Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6161 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 27 July 2014 - 04:47 PM

Eu tot din alea de lenesi, ca sunt in cantonament de toceala...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2014/post-508-14064724247855.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#6162 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 27 July 2014 - 09:07 PM

Vezi postareaPeter, la 27 July 2014 - 09:12 AM, a spus:


Azi una simpla.
Atasament IMG_3271.jpg


Peter, please, ai putea sa detaliezi un pic chestia asta cu mere? Imi place cum arata si nu ma prind daca merele sunt rase sau bucati mai maricele. Si ce e deasupra?!

Eu, simplu, prajitura cu prune si visine si blat cu nuci si migdale.

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-146-14064879996518.jpg

Iar ieri un strudel cu prune. Nepozat, ca s-a terminat cam repede.

#6163 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 July 2014 - 09:29 PM

Ce aluat ai folosit la strudel Flori?! :rolleyes:

#6164 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 27 July 2014 - 11:24 PM

Vezi postareaGeany, la 27 July 2014 - 09:29 PM, a spus:

Ce aluat ai folosit la strudel Flori?! :rolleyes:

Cel clasic, cules dintr-o carte de bucate scrisa de Nicolae Olexiuc acu'shde ani! Faina, apa, o tzara de ulei si niste trucuri. Copy-paste:

400-500 g făină, 1/2 pahar apă, 1 lingură de ulei, 1/2 linguriţă de
sare.
Pentru o bună reuşită a foilor, făina trebuie să fie de cea mai bună
calitate. Aceasta se cerne prin sită de mătase (ciorap) şi se amestecă cu apă
călduţă (în care s-a dizolvat sarea) şi cu ulei; apă se adaugă cît primeşte
făina ca să se obţină o cocă potrivit de moale. Apoi se frămîntă bătîndu-se
de masă cîteva minute, pînă ce aluatul devine elastic şi potrivit de moale,
după care se strînge în formă de minge, se crestează cu un cuţit pe
deasupra, se pune pe o farfurie caldă, iar deasupra se pune o cratiţă caldă
cu gura în jos şi se lasă într-un loc cald 20—30 min. Se taie apoi aluatul în
două sau în trei bucăţi care se întind pe rînd, pe o masă acoperită cu o faţă
de masă presărată cu făină; dacă aluatul este potrivit de moale, se întinde
uşor cu mîinile, iar dacă acesta este tare se întinde la început cu sucitorul,
cît se poate de subţire, apoi se mai întinde în continuare cît mai merge cu
mîinile. Aluatul bine reuşit se întinde cu dosul mîinilor, trăgîndu-se uşor de
la centrul foii spre marginea mesei, de jur-împrejur. Se lucrează repede,
avînd grijă să nu se rupă foaia. După ce s-a întins pe toată suprafaţa mesei
o foaie subţire, se taie marginile de la toate foile, se adună, se frămîntă din
nou şi se întinde o altă foaie.
Se lasă foile să se zvînte puţin (dacă se usucă se rup) şi se stropesc cu
unt topit sau cu ulei.


Recunosc: eu ma opresc imediat dupa faza cu sucitorul.
Prunele le-am pus fara zahar, dar am aruncat peste ele o mana generoasa de nuca de cocos.
LE: la 400 g faina, eu pun totusi 2 linguri de ulei.

#6165 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 July 2014 - 08:20 AM

Ooo!! merci mult :hug: mi-asi face strudele si cu mere si cu branza...am retinut aluatul,merci :-*

#6166 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 July 2014 - 09:59 AM

Vezi postareafloricris, la 27 July 2014 - 09:07 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 27 July 2014 - 09:12 AM, a spus:


Azi una simpla.
Atasament IMG_3271.jpg


Peter, please, ai putea sa detaliezi un pic chestia asta cu mere? Imi place cum arata si nu ma prind daca merele sunt rase sau bucati mai maricele. Si ce e deasupra?!



Merele sunt rase si deasupra sunt doua linguri gem de gutui incalzit cu ceva unt, apoi la sfarsit se pune putin zahar cu scortisoara.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6167 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 28 July 2014 - 10:09 AM

Vezi postareakoral, la 27 July 2014 - 04:47 PM, a spus:

Eu tot din alea de lenesi, ca sunt in cantonament de toceala...


Arata super! cica de lenesi :hug:

eu ieri :-*

Tort cu crema de nuci :-*
Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1316-14065349395022.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1316-14065349507923.jpg

#6168 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 28 July 2014 - 12:06 PM

Cerra, cojile sunt cumparate, de aia ziceam ca-s de lenesi... doar am turnat in ele ganache si am infipt o boaba de strugure :hug: .Nici nu se compara cu ce ati facut voi- Peter, Floricris, tu si altii. :-*
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#6169 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 July 2014 - 04:09 PM

Muffins din faina integrala, cu banane, vanilie si rom.

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-341-14065565764786.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6170 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 July 2014 - 05:02 PM

Si eu am facut! 60 de bucati! E drept, pentru parastas, c-avusei sambata acum, de 2 ani pentru tata!Nu mai sunt, dar stiti ca nu va mint!
Doar ce mi-am intrat in mana si cred ca mai fac! Poate atunci sa le pozez!Acum n-am avut nici timp, si, sincer, nici chef!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#6171 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 July 2014 - 05:09 PM

Vezi postareazoazorel, la 28 July 2014 - 05:02 PM, a spus:

Si eu am facut! 60 de bucati! E drept, pentru parastas, c-avusei sambata acum, de 2 ani pentru tata!Nu mai sunt, dar stiti ca nu va mint!
Doar ce mi-am intrat in mana si cerd ca mai fac! Poate atunci sa le pozez!Acum n-am avut nici timp, si, sincer, nici chef!


Zoazo, au trecut deja 2 ani...Dumnezeu sa-l odihneasca!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6172 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 28 July 2014 - 09:16 PM

Vezi postareaPeter, la 28 July 2014 - 09:59 AM, a spus:


Merele sunt rase si deasupra sunt doua linguri gem de gutui incalzit cu ceva unt, apoi la sfarsit se pune putin zahar cu scortisoara.

Peter

Multumesc!

#6173 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 July 2014 - 09:41 PM

Vezi postareaaura, la 28 July 2014 - 05:09 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 28 July 2014 - 05:02 PM, a spus:

Si eu am facut! 60 de bucati! E drept, pentru parastas, c-avusei sambata acum, de 2 ani pentru tata!Nu mai sunt, dar stiti ca nu va mint!
Doar ce mi-am intrat in mana si cred ca mai fac! Poate atunci sa le pozez!Acum n-am avut nici timp, si, sincer, nici chef!


Zoazo, au trecut deja 2 ani...Dumnezeu sa-l odihneasca!


Da, Aura! Multumesc pentru gandul cel bun! Dar noi ii simtim..OK! Voi incerca sa vorbesc si cu "propietara"" retetei, sa cer acceptul sa pun reteta! In juma de ora sunt si coapte, d-aia am produs eu asa la hectar! Si aici aduc multumiri lui Roth si lui Carmen L, Imagine postata care au avut inspiratia sa-mi ia forme de silicon multe-multe.Coapte cate 20 odata.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#6174 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 28 July 2014 - 09:48 PM

Vezi postareakoral, la 28 July 2014 - 12:06 PM, a spus:

Cerra, cojile sunt cumparate, de aia ziceam ca-s de lenesi... doar am turnat in ele ganache si am infipt o boaba de strugure :-* .Nici nu se compara cu ce ati facut voi- Peter, Floricris, tu si altii. :-*


Stiu ca sunt cumparate! :D arata bineeeeeeeeeee :hug:

#6175 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 31 July 2014 - 05:04 PM

Dupa lupte seculare ( cu un tort tiramisu care a fost de primit), aseara am facut prajitura cu prune.
Am facut-o in 2 tavi- una de dat si una pt noi. Cea care a fost pt noi a avut cam mult fruct si mai putin blat, dar cea de facut cadou a fost p.e.r.f.e.c.t.a. :-*
As vrea sa o incerc si in varianta originala, cea cu fructele caramelizate, dar e mai greu, ca nu am inca tigaia care trebuie...


Aici o poza cam chinuita de cand o pregateam de drum:

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1728-14068189265339.jpg

#6176 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 July 2014 - 05:08 PM

Si eu ma chinui de vreo 2 saptamani sa fac o praji cu prune. Poate in wee asta, ca avem mai mult timp liber.

Wow, frumoasa prajitura ta. Nu am stiut ca exista si varianta cu prune caramelizate.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6177 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 31 July 2014 - 05:25 PM

Vezi postareaaura, la 31 July 2014 - 05:08 PM, a spus:

Wow, frumoasa prajitura ta. Nu am stiut ca exista si varianta cu prune caramelizate.


Eataly a pus un link la reteta de unde s-a inspirat, adica aici :-*

#6178 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 02 August 2014 - 12:17 PM

Simplu si bun:
Praji cu struguri si cioco.(multa cioco)

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-27-14069746064483.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-27-14069746170797.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6179 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 August 2014 - 02:56 PM

reteta?

#6180 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 02 August 2014 - 05:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 August 2014 - 02:56 PM, a spus:

reteta?


Sa stii ca la praji asta merita sa pun reteta. Usor de facut si tare lecker. :occasion15:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi