Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6461 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 January 2015 - 03:08 PM

M-am salvat deci:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14207223750173.jpg

O sa-l savurez peste vreo juma de ora... :-* Danuto, ti-am mai spus. Danke! :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6462 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2015 - 10:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 January 2015 - 08:42 PM, a spus:

Am inteles, deci sunt numai straturi coapte pe rind unul peste celalalt?

Cea mai buna praji Baumkuchen pe care am avut ocazia s-o halesc, a fost una cu lichior de portocale (majoritatea folosesc rom) + coaja, zeama de portocala în compozitie... un deliciu. Merge asa bine cu glazura ciocolatoasa :D


Peter, bine mai arata "Mandelata" :appl:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6463 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 January 2015 - 09:00 AM

Vezi postareaMaya, la 08 January 2015 - 10:16 PM, a spus:

Cea mai buna praji Baumkuchen pe care am avut ocazia s-o halesc, a fost una cu lichior de portocale (majoritatea folosesc rom) + coaja, zeama de portocala în compozitie... un deliciu. Merge asa bine cu glazura ciocolatoasa :D


Peter, bine mai arata "Mandelata" :appl:


Danke Miha, un tic prea dulce, dar tare buna.
La Baumkuchen am pus Amaretto si Bittermandelöl. Data viitoare o sa incerc sa schimb lichiorul..

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6464 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2015 - 09:12 AM

Peter ma termini cu torturile tale, cine ti le maninca? :D

#6465 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 January 2015 - 09:41 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 January 2015 - 09:12 AM, a spus:

Peter ma termini cu torturile tale, cine ti le maninca? :D


Pai cine? :D Daca imi place. Pina si Alexander a fost incintat ieri de toate ce am facut. Si de tort.
Brigitte o singura felie si atit. Dar eu parca am mai mentionat; am un coleg la servici, care e nebun dupa dulciuri(si nu se ingrasa deloc).

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6466 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2015 - 09:55 AM

Vezi postareaPeter, la 09 January 2015 - 09:41 AM, a spus:

am un coleg la servici, care e nebun dupa dulciuri(si nu se ingrasa deloc).

deci asta e marele tau noroc :D

#6467 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 January 2015 - 04:28 PM

Avem prin casa niste perle de tapioca si aveam chef de ceva dulce, asa ca pornind de la o budinca am ajuns la un soufflé din budinca de tapioca cu portocale

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-1420813670141.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6468 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 09 January 2015 - 09:15 PM

Ioana , detaliezi putin te rog sufleul? Sunt tare curioasa , budica de tapioca am tot facut.

#6469 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2015 - 10:58 PM

Vezi postareaPhoenix, la 09 January 2015 - 09:15 PM, a spus:

Ioana , detaliezi putin te rog sufleul? Sunt tare curioasa , budica de tapioca am tot facut.


Si eu vreau, ca mai am tapioca desfacuta! :rolleyes:

#6470 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,024
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 09 January 2015 - 11:17 PM

Peter, torul arata super. Dau poftele pedte mine la 11 noaptea :rolleyes: . Offf

Ioana, suna interesant . Ceva detalii si impresii?

#6471 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 10 January 2015 - 11:16 AM

Mini tarte cu lamaie facute pentru weekend. Simple, rapide si delicioase pentru iubitorii de citrice. Lumina aiurea de la lampa de bucatarie...

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-729-14208812976636.jpg

Aseara erau inca caldute si crema de lamaie inca molicica, de dimineata au fost tepene si ferme.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-729-14208813148909.jpg

#6472 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 10 January 2015 - 01:32 PM

Vezi postareaKiva, la 10 January 2015 - 11:16 AM, a spus:

Mini tarte cu lamaie facute pentru weekend. Simple, rapide si delicioase pentru iubitorii de citrice. Lumina aiurea de la lampa de bucatarie...

Atasament zitronetart02.JPG

Aseara erau inca caldute si crema de lamaie inca molicica, de dimineata au fost tepene si ferme.

Atasament zitronetart01.JPG


Zi crema, ca am vazut eu pe undeva "carcase" de minitarte!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#6473 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 10 January 2015 - 02:34 PM

Vezi postareazoazorel, la 10 January 2015 - 01:32 PM, a spus:


Zi crema, ca am vazut eu pe undeva "carcase" de minitarte!Imagine postata


Sa stii, Zoazo ca si scoicile sau 'carcasele', cum le zici tu, sunt usor de facut :rolleyes:

Crema e usoara, asemenea:

2 oua
100ml zeama de lamaie - mie mi-au trebuit 2 lamai dar depinde cat de zemoase sunt
Coaja rasa de la 1 lamaie
100g zahar tos
60g unt
un praf de sare

Se amesteca putin toate intr-un castron rezistent la temp ridicate. Se aseza peste un vas cu apa clocotinda si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da deoparte si se acopera cu folie alimentara direct pe crema. Eu intre timp am copt scoicile. Cand au fost gata le-am umplut cu crema care a mers fix pentru 12 tarte mici (am copt in tava de muffins cu 12 bucati) si am mai bagat 2-3 minute la cuptor. Asta e tot.

#6474 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 January 2015 - 03:25 PM

Wuainlei'!!! ce bine arata :rolleyes:
S-a notat! :rolleyes:

#6475 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 January 2015 - 04:03 PM

Kiva, iubire, pot să fac și eu minunăția asta de cremă. Te pup!
Sorina

#6476 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 January 2015 - 01:02 PM

De sarbatori am facut tort dupa reteta Aurei postata la un concurs mai demult, blaturile sunt cu ciocolata iar umplutura e frisca+nuca - deasupra ganache - am sa-l fac si cu alta ocazie, fiu-meu care nu mananca nuca in prajituri/cozonaci a cerut supliment (l-am pacalit cu capsunile, cred).
Aura, un deliciu :) !

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2015/post-192-14209741030887.jpg


#6477 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 January 2015 - 01:59 PM

Vezi postareaPeter, la 11 January 2015 - 11:57 AM, a spus:


A iesit. Cu umplutura de Quark si zmeura. :thumleft:


Peter


Eu deja te invidiez! Pot sa vin repede pana la voi? Doar o feliuta! Imagine postata

Vezi postareaadi_edi, la 11 January 2015 - 01:02 PM, a spus:

De sarbatori am facut tort dupa reteta Aurei postata la un concurs mai demult, blaturile sunt cu ciocolata iar umplutura e frisca+nuca - deasupra ganache - am sa-l fac si cu alta ocazie, fiu-meu care nu mananca nuca in prajituri/cozonaci a cerut supliment (l-am pacalit cu capsunile, cred).
Aura, un deliciu :D !


Pacaleste-ma si pe mine! Ca stau! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#6478 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 January 2015 - 02:55 PM

Mamaaa, Peter greu tin pasul cu tine la dulciuri...:thumleft: , desi salivez de fiecare data cand postezi cate ceva.
Totusi vreau niste detalii de la crema cu zmeura, ca mai am si eu in congelator cateva de asta-vara.

Adi, tortul ala arata intr-un mare fel ! Imagine postata

Eu azi pentru ca aveam niste portocale prin casa, muffin cu portocale si orange curd :
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-115-14209808796342.jpg

#6479 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2015 - 09:25 AM

Problema ar fi rezolvata din start daca cine posteaza poza explica si ce a facut. Ca doar subiectul nu e "poza la ce am gatit azi" :thumleft: dar na, fiecare face cum vrea ca doar e un forum democratic asta =)) S-ar putea desprinde cite un mesaj cu reteta dar cred ca ramine un balamuc pentru ca mesajele ulterioare se pot referi fie la reteta pe care eu as muta-o fie la alte argumente ramase aici. Poate ca ar fi mai bine sa creez eu cite un subiect separat copiind pur si simplu reteta cu poza (sau cine vrea sa o faca cu propriile retete e liber sa o faca), asa ar ramine aici si ar exista si un subiect care devine de sine statator. Nu's, veniti si voi cu alte idei, eu execut :D

#6480 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 January 2015 - 10:18 AM

Vezi postareaPhoenix, la 09 January 2015 - 09:15 PM, a spus:

Ioana , detaliezi putin te rog sufleul? Sunt tare curioasa , budica de tapioca am tot facut.



Vezi postareaEataly, la 09 January 2015 - 10:58 PM, a spus:

Vezi postareaPhoenix, la 09 January 2015 - 09:15 PM, a spus:

Ioana , detaliezi putin te rog sufleul? Sunt tare curioasa , budica de tapioca am tot facut.


Si eu vreau, ca mai am tapioca desfacuta! :thumleft:



Vezi postareaclau_ash, la 09 January 2015 - 11:17 PM, a spus:

Peter, torul arata super. Dau poftele pedte mine la 11 noaptea :D . Offf

Ioana, suna interesant . Ceva detalii si impresii?



Am sa incerc sa scriu reteta, o scriam de vineri da sunt putin cu cpul in nori.

Peter arata super rulada, chiar as vrea si eu reteta ca eu pana acum n-am incercat sa fac rulade dulci.

Kiva, suna interesant crema ta.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi