Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 374
  • 375
  • 376
  • 377
  • 378
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#7501 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 September 2016 - 12:00 PM

Si eu tot cu mere

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-780-14741928271482.jpg

#7502 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 September 2016 - 05:13 PM

Oho, arata super.E un aluat fraged?

#7503 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 September 2016 - 06:57 PM

Da, cu migdale.
Reteta asta http://artaculinara...._1

#7504 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 September 2016 - 07:57 PM

Multumesc draguta, ai scos o reteta de la naftalina(2011 :hug: ), suna bine! :thumleft:

#7505 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 September 2016 - 08:07 PM

Poza nashpa :sad3: ,Pishco' le-a prezentat mult mai frumos aici http://artaculinara....992-minciunele/ dar sunt calde parfumate,vanilate(numa atatea au stat la poznat' ca dispareau vazand cu ochii :-* )

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-405-14746539641265.jpg

Mi s-a facut dor de bunica :hug:

#7506 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 September 2016 - 08:16 AM

Vezi postareaGeany, la 23 September 2016 - 08:07 PM, a spus:

Mi s-a facut dor de bunica :hug:


Si mie :lol: Ea ne facea cand eram copii...Eu nu am facut niciodata, nici mama nu cred ca ne-a facut vreodata. Mi-e pofta de ele , ar trebui sa pun manuta sa fac.

#7507 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,480
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2016 - 08:55 AM

Ciambella bolognese cu o varianta adusa de mine, adica cu felii de mar deasupra si un pic si inauntru.
Imagine atasata: monthly_09_2016/post-4-14748729116023.jpg

#7508 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 September 2016 - 05:10 PM

Cu mere

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-27-14751618164548.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7509 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 September 2016 - 08:35 PM

Vezi postareaPeter, la 29 September 2016 - 05:10 PM, a spus:

Cu mere
Peter


minunat, ce sa mai zic?!!

dom'le, io nu-nteleg, cum poate cineva sa faca atatea si-atatea bunatatzuri, si dulci si sarate, sa se bucure de ele, si s-arate ca Gitte? si ca tine, cred io, da' tu nu te-arati.
sunteti norocosi din toate punctele de vedere, sa profitati din plin de toate, in continuare!
care-i planul de we asta? plimbareala sau bucatareala?

#7510 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 September 2016 - 07:56 AM

Vezi postareamoatza, la 29 September 2016 - 08:35 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 29 September 2016 - 05:10 PM, a spus:

Cu mere
Peter


minunat, ce sa mai zic?!!

dom'le, io nu-nteleg, cum poate cineva sa faca atatea si-atatea bunatatzuri, si dulci si sarate, sa se bucure de ele, si s-arate ca Gitte? si ca tine, cred io, da' tu nu te-arati.
sunteti norocosi din toate punctele de vedere, sa profitati din plin de toate, in continuare!
care-i planul de we asta? plimbareala sau bucatareala?


Merci Moatza. =))

Cum sa spun? Eu fac bunatatzurile, iar Gitti arata. Eu din pacate nu. Ca mai beau si bere. =))
Eu am mancat ieri o singura bucatica din tort. Am dat prin vecini, iau la lucru.

De WE, cum putea fi altfel -> fix duminica ploua. Si acasa si in munti. Am vrut sa facem ce nu am reusit WE-ul trecut. :D
Asa poate merg cu Roland la pesti.
Iar Gitti are voie la relax total.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7511 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 September 2016 - 03:43 PM

Vezi postareaPeter, la 30 September 2016 - 07:56 AM, a spus:

Asa poate merg cu Roland la pesti.


fir intins atunci!

#7512 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 October 2016 - 07:25 AM

Vezi postareamoatza, la 30 September 2016 - 03:43 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 30 September 2016 - 07:56 AM, a spus:

Asa poate merg cu Roland la pesti.


fir intins atunci!


Merci. :thumleft:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7513 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 October 2016 - 11:15 AM

Experiment Cookis alla Geany :lol: am vazut la tv. ca pana si copii in america le fac,super simplu precum pancakes,imi zic ia sa fac si eu,la tv. o tanti facuse aluatul dar mai molcut asa,in sensul ca-l punea gramezi cu lingura,dar totusi lipicios,in schimb mai tarziu(,cand erau deja la cuptor ale mele) am vazut pe youtube ca le forma bile cu mana,al meu nu s-ar fi putut forma bile cu mana,in fine retetele cam spun 1 cup-2 cup m-ai dat in cap,asa ca normal ca am facut din ochi,in mare ce am vazut eu era asa,1 cup unt(multe retete prevad unt de arahide...)eu am inceput un pachet de unt dar nu m-am indurat sa-l folosesc pe tot ca-mi era frica daca nu-mi iese,asa ca m-am zgarcit si am pus cam 1/3 pachet de unt,restul cam 2/3 aproximativ margarina :rolleyes: ,2 pumni de miez de nuca de la mine putere l-am copt pe plita si apoi zdrobit cu sucitorul,am pus intr-un lighenas cam o cana de faina,miezul de nuca zdrobit,un praf de sare,1 lingurita de praf de copt,untul moale,2 oua,ceva esenta de vanilie,cam o ceasca buna de zahar,am amestecat ,in acest punct era ca o crema moale,am tot adaugat faina amestecand cu lingura pana am obtinut un aluat lipicios,am pus niste patratele de ciocolata maruntite cu cutitul,si am copt in tava pe hartie de copt,la copt asa cum vazutsem la tv. s-au ''baltit'',pleostit gramajoarele de aluat,cred ca trebuia sa coc 2 tavi dar eu nu am rabdare asa ca am pus tot intr-o tava,asa incat s-au mai atins intre ele,nu mai spun de cela de la margini si cele din colturi care au devenit triunghiuri =)) ...le-am scos la racit pe gratar,vi le arat doar pe cele mai poznabile,cat de cat

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-405-1475313004644.jpg

Dar pana la urma exprimentul nu a fost un total dezastru,in mijloc sunt sfaramicioase si uscatele chiar cu textura aia de biscuite pe care o voiam,iar la gust sunt de vis,Ale' e super incantat,daca asi fi facut 2 tavi in loc sa le inghesui chiar ar fi fost un experiment reusit pana la urma pot sa zic :thumleft:

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-405-14753131671891.jpg

O sa mai fac,poate ma specializez...

#7514 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 02 October 2016 - 11:03 AM

Geany, nu sunt un fel de din astia ??

Eu azi valuri la cerere:

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-14753989917874.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7515 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 October 2016 - 11:39 AM

Da! Pet' cam asa!...valurile tale arata supeerr!!! :thumleft:

#7516 Useril este offline   Pisi 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 18-September 16

Postat 03 October 2016 - 08:40 PM

Noi in acest WE am avut musafiri. Bunii nostrii prieteni din Frankfurt au venit in vizita. :occasion15:
Asa ca, mi-am permis sa le fac niste clatite a la Ana Lugojana cu branzica romaneasca de la mami meu:).
Imagine atasata: monthly_10_2016/post-2172-14755197583382.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2016/post-2172-14755197736759.jpg

Au fost delicioase :blush:
PS: clatitele au fost facute cu faina de ovaz.

#7517 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 October 2016 - 08:48 PM

Vezi postareaPisi, la 03 October 2016 - 08:40 PM, a spus:


Au fost delicioase :blush:
PS: clatitele au fost facute cu faina de ovaz.


Crezi ca scapi fara sa-mi dai reteta? :occasion15:

#7518 Useril este offline   Pisi 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 18-September 16

Postat 04 October 2016 - 09:18 PM

Vezi postareaEataly, la 03 October 2016 - 08:48 PM, a spus:

Vezi postareaPisi, la 03 October 2016 - 08:40 PM, a spus:


Au fost delicioase :71:
PS: clatitele au fost facute cu faina de ovaz.


Crezi ca scapi fara sa-mi dai reteta? :occasion15:


:blush:
Cu drag :-*
Clatitele: 300ml lapte,300ml apa,3 oua , 300 grame faina de ovaz. ( de aici trebuie sa iasa vreo 15 bucati la o tigaie de marime normala)Aluatul trebuie sa fie mai subtire decat ca cel facut cu faina alba. O sa ii simti consistenta perfecta atunci cand il pui in tigaie si vezi ca aluneca perfect :-*
Umplutura: 350 grame branza dulce de vaca, un ou intreg,80g zahar,un pliculet de zahar cu aroma de portocala si putina scortisoara(sau orice alta aroma vrei).Se amesteca toate impreuna.
Sosul galben: 5 galbenusuri se bat bine cu 100 grame zahar apoi se adauga 250 de grame Mascarpone, apoi aroma de vanilie.
Spuma alba de bate cu 50 grame zahar bine de tot.
Se umple fiecare clatita apoi se pune peste ele sosul galben si dam 180 de grade 10 min la cuptor(cuptorul sa fie preincalzit). Dupa 10 min se scoate se pune spuma alba si mai dam vreo 15 min la cuptor. Cand spuma are o culoare frumoasa ca in poza mea:):-* sunt gata.

Have fun :)

#7519 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2016 - 09:50 AM

Vezi postareaPisi, la 04 October 2016 - 09:18 PM, a spus:


Cu drag :blush:
Clatitele: 300ml lapte,300ml apa,3 oua , 300 grame faina de ovaz. ( de aici trebuie sa iasa vreo 15 bucati la o tigaie de marime normala)Aluatul trebuie sa fie mai subtire decat ca cel facut cu faina alba. O sa ii simti consistenta perfecta atunci cand il pui in tigaie si vezi ca aluneca perfect :-*
Umplutura: 350 grame branza dulce de vaca, un ou intreg,80g zahar,un pliculet de zahar cu aroma de portocala si putina scortisoara(sau orice alta aroma vrei).Se amesteca toate impreuna.
Sosul galben: 5 galbenusuri se bat bine cu 100 grame zahar apoi se adauga 250 de grame Mascarpone, apoi aroma de vanilie.
Spuma alba de bate cu 50 grame zahar bine de tot.
Se umple fiecare clatita apoi se pune peste ele sosul galben si dam 180 de grade 10 min la cuptor(cuptorul sa fie preincalzit). Dupa 10 min se scoate se pune spuma alba si mai dam vreo 15 min la cuptor. Cand spuma are o culoare frumoasa ca in poza mea:):71: sunt gata.

Have fun :-*


Multumesc! :occasion15:
O sa incerc jumatate din cantitate.
Faina din ovaz nu e obtinuta din fulgi de ovaz macinati, nu? E faina normala de ovaz.Ca momentam n-am, am doar fulgi.

#7520 Useril este offline   Pisi 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 18-September 16

Postat 05 October 2016 - 09:31 PM

Vezi postareaEataly, la 05 October 2016 - 09:50 AM, a spus:

Vezi postareaPisi, la 04 October 2016 - 09:18 PM, a spus:


Cu drag :blush:
Clatitele: 300ml lapte,300ml apa,3 oua , 300 grame faina de ovaz. ( de aici trebuie sa iasa vreo 15 bucati la o tigaie de marime normala)Aluatul trebuie sa fie mai subtire decat ca cel facut cu faina alba. O sa ii simti consistenta perfecta atunci cand il pui in tigaie si vezi ca aluneca perfect :-*
Umplutura: 350 grame branza dulce de vaca, un ou intreg,80g zahar,un pliculet de zahar cu aroma de portocala si putina scortisoara(sau orice alta aroma vrei).Se amesteca toate impreuna.
Sosul galben: 5 galbenusuri se bat bine cu 100 grame zahar apoi se adauga 250 de grame Mascarpone, apoi aroma de vanilie.
Spuma alba de bate cu 50 grame zahar bine de tot.
Se umple fiecare clatita apoi se pune peste ele sosul galben si dam 180 de grade 10 min la cuptor(cuptorul sa fie preincalzit). Dupa 10 min se scoate se pune spuma alba si mai dam vreo 15 min la cuptor. Cand spuma are o culoare frumoasa ca in poza mea:):71: sunt gata.

Have fun :-*


Multumesc! :occasion15:
O sa incerc jumatate din cantitate.
Faina din ovaz nu e obtinuta din fulgi de ovaz macinati, nu? E faina normala de ovaz.Ca momentam n-am, am doar fulgi.


Cu placere.Da, e faina normala.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 374
  • 375
  • 376
  • 377
  • 378
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi