Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5621 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 18 October 2013 - 08:20 PM

Vezi postareaMaya, la 07 October 2013 - 10:04 PM, a spus:

Cremeșnit a la mine :love7:

Atasament Cremeschnitt (1).jpg

Vai Maya, de cand n-am mai mancat asa ceva !!! :love3:

#5622 Useril este offline   ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 19 October 2013 - 09:50 PM

Rapid, o tarta cu ananas.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-1290-13822122042479.jpg

#5623 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 October 2013 - 11:40 PM

Foarte frumoasa tarta Ela! Ce fel de blat ai facut?

Eu o placinta de branza ca aici la Gelutza, fara aluat deasupra.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-341-13822187996814.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5624 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 October 2013 - 01:47 PM

Un tort ca pe vremuri imi place mie sa-i spun,cu blat normal cu nuca din 6 oua,sirop de zahar ars,crema fiarta cu cacao si rom si deasupra crantz' de nuci :)

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-405-13822695647306.jpg

Din pacate e inca abea facut ,mai trebuie sa stea la rece ,ca e efectiv inca,cald :pupic:

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-405-13822695824621.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-405-13822695737802.jpg

#5625 Useril este offline   ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2013 - 10:10 PM

Vezi postareaaura, la 19 October 2013 - 11:40 PM, a spus:

Foarte frumoasa tarta Ela! Ce fel de blat ai facut?

Eu o placinta de branza ca aici la Gelutza, fara aluat deasupra.

E pandispan simplu.

O felie de placinta cu branza as manca acum, desi al meu a zis sa-i fac una cu mere. Cred ca maine fac totusi un cheesecake, ca am niste iaurturi care se apropie de expirare.

#5626 Useril este offline   ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2013 - 10:12 PM

Vezi postareaGeany, la 20 October 2013 - 01:47 PM, a spus:

Un tort ca pe vremuri imi place mie sa-i spun,cu blat normal cu nuca din 6 oua,sirop de zahar ars,crema fiarta cu cacao si rom si deasupra crantz' de nuci =))

Din pacate e inca abea facut ,mai trebuie sa stea la rece ,ca e efectiv inca,cald :thumleft:

Mi-ai adus aminte de vremuri de demult, cand mancam krantz la cofetarie. Ce bun mi se mai parea...

#5627 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2013 - 10:30 PM

Deci matusa Marlena,il face ezact' asa,dar ii iese mult mai bine ei,cel putin asa mi se pare mie :thumleft: ai mei spun ca nu e adevarat,dar mie asa-mi pare...poate pt. ca e facut de altcineva si nu tot gust,sau trebuie sa mai stea, sau nu stiu care e secretul =))

Oricum a mai ramas f.putin pt. maine :D asa ca nu are timp de odihna...

#5628 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2013 - 10:12 PM

Vezi postareaGeany, la 20 October 2013 - 01:47 PM, a spus:

Un tort ca pe vremuri imi place mie sa-i spun,cu blat normal cu nuca din 6 oua,sirop de zahar ars,crema fiarta cu cacao si rom si deasupra crantz' de nuci :)

Atasament SAM_0561.JPG

Din pacate e inca abea facut ,mai trebuie sa stea la rece ,ca e efectiv inca,cald =))

Atasament SAM_0565.JPG

Atasament SAM_0564.JPG

Mi-ai facut o poftaaaaa, scri te rog frumos,frumos de tot mai exact cum l-ai facut???

#5629 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2013 - 10:19 PM

Eu am facut ceva relativ rapid si simpluuuu de tot , niste rulouri vanilate le-am numit eu :

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_10_2013/post-1184-1382559550651.jpg

#5630 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 October 2013 - 07:38 AM

Vezi postareaVika, la 23 October 2013 - 10:12 PM, a spus:

Mi-ai facut o poftaaaaa, scri te rog frumos,frumos de tot mai exact cum l-ai facut???

Chiar l-am facut din ochi si dupa ureche :)

Pt. blat am batut spuma(cu telul arc) cu un praf de sare 6 albuse,adaugand pe rand in ploaie 10 linguri de zahar,tot pe rand cate unul mai apoi galbenusele tot 6, mereu continuand baterea,6 linguri de ulei,aici am incetat sa bat si am trecut la lingura de lemn ,incorporand de sus in jos ca sa nu stric spuma ,6 linguri de faina si 1 lingurita rasa cu praf de copt,apoi ultimul 1 pahar(cu capacitatea de 150 de ml.) de nuca macinata (cu masina ),2 linguri de apa,esenta de vanilie.Am copt in forma tapetata cu hartie de copt ,dupa ce s-a racit l-am taiat in 3.

Pt. sirop ,am caramelizat intr-o cratita un pahar (de 150 de ml.) de zahar si am stins cu 300-350 de ml. de apa,am fiert pana s-a dizolvat de tot zaharul si am dat deoparte,cand s-a mai racorit am pus zeama de lamaie si esenta de rom.

O poza mai veche cu siropul

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-405-1382592356438.jpg

Pt. crema fiarta de cacao,am amestecat 5 linguri de zahar cu 2-3 linguri de cacao (trebuie sa fie cacao buna de calitate,eu am inca de la Steluta :) )si am adaugat in fir frecand sa nu faca,cocoloase 500 de ml. de lapte si am dat pe foc,cand aproape sa dea in clocot ,am facut un rantas din 2 linguri de amidon pt. prajituri si 2 linguri pline cu varf de faina am pus putin lapte in el si am adaugat in fir tot frecand sa se dizolve fainile si apoi am pus asta in laptele cu cacao fiert frecand bine cu telul para ,apoi am mai dat pe foc sa fiarba budinca si sa se ingroase tot frecand bine cu telul para.Dupa ce a fiert bine si s-a ingrosat am dat deoparte la racit acoperita cu folie de plastic (sa nu faca,crusta),cand a ajuns doar calduta am incorporat tot frecand cu telul para vreo 100-150 de grame de unt si esenta de rom si iar am dat la rece.

Pt. crantzul de nuci am pus intr-o cratita la caramelizat 1 cana(de 250 de ml.) cu zahar ,cand a devenit frumos auriu am dat deoparte si am adaugat aceeasi cana plina cu miez de nuca (intreg nu zdrobit)si am amestecat repede cu lingura de lemn sa se glazureze bine toti miejii pe toate partile(ei fiind reci caramelul se incleie imediat asa ca am mai pus putin pe foc amestecand bine),i-am rasturnat apoi pe un tocator uns cu ulei(ca sa nu se lipeasca)zaharul caramel se raceste imediat,din cand in cand ii intorceam cu lingura de lemn sa se desprinda cat sunt inca,calzi si de tocator dar cat de cat si ei intre ei.
De la fierbinteala zaharului miezul de nuca se coace capatand un gust bun de nuca coapta asa ca nu trebuie copt anterior ca se arde.
Cand s-a racit de tot i-am zdrobit cu sucitorul.
Daca nu ai nuci se pot folosi alune sau arahide.

Ia o poza mai veche cu arahide caramelizate aici pe tocatorul uns cu ulei la racit

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-405-13825923515159.jpg

Si dupa ce s-au racit de tot zdrobite cu sucitorul

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-405-13825923626227.jpg

Aceeasi jmecherie' e si cu miezul de nuca(doar ca nu am foto)

Am taiat blatul in 3 si asamblat ,prima parte ,insiropata bine( ca din cauza nucilor e inecacios daca nu e bine insiropat)adaugat crema si presarat bine cu crantz de nuci,apoi a doua parte la fel,pus capacul si acoperit tot cu restul de crema ,presarat cu crantul de nuca pe toate partile.Si se da la rece cateva ore.Eu l-am taiat in schimb pe loc(ca hunii nu mai aveau rabdare),dar cu cat sta mai multe ore la rece cu atat e mai bun.

Se mai poate folosi in loc de crema fiarta crema ganaj,alune in loc de nuci,in loc de esenta de rom,rom sau cognac daca nu sunt copii sau alte esente,orna cu visine din visinata ,frisca.

Matusa mea Marlena ,tare bun il mai face ,acest tort simplu nu lipseaste de la sarbatori si evenimente =))

P.S : F. frumoase si imbietoare si rulourile tale!

#5631 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 October 2013 - 07:44 AM

Ca sa ma bag ca *musca-n lapte =)) * eu fac kratntz din migdale, ca nucile-s pretioase :)
pun migdale decojite in tigaia antiaderenta, le las sa se rumeneasca un pic, adaug zahar la ochi , si stau atenta sa nu se arda prea tare...apoi rastorn pe tava tapetata cu hartie de copt...las la racit...rup bucati si le bag la mixer ....

#5632 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 October 2013 - 07:48 AM

Eu mi-s norocoasa ,ca mi-a cules domnu' Geany' o gramada de nuci,si astea pt. tort ,el mi le-a spart si mi le-a curatat :) (mai am de la mama niste visine din visinata o nebunie,dar nu am putut sa pun din cauza de bub' =)) )

#5633 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 October 2013 - 10:43 AM

Multumesc Geany muuuult de tot pt. reteta ( si pt. aprecierea rulourilor =)) ) , si Stela pt. ideea de inlocuire a nucilor in caz ca nu le am la indemana sa stiu ce am de facut. :)
Mi-am cumparat zilele trecute o forma de tort mai mica de la Lidl, poate le stiti, or fi fost si prin oferte, o sa-l incerc intai asa la scara mica sa vad ce imi iasa si ce nu, iar mai apoi (de sarbatori, ca pe atunci ma gandeam si eu sa-l fac) trec la treaba cu tava normala.

Geany ce norocoasa esti, nucile ca nucile dar sa ai visine din visinata...yam !

#5634 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 October 2013 - 10:49 AM

Cu placere! da!! eu nu am putut folosi din cauza lui bub' visine din visinata,dar daca nu sunt copii care servesc din tort se pot folosi si alcoolice si si la sirop si la crema ,se pot face cu cafea :rolleyes:

Sa folosesti cu placere noua forma de tort!

#5635 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 October 2013 - 01:27 PM

Giani, sa traiesti! ca 'mneata nu le explica nimeni!
teoretic stiam cum e cu krantul, dar n-am facut niciodata. acuma cred ca l-as nimeri fara probleme.
dar crema aia care are krantz amestecat in ea, cum e? acolo-i krantul maruntit bine-bine, nu?

Mutti, ce ma amuzi: la noi migdalele-s scumpe, cu nucile ne mai descurcam. iar visinile din visinata fac deliciul orataniilor din curti, pe la tara. chiar ma mir ca n-au mai dat astia stiri despre curci bete din cauza de leftovers de visinate :rolleyes:

scuze de divagatie, dar tot cred ca ar sta bine la tehnici krantul.

#5636 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 October 2013 - 01:41 PM

Vezi postareamoatza, la 24 October 2013 - 01:27 PM, a spus:

Mutti, ce ma amuzi: la noi migdalele-s scumpe, cu nucile ne mai descurcam. iar visinile din visinata fac deliciul orataniilor din curti, pe la tara. chiar ma mir ca n-au mai dat astia stiri despre curci bete din cauza de leftovers de visinate :rolleyes:

Maoatzo iesi la interval cu nielu' bland...ca eu am zis de migdale, nu Mutti :)...asa ca m-ai botezat =))
si aici nucile-s mai scumpe ca migdalele bre :D si nucile nu-s chiar grozave...aka deseori sunt râncede grrrrrrrrr.
asa ca fratello a adus in bagaj nuci si foi de varza murata :)

#5637 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 October 2013 - 04:33 PM

asa-i, tu ai zis, Stellutzo, dar la cat is de vraiste-n cap zilele astea, ma mir c-am retinut cat de cat ideea. hai ca tu ma-ntelegi, dau o bere, un miel, un kelkashoz :rolleyes:
ar tb sa profitam si noi, din Romanica, de miezul de nuci de-acum, ca-i 22-24lei. parca vad ca de Craciun il fac 40.

#5638 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 October 2013 - 04:57 PM

Eu , sincer, dau mai des prin oras de migdale in ultima vreme decat de nuci.
Habar n-am de ce, dar nuci abia daca gasesc pe la un aprozar, ce se gasesc prin supermarket sunt putine ca si gramaj, scumpe si de cele mai multe ori le-am nimerit rele la gust.
Adevaru-i ca pe piata nu am fost...dar nu prea imi este in drum.

Geany,multumesc, sa speram ca iasa numai chestii bune din ea :rolleyes:

#5639 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 October 2013 - 05:23 PM

Vezi postareamoatza, la 24 October 2013 - 01:27 PM, a spus:

Giani, sa traiesti! ca 'mneata nu le explica nimeni!
teoretic stiam cum e cu krantul, dar n-am facut niciodata. acuma cred ca l-as nimeri fara probleme.
dar crema aia care are krantz amestecat in ea, cum e? acolo-i krantul maruntit bine-bine, nu?

Mutti, ce ma amuzi: la noi migdalele-s scumpe, cu nucile ne mai descurcam. iar visinile din visinata fac deliciul orataniilor din curti, pe la tara. chiar ma mir ca n-au mai dat astia stiri despre curci bete din cauza de leftovers de visinate =))

scuze de divagatie, dar tot cred ca ar sta bine la tehnici krantul.

Hi hi! sa traiesti si tu Motzulin :rolleyes: ,eu sunt f. esplicatoare' de genul meu,doar ca mai greu ma tin eu de retete stricte :)
Crantzul care se presara pe foaia de tort (dupa ce a fost bine insiropata si unsa cu crema in prealabil) e exact ca si cel de deasupra.Eu il zdrobesc cu sucitorul ca nu am robot,asa ca el se sfarama singur si bucatele si f. fine si mai marisoare sunt prin el (exact cum se vede in poza).Si iau de acolo si presar un strat,asta e tot,la fel mai apoi si la sf. deasupra.
Pe masura ce tortul sta la rece si isi trage siropul si crema si se incheaga,nici crantzul de nuca nu mai e chiar asa de crocant ca la inceput(aviz amatorilor care au probleme cu dantura,asa au ai mei parinti si chiar si domnu' Geany').Dar pt. cine il vrea crocant trebuie sa-l pastreze si sa-l presare pe tort chiar inainte de servire(cum se presara si cacao la un tiramisu' de exemplu)

#5640 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 October 2013 - 05:36 PM

Vezi postareaVika, la 24 October 2013 - 04:57 PM, a spus:

Geany,multumesc, sa speram ca iasa numai chestii bune din ea :)

Ha ha ha! :D :D ce nebuna sunt,nu mi-am dat seama decat mai tarziu ca te refereai la forma ta noua de tort.Din context mie mi-a reiesit altceva =))

Despre nuci intradevar sunt f. scumpe .Vazusem un reportaj la tv. ca marea majoritate a nucilor romanesti merg la export ,pe bani f. multi.
Si in piata sunt f. scumpe ,dar cine nu are (de pe la tara de pe la vreun nuc din curte de exemplu) cumpara oricat de scumpe ar fi,mai ales pt. coliva si cozonac(care la noi la pomeni etc e musai),unii mai inlocuiesc cu alune si altele ,dar majoritatea nici nu vor sa auda ,respecta reteta cu nuca,asa ca de aceea in opinia mea e si asa de scumpa nuca,fiindca e cerere si se profita :) (vb. de pe plaiurile noastre ca in afara o fi scumpa ca e mai rara ,ceea ce e cu totul alta mancare de peste)
Eu nu asi cumpara la preturi nesimtite,orice ar fi ,si mi-e ciuda cand vad pe altii cum cumpara ,chiar pensionari se abtin de la altele si cumpara sa faca,coliva sau cozonac,ca asa e traditia,nu mai zic in post cat se scumpesc legumele si ciupercile (exact ce-mi place mie :rolleyes: ,si toamna cele ale toamnei,gogosari etc) mor de ciuda pe comerciantii nesim' :D

Arata acest topic

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul