Ce dulciuri ati facut azi?
#7821
Postat 24 January 2019 - 07:05 PM
#7822
Postat 24 January 2019 - 07:33 PM
asta este
Imagini atasate
#7826
Postat 25 January 2019 - 08:59 PM

Nu stiu daca am pus reteta pe forum. E genul de praji/tort care nu sta in gat

Daca intereseaza pe cineva pot pune reteta. Originalul e cu faina de orez. Eu cand nu am fac cu 00 si e la fel de bun.
#7828
Postat 26 January 2019 - 11:43 AM

#7829
Postat 26 January 2019 - 11:49 AM
Lapona Enigel, la 26 January 2019 - 11:43 AM, a spus:
Nu vai, nu fac asa ceva mai ales ca acum sunt la dieta. Nici de asta nu mananc, mananca juniorul cu dl.Any. O treime deja s-a terminat de aseara, astept sa se termine si restul ca sa nu-l mai vad

#7830
Postat 26 January 2019 - 01:01 PM

#7831
Postat 26 January 2019 - 01:06 PM
Hai ca am ragù-ul pe foc mic si scriu reteta.
#7832
Postat 26 January 2019 - 01:18 PM
200 gr faina de orez (iese foarte bine si cu faina normala de grau 00)
200 gr zahar
100 gr cacao amara
150 gr unt moale
1 plic de praf de copt (16 gr atata are al meu)
3 oua
lapte in jur de 200 ml (se adauga pe rand in functie de cat cere aluatul)
un praf de sare
1 - 2 pere
picaturi de ciocolata (un pumn)
Se amesteca cu mixerul untul moale taiat bucatele si zaharul, pana ce rezulta o crema deschisa la culoare si spumoasa.
Se adauga ouale pe rand si se amesteca dupa fiecare ou adaugat.
* aici fac o mica paranteza. Daca vi se taie compozitia (ca la maioneza) nu va speriati, cand o sa adaugati faina se rezolva totul.
Se adauga deci faina cernuta impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea. Se amesteca de jos in sus (eu am amestecat tot la robot, la viteza cea mai mica, usor usor).
Se aduga laptele. Eu am pus mai intai 100 ml, apoi am adaugat 50 ml si daca am vazut ca mai trebuie am mai adaugat 50 ml. Deci in total 200 ml de lapte. Nu-l puneti tot deodata, adaugati-l pe rand. La compozitia mea atat a intrat.
Se curata perele, se taie bucatele si se pun in compozitie. Se adauga si picaturile de ciocolata sau ciocolata taiata cu cutitul bucatele, ce aveti.
Se pune compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu cacao.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru circa 35 - 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea, dar oricum nu iese ea scobitoarea curata de la ciocolata.
Se face imediat, nu va speriati ca am scris mult.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 January 2019 - 01:21 PM
#7833
Postat 26 January 2019 - 01:35 PM


#7835
Postat 26 January 2019 - 01:41 PM
any_annette, la 26 January 2019 - 01:37 PM, a spus:
Paii astea rapide cu ingrediente ce ai la indemana nu fonfleuri' ne plac noua


#7837
Postat 26 January 2019 - 01:57 PM
any_annette, la 26 January 2019 - 01:18 PM, a spus:
200 gr faina de orez (iese foarte bine si cu faina normala de grau 00)
200 gr zahar
100 gr cacao amara
150 gr unt moale
1 plic de praf de copt (16 gr atata are al meu)
3 oua
lapte in jur de 200 ml (se adauga pe rand in functie de cat cere aluatul)
un praf de sare
1 - 2 pere
picaturi de ciocolata (un pumn)
Se amesteca cu mixerul untul moale taiat bucatele si zaharul, pana ce rezulta o crema deschisa la culoare si spumoasa.
Se adauga ouale pe rand si se amesteca dupa fiecare ou adaugat.
* aici fac o mica paranteza. Daca vi se taie compozitia (ca la maioneza) nu va speriati, cand o sa adaugati faina se rezolva totul.
Se adauga deci faina cernuta impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea. Se amesteca de jos in sus (eu am amestecat tot la robot, la viteza cea mai mica, usor usor).
Se aduga laptele. Eu am pus mai intai 100 ml, apoi am adaugat 50 ml si daca am vazut ca mai trebuie am mai adaugat 50 ml. Deci in total 200 ml de lapte. Nu-l puneti tot deodata, adaugati-l pe rand. La compozitia mea atat a intrat.
Se curata perele, se taie bucatele si se pun in compozitie. Se adauga si picaturile de ciocolata sau ciocolata taiata cu cutitul bucatele, ce aveti.
Se pune compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu cacao.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru circa 35 - 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea, dar oricum nu iese ea scobitoarea curata de la ciocolata.
Se face imediat, nu va speriati ca am scris mult.
Cumpar pere si o prestez cat de urgent cu faina de orez, ca aia nu-mi lipseste.
Multumesc de reteta

#7838
Postat 26 January 2019 - 02:07 PM
#7839
Postat 26 January 2019 - 03:25 PM
