[quote name='sheherezada' date='12 February 2013 - 03:27 PM'
Daca te apuci s-o faci sa nu dea sfantu sa schimbi reteta , da?!!!

[/quote]
Schimb asa
Carrément Chocolat
8 portii
Adaptat de la Pierre Hermé "Produse de patiserie"
Ciocolata tort:
4 oz (125 g) 72% cacao Valrhona Araguani ciocolata neagra, tocata
1 stick (125 g) unt nesărat
1/2 cana (110 g) zahăr tos extrafin fructoza/xilitol
2 oua mari (100 g)
1/3 ceasca (35 g) făină, cernut faina monti
Smooth ciocolata crema:
2 1/2 uncii (70 g) Valrhona 72% cacao Araguani ciocolata neagra, tocata
7 linguri (100 g) lapte integral lapte monti
7 linguri (100 g) smantana
2 1/2 galbenusuri de ou (50 g)
Superfin de zahăr 1/4 ceasca (50 g) granulată fructoza/xilitol
Ciocolata mousse:
6 oz (170 g) 72% cacao Valrhona Araguani ciocolata neagra, tocata
1/3 ceasca (80 g) lapte integral lapte monti
1 galbenus de ou (20 g)
4 albușuri de ou (120 g)
4 lingurita (20 g) de zahăr tos extrafin fructoza/xilitol
Subțire de ciocolată foaie:
3 1/2 uncii (100 g) 72% cacao Valrhona Araguani ciocolata neagra, tocata
Ciocolata sos:
1 1/2 uncii (50 g) Valrhona 72% cacao Araguani ciocolata neagra, tocata
6 1/2 lingura (95 g) în continuare apă
2 1/2 linguri (35 g) de zahăr tos extrafin fructoza/xilitol
3 linguri (50 g) smantana
Glazura de ciocolata:
3 1/2 uncii (100 g) 72% cacao Valrhona Araguani ciocolata neagra, tocata
1/3 ceasca (80 g) smantana
4 lingurita (20 g) unt francez
Sos de ciocolată 1/2 cana (100 g), reteta de mai sus
*** lapte monti = smantana 30% indoita cu apa.