Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#7821 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 January 2019 - 07:05 PM

Cu ce branza le-ai umplut? Sunt faine, eu nu am facut niciodata la cuptor.

#7822 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 24 January 2019 - 07:33 PM

desfacusem de ceva zile o galetusa de branza si trebuia sa o folosesc urgent
asta este

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-332-0-64291400-1548351138.jpg


#7823 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 January 2019 - 07:36 PM

Ok, multumesc.

#7824 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 January 2019 - 06:29 PM

E la cuptor. Aseptam. Ciocolata si pere.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-92733900-1548433788.jpg

#7825 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 January 2019 - 08:09 PM

:hug:

#7826 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 January 2019 - 08:59 PM

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-17708200-1548442668.jpg

Nu stiu daca am pus reteta pe forum. E genul de praji/tort care nu sta in gat =)) . Un pic umed asa, moale, bun tare.

Daca intereseaza pe cineva pot pune reteta. Originalul e cu faina de orez. Eu cand nu am fac cu 00 si e la fel de bun.

#7827 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2019 - 10:37 AM

Mai cu lumina de dimineata

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-16047200-1548491815.jpg

#7828 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 January 2019 - 11:43 AM

Se vede ca e umed. Eu deschisei lacoma sa vad daca vii cu tortul sultanului. Bine ca nu!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7829 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2019 - 11:49 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 January 2019 - 11:43 AM, a spus:

Se vede ca e umed. Eu deschisei lacoma sa vad daca vii cu tortul sultanului. Bine ca nu!



Nu vai, nu fac asa ceva mai ales ca acum sunt la dieta. Nici de asta nu mananc, mananca juniorul cu dl.Any. O treime deja s-a terminat de aseara, astept sa se termine si restul ca sa nu-l mai vad =)) .

#7830 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 January 2019 - 01:01 PM

Arata f. apetisant Anutz',mai ales daca spui ca nu e innecacioasa,eu mi-asi dori reteta daca ai timp =))

#7831 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2019 - 01:06 PM

Mai eu din alea innecacioase nu fac ca nu ne plac.
Hai ca am ragù-ul pe foc mic si scriu reteta.

#7832 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2019 - 01:18 PM

Ingrediente pentru o tava rotunda de 24 cm:
200 gr faina de orez (iese foarte bine si cu faina normala de grau 00)
200 gr zahar
100 gr cacao amara
150 gr unt moale
1 plic de praf de copt (16 gr atata are al meu)
3 oua
lapte in jur de 200 ml (se adauga pe rand in functie de cat cere aluatul)
un praf de sare
1 - 2 pere
picaturi de ciocolata (un pumn)

Se amesteca cu mixerul untul moale taiat bucatele si zaharul, pana ce rezulta o crema deschisa la culoare si spumoasa. 
Se adauga ouale pe rand si se amesteca dupa fiecare ou adaugat.
* aici fac o mica paranteza. Daca vi se taie compozitia (ca la maioneza) nu va speriati, cand o sa adaugati faina se rezolva totul.

Se adauga deci faina cernuta impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea. Se amesteca de jos in sus (eu am amestecat tot la robot, la viteza cea mai mica, usor usor).
Se aduga laptele. Eu am pus mai intai 100 ml, apoi am adaugat 50 ml si daca am vazut ca mai trebuie am mai adaugat 50 ml. Deci in total 200 ml de lapte. Nu-l puneti tot deodata, adaugati-l pe rand. La compozitia mea atat a intrat. 

Se curata perele, se taie bucatele si se pun in compozitie. Se adauga si picaturile de ciocolata sau ciocolata taiata cu cutitul bucatele, ce aveti.
Se pune compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu cacao.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru circa 35 - 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea, dar oricum nu iese ea scobitoarea curata de la ciocolata.

Se face imediat, nu va speriati ca am scris mult.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 January 2019 - 01:21 PM


#7833 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 January 2019 - 01:35 PM

Merci mult Any' o sa ii dau reteta si lui mama ca ea e mare amatoare de prajitura cu pere si lui matusa Marlena =)) :D

#7834 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2019 - 01:37 PM

E rapid de facut crede-ma si sa vezi numa' ce bun e.

#7835 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 January 2019 - 01:41 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2019 - 01:37 PM, a spus:

E rapid de facut crede-ma si sa vezi numa' ce bun e.

Paii astea rapide cu ingrediente ce ai la indemana nu fonfleuri' ne plac noua :D matusa Marlena e mare fan tarta ta cu cuiburi de dulceata,Ale' de cate ori am facut mufinshi diversi tot reteta ta e preferata lui =))

#7836 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2019 - 01:54 PM

Vai ce ma bucur =))

#7837 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2019 - 01:57 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2019 - 01:18 PM, a spus:

Ingrediente pentru o tava rotunda de 24 cm:
200 gr faina de orez (iese foarte bine si cu faina normala de grau 00)
200 gr zahar
100 gr cacao amara
150 gr unt moale
1 plic de praf de copt (16 gr atata are al meu)
3 oua
lapte in jur de 200 ml (se adauga pe rand in functie de cat cere aluatul)
un praf de sare
1 - 2 pere
picaturi de ciocolata (un pumn)

Se amesteca cu mixerul untul moale taiat bucatele si zaharul, pana ce rezulta o crema deschisa la culoare si spumoasa. 
Se adauga ouale pe rand si se amesteca dupa fiecare ou adaugat.
* aici fac o mica paranteza. Daca vi se taie compozitia (ca la maioneza) nu va speriati, cand o sa adaugati faina se rezolva totul.

Se adauga deci faina cernuta impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea. Se amesteca de jos in sus (eu am amestecat tot la robot, la viteza cea mai mica, usor usor).
Se aduga laptele. Eu am pus mai intai 100 ml, apoi am adaugat 50 ml si daca am vazut ca mai trebuie am mai adaugat 50 ml. Deci in total 200 ml de lapte. Nu-l puneti tot deodata, adaugati-l pe rand. La compozitia mea atat a intrat. 

Se curata perele, se taie bucatele si se pun in compozitie. Se adauga si picaturile de ciocolata sau ciocolata taiata cu cutitul bucatele, ce aveti.
Se pune compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu cacao.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru circa 35 - 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea, dar oricum nu iese ea scobitoarea curata de la ciocolata.

Se face imediat, nu va speriati ca am scris mult.


Cumpar pere si o prestez cat de urgent cu faina de orez, ca aia nu-mi lipseste.

Multumesc de reteta =))

#7838 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2019 - 02:07 PM

Eu cand vreau s-o fac ciocolataoasa rau de tot, pun un pumn de picaturi de ciocolata plus ciocolata amaruie taiata la cutit.

#7839 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 January 2019 - 03:25 PM

Ca si idee vazusem mai demult la prova del cuoco ,apropo de tartele astea cu fructe,care se afunda bucatile de fructe (ca-i cu mere ca-i cu pere ca-i cu visine /cirese indiferent nu conteaza) la sf. in gropitele ramase de la fructele afundate au pus gem(asta cred ca era cu gem de caise),mi s-a parut super faina ideea ,ai si fructul afundat in pandispan si gemul care umple golurile ,si tarta are o finalitate asa =))

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-405-0-20468600-1548508865.png


#7840 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2019 - 03:30 PM

Faina si asta.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi