Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#7101 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 December 2015 - 12:57 AM

Mimosa, poti sa detaliezi te rog despre prajitura ta cu nuca? Si am iesit de-aici ca daca mai stau mult, ma duc si coc un blat...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7102 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,022
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 27 December 2015 - 03:44 PM

Mama ce dastrabalare de dulciuri aici!!!

Noi am facut clatite cu fel de fel de umpluturi:maple(in poza) nutela, crema de biscuiti lotus, dulceata de gutui, de mere cu scortisoara.

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-591-14512238584986.jpg

#7103 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 27 December 2015 - 06:15 PM

Vezi postareazoazorel, la 26 December 2015 - 12:39 PM, a spus:

Mimosa, numa' zi si te-nvatam!
Peter & Phoenix, sunteti voi prea amabili! Tre'sa-nvat sa-l scot din forma fara sa-l julesc.Da' forma noua, io...mai ...opt...asa...Imagine postata
Craciun fericit!


Si sarbatoritul!

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-73-14512328726932.jpg


Si felia de-aseara!


Imagine atasata: monthly_12_2015/post-73-14512328746475.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7104 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 27 December 2015 - 09:16 PM

Vezi postareazoazorel, la 26 December 2015 - 12:39 PM, a spus:

Mimosa, numa' zi si te-nvatam!
Peter & Phoenix, sunteti voi prea amabili! Tre'sa-nvat sa-l scot din forma fara sa-l julesc.Da' forma noua, io...mai ...opt...asa...Imagine postata
Craciun fericit!

Te-nvata baba...Iei uscatorul de par si incalzesti putin forma (vazui ca e de silicon). Iese cum ai bate din palme. La fel daca folosesti inel pentru cheesecake :thumleft:

#7105 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 December 2015 - 08:27 AM

Vezi postareaboabe de cafea, la 27 December 2015 - 09:16 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 26 December 2015 - 12:39 PM, a spus:

Mimosa, numa' zi si te-nvatam!
Peter & Phoenix, sunteti voi prea amabili! Tre'sa-nvat sa-l scot din forma fara sa-l julesc.Da' forma noua, io...mai ...opt...asa...Imagine postata
Craciun fericit!

Te-nvata baba...Iei uscatorul de par si incalzesti putin forma (vazui ca e de silicon). Iese cum ai bate din palme. La fel daca folosesti inel pentru cheesecake :thumleft:


Multam, Bonita! Nu m-as fi gandit! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7106 Useril este offline   mimosa 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 28 December 2015 - 12:28 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 December 2015 - 12:57 AM, a spus:

Mimosa, poti sa detaliezi te rog despre prajitura ta cu nuca? Si am iesit de-aici ca daca mai stau mult, ma duc si coc un blat...

scuza-ma , acum am vazut mesajul tau

blat
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
5 linguri ulei
1/2 plic praf de copt
cum se face blatul este simplu, cred ca toata lumea stie

cremă
5 gălbenușuri
1/2 cană de zahăr
700 ml lapte
70 g amidon
1 pachet unt sau margarină
esență de vanilie

se bat toate ingredientele , în afară de unt, intr-o cratiță cu fund mai gros și se pune la foc mic
se amestecă cu telul, să nu se facă cocoloașe
după ce crema s-a legat, se lasă pușin la răcit si se adaugă untul
se așterne peste blatul răcit.

bezea cu ness
5 albușuri
1 praf de sare
8 linguri de zahăr
1 lingură ness
se bat albusurile spumă tare, se adaugă nessul
si acum e acum
inr-un ibric, se caramelizează 7 linguri de zahăr
caramelul fierbinte se toarnă peste bezea , picătură cu picătură, in timp ce mixerul merge in continuare
la aceată operațiune , bezeaua se umflă, dar se si intărește
se pune bezeaua peste cremă, se presară nuci tocate sau alune
si se lasă la frigider

#7107 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 December 2015 - 02:12 PM

Vezi postareaclau_ash, la 27 December 2015 - 03:44 PM, a spus:

, crema de biscuiti lotus,


Facuta sau cumparata?
Eu caut o reteta de facut acasa.
Eu ador specoolos.

#7108 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 December 2015 - 02:43 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 27 December 2015 - 09:16 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 26 December 2015 - 12:39 PM, a spus:

Mimosa, numa' zi si te-nvatam!
Peter & Phoenix, sunteti voi prea amabili! Tre'sa-nvat sa-l scot din forma fara sa-l julesc.Da' forma noua, io...mai ...opt...asa...Imagine postata
Craciun fericit!

Te-nvata baba...Iei uscatorul de par si incalzesti putin forma (vazui ca e de silicon). Iese cum ai bate din palme. La fel daca folosesti inel pentru cheesecake :thumleft:


Sau poti scufunda putin in apa calda -asta merge in special la inghetate si parfait-uri. La creme gen sarlota eu nu dau cu cald de teama sa nu mi se topeasca "fatada" , asa ca sprayez cu un ulei neutru vasul de silicon/tabla/sticla si iese foarte bine.
Nicole, ai intrat rau in paine , vaz. Bravo!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7109 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 December 2015 - 02:46 PM

Mimosa, iti multumesc foarte mult! Pare foarte misto combinatia!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7110 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 December 2015 - 03:14 PM

Foarte faina prajitura ta Mimosa ,chiar suna f. apetisant :thumleft:

#7111 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,022
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 28 December 2015 - 05:41 PM

Vezi postareaEataly, la 28 December 2015 - 02:12 PM, a spus:

Vezi postareaclau_ash, la 27 December 2015 - 03:44 PM, a spus:

, crema de biscuiti lotus,


Facuta sau cumparata?
Eu caut o reteta de facut acasa.
Eu ador specoolos.


Cumparata :thumleft:

#7112 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 December 2015 - 08:58 AM

Vezi postareazoazorel, la 19 December 2015 - 06:38 PM, a spus:

Productie de fursece la hectar: paleurile Giorgianei (fara stafide, din cauza de mofturos) si fursecurile cu lamaie ale Zerdei!
Sunt relativ multumita de rezultate!




EEEEE, si frumoase si gustoase, cu siguranta!
GEORGIA

#7113 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 December 2015 - 08:59 AM

Vezi postareazoazorel, la 27 December 2015 - 06:15 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 26 December 2015 - 12:39 PM, a spus:

Mimosa, numa' zi si te-nvatam!
Peter & Phoenix, sunteti voi prea amabili! Tre'sa-nvat sa-l scot din forma fara sa-l julesc.Da' forma noua, io...mai ...opt...asa...Imagine postata
Craciun fericit!


Si sarbatoritul!

Si felia de-aseara!


Si tortuletul arata tare bine! Sigur a fost incantat sarbatoritul!
GEORGIA

#7114 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 December 2015 - 06:07 PM

Aproape sacher torte, am folosit marmelada de portocale.
Am facut in tava patrata si am taiat cubulete pentru cafea.

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-9-14514915781816.jpg

#7115 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 December 2015 - 08:07 PM

Vezi postareaEataly, la 30 December 2015 - 06:07 PM, a spus:

Aproape sacher torte, am folosit marmelada de portocale.



O invitatie ceva? :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7116 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 January 2016 - 01:38 PM

Fiind ultimul, hai sa continui asa si pe 2016... :floare:

Azi un Frankfurter Kranz.

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-27-14516482421707.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-27-14516482274499.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7117 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 January 2016 - 02:06 PM

Vezi postareaPeter, la 01 January 2016 - 01:38 PM, a spus:

Fiind ultimul, hai sa continui asa si pe 2016... ^_^

Azi un Frankfurter Kranz.




N-am avut acces la forum. :)
Inutil sa-ti mai spun ca ai inceput 2016 intr-un mare fel! :lol:

Si eu vreau sa va urez aici la topicul meu preferat, de dulciuri:

An nou fericit si dulce! :floare:

#7118 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,481
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2016 - 03:14 PM

Vezi postareaPeter, la 01 January 2016 - 01:38 PM, a spus:

Azi un Frankfurter Kranz.

Arata superb, faina idee.
Pai ce invitatie ca doar stii ca n-a expirat cea pe care o ai, da' acu daca esti ocupat sa faci pe bunicul cine stie cind ne onorezi :floare:

#7119 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 01 January 2016 - 03:21 PM

Peter , un inceput de an glorios , se pare. Stii , si eu ma gandeam la frankfurter kranz , dar nu stiu de ce mi-am schimbat directie pe ultima clipita. Arata super bine, acu' chiar ca o sa-l fac cat de curand.

Eu am facut "valurile Dunarii"

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-780-14516542503993.jpg

Cu peripetii...prima data mi s-a taiat crema , am facut alta , apoi cand am topit ciocolata pentru glazura, am dat-o in bara si cu aia daca va puteti imagina, cred ca lasat-o cam mult si am copt-o putin :floare: ...alta la rand.

#7120 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 January 2016 - 02:05 PM

Peter, saru' mana pentru tortul inghetat! E belea! A facut furori la masa de Revelion!

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-46-14518227135243.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi