voit si fortat cate ceva la ea
Nu am fost in stare sa tai felie fara sa manjesc crema =))


Atata m-a bantuit,c-am facut-o ieri,multumesc ambelor pentru reteta :notworthy: .Foarte buna, am s-o mai fac cu siguranta,doar ca vreau sa-ntreb ce marime au fost tavile tale si ale sorellei,caci m-am benoclat la voi pe blog si imi parea destul de mare tava.Eu m-am gandit s-o fac in una un pic mai mica, si tot mare s-a doevedit,pentru ca blatul mi-a iesit foarte subtire.La crema am mai adaugat 100 ml frisca si tot putina a iesit,fapt pentru care nici n-am mai fotografiat-o ca-i departe de cum arata ale voastre.

La crema n-am pus gelatina ca s-a tinut oricum,dar eu am pus zahar pudra din comert la galbenusuri,care se stie ca are si amidon.N-am uns cu nutella,ci cu ciocolata topita ca sa nu mai folosesc atatea 'comerturi' ,iar biscuitii i-am muiat in cafea cu lapte.Asa ca nu stiu daca mai e 'Parlament',mai ales ca mi-a iesit si josuta, cred ca mai degraba-i Primarie a mea =))



Nu stiu cat e tava ei dar a mea este de aprox 30-32 / 23-24 cm, pe acolo pe undeva.
Asteptam confirmarea de la ea, sa vedem cat a fost a ei.


Vezi postareaEllani, la 03 February 2013 - 01:30 PM, a spus:


.............Asa ca nu stiu daca mai e 'Parlament',mai ales ca mi-a iesit si josuta, cred ca mai degraba-i Primarie a mea =))

=)) =))

#4662 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 03 February 2013 - 08:43 PM

Eu azi un desert simplu si rapid.
Galuste din cartofi cu visine:

Imagine postata

#4663 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 03 February 2013 - 09:54 PM

Vezi postareafloricris, la 03 February 2013 - 01:19 PM, a spus:

Vezi postareaRadu Cristina, la 01 February 2013 - 09:22 PM, a spus:

Eu azi o prajitura cu caise din compot (scortisoara si ghimbir in aluat)



Arata si suna tare bine chestia acesta. Poti da si o reteta? Eventual, poti indica si dimensiunea tavii?



Sigur.

Reteta de fapt este a unei prajitri cu ananas (Poca) la care eu am adaugat in aluat 1/2 lingurita ghimbir pudra si 1/2 lingurita scortisoara si am inlocuit ananasul cu niste caise.

150 gr. unt
150 gr. zahar
3 oua
150 gr faina
1 lingurita praf de copt

Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, untul topit.
Se amestecam un pic, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si in cazul meu scortisoara si ghimbirul.

Rezulta un aluat dens ,care se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina /foaie cerata..peste aluat se aseaza rondele de ananas/in cazul meu felii de caise ;se coace la 180 grade timp de 30-35 min .

p.s:tava mea avea 25,5 in diametru

#4664 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 03 February 2013 - 09:57 PM

Vezi postareaVika, la 03 February 2013 - 10:50 AM, a spus:

Vezi postareaRadu Cristina, la 01 February 2013 - 09:22 PM, a spus:







Mmmm... arata f. bine prajiturica !


Multumesc ! =))

Si desertul tau de azi arata tare fain =)) ,mai ales ca are visine :notworthy:

#4665 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 03 February 2013 - 10:02 PM

Lapte de pasare

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1535-13599217177801.jpg


#4666 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 03 February 2013 - 10:08 PM

Vezi postareaVika, la 03 February 2013 - 08:37 PM, a spus:


Nu stiu cat e tava ei dar a mea este de aprox 30-32 / 23-24 cm, pe acolo pe undeva.
Asteptam confirmarea de la ea, sa vedem cat a fost a ei.


Tot asa e si tava mea

#4667 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 03 February 2013 - 10:24 PM

Multumesc Cristina!


Lenias, simt ca o pocnesc de pofta!
Asa ceva....
Ce dens ti-a iesit ''norisorul'' de albus, e super! Ai vreun trick sau pur si simplu asa iti iasa tie?

#4668 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 February 2013 - 10:51 PM

Vezi postareaizuk, la 03 February 2013 - 10:08 PM, a spus:

Vezi postareaVika, la 03 February 2013 - 08:37 PM, a spus:


Nu stiu cat e tava ei dar a mea este de aprox 30-32 / 23-24 cm, pe acolo pe undeva.
Asteptam confirmarea de la ea, sa vedem cat a fost a ei.


Tot asa e si tava mea


Aha,am inteles,multumesc de raspuns.Am dat o fuga sa masor tava mea si are 38/25,dar chiar sa faca diferenta doar 5-6 cm?No las' ca data viitoare ori fac in tava mai mica,am si de-aia,ori fac portie din 10 oua.Nu ma las pan' n-o ridic si eu ,macar la nivel de senat :floare:

#4669 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 03 February 2013 - 11:03 PM

Vezi postareaVika, la 03 February 2013 - 10:24 PM, a spus:

Multumesc Cristina!


Lenias, simt ca o pocnesc de pofta!
Asa ceva....
Ce dens ti-a iesit ''norisorul'' de albus, e super! Ai vreun trick sau pur si simplu asa iti iasa tie?


Nu am mai facut de multa vreme... ani... nu cred ca mi/a iesit tot timpul asa. Pot spune cum am facut acum. Am batut foarte, foarte bine albusurile cu zahar. Am pus cu lingura norisori de "bezea" in laptele fierbinte (sa nu fiarba cu clocot). I/am tinut 2 minute (dupa ceas) pe fiecare parte, am scos cu spumiera norisorii intr/un castron.... tot asa pana am terminat. In tot acest timp, am mai bagat mixerul de cateva ori in albusurile din bolul in care au fost mixate cu zahar :lol:
Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa :floare:
La sfarsit, i/am pus intr/o forma de yena si am turnat peste "sosul". A

#4670 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 04 February 2013 - 12:00 AM

Vezi postarealenias, la 03 February 2013 - 11:03 PM, a spus:

Vezi postareaVika, la 03 February 2013 - 10:24 PM, a spus:

Multumesc Cristina!


Lenias, simt ca o pocnesc de pofta!
Asa ceva....
Ce dens ti-a iesit ''norisorul'' de albus, e super! Ai vreun trick sau pur si simplu asa iti iasa tie?


Nu am mai facut de multa vreme... ani... nu cred ca mi/a iesit tot timpul asa. Pot spune cum am facut acum. Am batut foarte, foarte bine albusurile cu zahar. Am pus cu lingura norisori de "bezea" in laptele fierbinte (sa nu fiarba cu clocot). I/am tinut 2 minute (dupa ceas) pe fiecare parte, am scos cu spumiera norisorii intr/un castron.... tot asa pana am terminat. In tot acest timp, am mai bagat mixerul de cateva ori in albusurile din bolul in care au fost mixate cu zahar :lol:
Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa :floare:
La sfarsit, i/am pus intr/o forma de yena si am turnat peste "sosul". A


Poate secretul e cum spui, sa mentii albusurile tari.
Trebuie sa mai fac si eu, ca prea pofta imi este. :-*

#4671 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 February 2013 - 09:14 AM

Vezi postarealenias, la 03 February 2013 - 10:02 PM, a spus:

Lapte de pasare


Lapte de pasare! HHMM, de cand nu am mai facut!!!!! :floare:
GEORGIA

#4672 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 05 February 2013 - 08:30 PM

Dupa ce am balit cat m-au tinut curelele atat la galuste cu visine cat si la acel mirific lapte de pasare, am tras puternic aer in piept si ma resemnez cu o feliuta de tort de mere, reteta aceea veche si buna, mostenita de acasa, la care tin cu incapatanare.
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1400-13600889056861.jpg

#4673 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 February 2013 - 03:43 PM

Vezi postareaRadu Cristina, la 03 February 2013 - 09:54 PM, a spus:

Vezi postareafloricris, la 03 February 2013 - 01:19 PM, a spus:

Vezi postareaRadu Cristina, la 01 February 2013 - 09:22 PM, a spus:

Eu azi o prajitura cu caise din compot (scortisoara si ghimbir in aluat)



Arata si suna tare bine chestia acesta. Poti da si o reteta? Eventual, poti indica si dimensiunea tavii?



Sigur.

Reteta de fapt este a unei prajitri cu ananas (Poca) la care eu am adaugat in aluat 1/2 lingurita ghimbir pudra si 1/2 lingurita scortisoara si am inlocuit ananasul cu niste caise.
...



Multumesc mult!

#4674 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 February 2013 - 01:46 PM

Vezi postarealenias, la 03 February 2013 - 10:02 PM, a spus:

Lapte de pasare


Imi spui si mie te rog cum faci "pasarile" :occasion15:? Mie nu-mi ies faine deloc, ale tale au un aspect minunat!
dana

#4675 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2013 - 01:47 PM

Prajitura frageda cu cocos si tarta cu dulceata, de daruit, dupa amiaza.
Inainte de plecare o sa le fardez cu zahar pudra.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602376259646.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602376021178.jpg

biscuiti cu ciocolata de alaltaieri

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602376539559.jpg

#4676 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 February 2013 - 03:43 PM

any_annette, la 07 February 2013 - 11:47 AM, a spus:



Vai, vai ce bunatati!!!!!!!!!

#4677 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 February 2013 - 04:10 PM

Vezi postareacerra, la 07 February 2013 - 03:43 PM, a spus:

Vai, vai ce bunatati!!!!!!!!!


Da, da, mare dreptate ai! Acum am vazut ce de bunatati a facut iar Any! =))
GEORGIA

#4678 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 February 2013 - 04:22 PM

Any =)) Ce spor ai ...

Desi nu aveam in plan , la cererea de ceva dulce , am incropit repede o budinca din cornuri cu caramel, bucatele de ciocolata alba si stafide

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-780-1360246903695.jpg

#4679 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 February 2013 - 05:40 PM

Vezi postareacerra, la 17 December 2012 - 03:29 PM, a spus:


Rulouri fragede cu pecmez

600 gr faina
250 gr untura alba de porc

125 gr zahar
1 plic zahar vaniliat
2 galbenusuri
1 varf de cutit de sare
1 lingura otet+100ml apa
1/2 plic praf de copt

pecmez de prune

Se freaca ingredientele uscate cu untura, se adauga galbenusurile, apa si otetul si se framanta un aluat elastic. Se intinde asa cum ai vazut in imaginile de mai sus si se pune pecmezul sir cu o punga gaurita si se ruleaza 1 si jumatate (cat sa fie pecmezul acoperit) se taie pe linga ruloul format cu cutitul, apoi se face alt rulou. La sfarsit se masoara lungimea mini ruloului si se taie dupa aceiasi dimensiune si se pun la copt pina se coloreaza putin dedesupt. Fierbinti se dau prin zahar pudra cu vanilie.Se pot umple si cu nuca sau mac.


Buneee! Multumesc pentru reteta!

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-184-13602515598808.jpg
dana

#4680 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 07 February 2013 - 09:53 PM

Vin si eu cu ceva facut dupa-masa aceasta , Coconut & Banana Bread :

Imagine postata

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi