Ce dulciuri ati facut azi?
#7101
Postat 27 December 2015 - 12:57 AM

#7102
Postat 27 December 2015 - 03:44 PM
Noi am facut clatite cu fel de fel de umpluturi:maple(in poza) nutela, crema de biscuiti lotus, dulceata de gutui, de mere cu scortisoara.

#7103
Postat 27 December 2015 - 06:15 PM
zoazorel, la 26 December 2015 - 12:39 PM, a spus:
Peter & Phoenix, sunteti voi prea amabili! Tre'sa-nvat sa-l scot din forma fara sa-l julesc.Da' forma noua, io...mai ...opt...asa...

Craciun fericit!
Si sarbatoritul!

Si felia de-aseara!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#7104
Postat 27 December 2015 - 09:16 PM
zoazorel, la 26 December 2015 - 12:39 PM, a spus:
Peter & Phoenix, sunteti voi prea amabili! Tre'sa-nvat sa-l scot din forma fara sa-l julesc.Da' forma noua, io...mai ...opt...asa...

Craciun fericit!
Te-nvata baba...Iei uscatorul de par si incalzesti putin forma (vazui ca e de silicon). Iese cum ai bate din palme. La fel daca folosesti inel pentru cheesecake

#7105
Postat 28 December 2015 - 08:27 AM
boabe de cafea, la 27 December 2015 - 09:16 PM, a spus:
zoazorel, la 26 December 2015 - 12:39 PM, a spus:
Peter & Phoenix, sunteti voi prea amabili! Tre'sa-nvat sa-l scot din forma fara sa-l julesc.Da' forma noua, io...mai ...opt...asa...

Craciun fericit!
Te-nvata baba...Iei uscatorul de par si incalzesti putin forma (vazui ca e de silicon). Iese cum ai bate din palme. La fel daca folosesti inel pentru cheesecake

Multam, Bonita! Nu m-as fi gandit!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#7106
Postat 28 December 2015 - 12:28 PM
Lapona Enigel, la 27 December 2015 - 12:57 AM, a spus:
scuza-ma , acum am vazut mesajul tau
blat
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
5 linguri ulei
1/2 plic praf de copt
cum se face blatul este simplu, cred ca toata lumea stie
cremă
5 gălbenușuri
1/2 cană de zahăr
700 ml lapte
70 g amidon
1 pachet unt sau margarină
esență de vanilie
se bat toate ingredientele , în afară de unt, intr-o cratiță cu fund mai gros și se pune la foc mic
se amestecă cu telul, să nu se facă cocoloașe
după ce crema s-a legat, se lasă pușin la răcit si se adaugă untul
se așterne peste blatul răcit.
bezea cu ness
5 albușuri
1 praf de sare
8 linguri de zahăr
1 lingură ness
se bat albusurile spumă tare, se adaugă nessul
si acum e acum
inr-un ibric, se caramelizează 7 linguri de zahăr
caramelul fierbinte se toarnă peste bezea , picătură cu picătură, in timp ce mixerul merge in continuare
la aceată operațiune , bezeaua se umflă, dar se si intărește
se pune bezeaua peste cremă, se presară nuci tocate sau alune
si se lasă la frigider
#7107
Postat 28 December 2015 - 02:12 PM
#7108
Postat 28 December 2015 - 02:43 PM
boabe de cafea, la 27 December 2015 - 09:16 PM, a spus:
zoazorel, la 26 December 2015 - 12:39 PM, a spus:
Peter & Phoenix, sunteti voi prea amabili! Tre'sa-nvat sa-l scot din forma fara sa-l julesc.Da' forma noua, io...mai ...opt...asa...

Craciun fericit!
Te-nvata baba...Iei uscatorul de par si incalzesti putin forma (vazui ca e de silicon). Iese cum ai bate din palme. La fel daca folosesti inel pentru cheesecake

Sau poti scufunda putin in apa calda -asta merge in special la inghetate si parfait-uri. La creme gen sarlota eu nu dau cu cald de teama sa nu mi se topeasca "fatada" , asa ca sprayez cu un ulei neutru vasul de silicon/tabla/sticla si iese foarte bine.
Nicole, ai intrat rau in paine , vaz. Bravo!

#7109
Postat 28 December 2015 - 02:46 PM

#7112
Postat 29 December 2015 - 08:58 AM
zoazorel, la 19 December 2015 - 06:38 PM, a spus:
Sunt relativ multumita de rezultate!
EEEEE, si frumoase si gustoase, cu siguranta!
#7113
Postat 29 December 2015 - 08:59 AM
zoazorel, la 27 December 2015 - 06:15 PM, a spus:
Si tortuletul arata tare bine! Sigur a fost incantat sarbatoritul!
#7114
Postat 30 December 2015 - 06:07 PM
Am facut in tava patrata si am taiat cubulete pentru cafea.

#7115
Postat 30 December 2015 - 08:07 PM
Eataly, la 30 December 2015 - 06:07 PM, a spus:
O invitatie ceva?

Peter

#7116
Postat 01 January 2016 - 01:38 PM

Azi un Frankfurter Kranz.


Peter

#7117
Postat 01 January 2016 - 02:06 PM
#7118
Postat 01 January 2016 - 03:14 PM
#7119
Postat 01 January 2016 - 03:21 PM
Eu am facut "valurile Dunarii"

Cu peripetii...prima data mi s-a taiat crema , am facut alta , apoi cand am topit ciocolata pentru glazura, am dat-o in bara si cu aia daca va puteti imagina, cred ca lasat-o cam mult si am copt-o putin

#7120
Postat 03 January 2016 - 02:05 PM
