
Ce dulciuri ati facut azi?
#7504
Postat 18 September 2016 - 07:57 PM


#7505
Postat 23 September 2016 - 08:07 PM



Mi s-a facut dor de bunica

#7507
Postat 26 September 2016 - 08:55 AM

#7509
Postat 29 September 2016 - 08:35 PM
Peter, la 29 September 2016 - 05:10 PM, a spus:
Peter
minunat, ce sa mai zic?!!
dom'le, io nu-nteleg, cum poate cineva sa faca atatea si-atatea bunatatzuri, si dulci si sarate, sa se bucure de ele, si s-arate ca Gitte? si ca tine, cred io, da' tu nu te-arati.
sunteti norocosi din toate punctele de vedere, sa profitati din plin de toate, in continuare!
care-i planul de we asta? plimbareala sau bucatareala?
#7510
Postat 30 September 2016 - 07:56 AM
moatza, la 29 September 2016 - 08:35 PM, a spus:
Peter, la 29 September 2016 - 05:10 PM, a spus:
Peter
minunat, ce sa mai zic?!!
dom'le, io nu-nteleg, cum poate cineva sa faca atatea si-atatea bunatatzuri, si dulci si sarate, sa se bucure de ele, si s-arate ca Gitte? si ca tine, cred io, da' tu nu te-arati.
sunteti norocosi din toate punctele de vedere, sa profitati din plin de toate, in continuare!
care-i planul de we asta? plimbareala sau bucatareala?
Merci Moatza.

Cum sa spun? Eu fac bunatatzurile, iar Gitti arata. Eu din pacate nu. Ca mai beau si bere.

Eu am mancat ieri o singura bucatica din tort. Am dat prin vecini, iau la lucru.
De WE, cum putea fi altfel -> fix duminica ploua. Si acasa si in munti. Am vrut sa facem ce nu am reusit WE-ul trecut.

Asa poate merg cu Roland la pesti.
Iar Gitti are voie la relax total.
Peter

#7512
Postat 01 October 2016 - 07:25 AM

#7513
Postat 01 October 2016 - 11:15 AM




Dar pana la urma exprimentul nu a fost un total dezastru,in mijloc sunt sfaramicioase si uscatele chiar cu textura aia de biscuite pe care o voiam,iar la gust sunt de vis,Ale' e super incantat,daca asi fi facut 2 tavi in loc sa le inghesui chiar ar fi fost un experiment reusit pana la urma pot sa zic


O sa mai fac,poate ma specializez...
#7516
Postat 03 October 2016 - 08:40 PM

Asa ca, mi-am permis sa le fac niste clatite a la Ana Lugojana cu branzica romaneasca de la mami meu:).


Au fost delicioase

PS: clatitele au fost facute cu faina de ovaz.
#7517
Postat 03 October 2016 - 08:48 PM
#7518
Postat 04 October 2016 - 09:18 PM
Eataly, la 03 October 2016 - 08:48 PM, a spus:

Cu drag

Clatitele: 300ml lapte,300ml apa,3 oua , 300 grame faina de ovaz. ( de aici trebuie sa iasa vreo 15 bucati la o tigaie de marime normala)Aluatul trebuie sa fie mai subtire decat ca cel facut cu faina alba. O sa ii simti consistenta perfecta atunci cand il pui in tigaie si vezi ca aluneca perfect

Umplutura: 350 grame branza dulce de vaca, un ou intreg,80g zahar,un pliculet de zahar cu aroma de portocala si putina scortisoara(sau orice alta aroma vrei).Se amesteca toate impreuna.
Sosul galben: 5 galbenusuri se bat bine cu 100 grame zahar apoi se adauga 250 de grame Mascarpone, apoi aroma de vanilie.
Spuma alba de bate cu 50 grame zahar bine de tot.
Se umple fiecare clatita apoi se pune peste ele sosul galben si dam 180 de grade 10 min la cuptor(cuptorul sa fie preincalzit). Dupa 10 min se scoate se pune spuma alba si mai dam vreo 15 min la cuptor. Cand spuma are o culoare frumoasa ca in poza mea:)

Have fun

#7519
Postat 05 October 2016 - 09:50 AM
Pisi, la 04 October 2016 - 09:18 PM, a spus:
Cu drag

Clatitele: 300ml lapte,300ml apa,3 oua , 300 grame faina de ovaz. ( de aici trebuie sa iasa vreo 15 bucati la o tigaie de marime normala)Aluatul trebuie sa fie mai subtire decat ca cel facut cu faina alba. O sa ii simti consistenta perfecta atunci cand il pui in tigaie si vezi ca aluneca perfect

Umplutura: 350 grame branza dulce de vaca, un ou intreg,80g zahar,un pliculet de zahar cu aroma de portocala si putina scortisoara(sau orice alta aroma vrei).Se amesteca toate impreuna.
Sosul galben: 5 galbenusuri se bat bine cu 100 grame zahar apoi se adauga 250 de grame Mascarpone, apoi aroma de vanilie.
Spuma alba de bate cu 50 grame zahar bine de tot.
Se umple fiecare clatita apoi se pune peste ele sosul galben si dam 180 de grade 10 min la cuptor(cuptorul sa fie preincalzit). Dupa 10 min se scoate se pune spuma alba si mai dam vreo 15 min la cuptor. Cand spuma are o culoare frumoasa ca in poza mea:)

Have fun

Multumesc!

O sa incerc jumatate din cantitate.
Faina din ovaz nu e obtinuta din fulgi de ovaz macinati, nu? E faina normala de ovaz.Ca momentam n-am, am doar fulgi.
#7520
Postat 05 October 2016 - 09:31 PM
Eataly, la 05 October 2016 - 09:50 AM, a spus:
Pisi, la 04 October 2016 - 09:18 PM, a spus:
Cu drag

Clatitele: 300ml lapte,300ml apa,3 oua , 300 grame faina de ovaz. ( de aici trebuie sa iasa vreo 15 bucati la o tigaie de marime normala)Aluatul trebuie sa fie mai subtire decat ca cel facut cu faina alba. O sa ii simti consistenta perfecta atunci cand il pui in tigaie si vezi ca aluneca perfect

Umplutura: 350 grame branza dulce de vaca, un ou intreg,80g zahar,un pliculet de zahar cu aroma de portocala si putina scortisoara(sau orice alta aroma vrei).Se amesteca toate impreuna.
Sosul galben: 5 galbenusuri se bat bine cu 100 grame zahar apoi se adauga 250 de grame Mascarpone, apoi aroma de vanilie.
Spuma alba de bate cu 50 grame zahar bine de tot.
Se umple fiecare clatita apoi se pune peste ele sosul galben si dam 180 de grade 10 min la cuptor(cuptorul sa fie preincalzit). Dupa 10 min se scoate se pune spuma alba si mai dam vreo 15 min la cuptor. Cand spuma are o culoare frumoasa ca in poza mea:)

Have fun

Multumesc!

O sa incerc jumatate din cantitate.
Faina din ovaz nu e obtinuta din fulgi de ovaz macinati, nu? E faina normala de ovaz.Ca momentam n-am, am doar fulgi.
Cu placere.Da, e faina normala.