Ce dulciuri ati facut azi?
#7942
Postat 10 March 2019 - 11:27 PM
Dexter, la 10 March 2019 - 11:19 PM, a spus:
Daca nu se baga Any habar n-aveai

Da, ala e!
Ii zic sotului ca fac prajitura cu pere, el protesteaza, ca nu-i plac, ca nu-i fac bine, ca naiba mai stie ce; ok, asa ca am dus jumatate la serviciu, cand ajung acasa mai era o feliuta, i-o fi servit pe vecini? nuuuu...
Eu am pus 2 pere (Bosc), dar mergeau si 3. Am uitat de chocolate chips, de aia cred ca pare mai sec, dar nu e.
Imagini atasate
#7943
Postat 10 March 2019 - 11:30 PM
Dexter, la 10 March 2019 - 11:19 PM, a spus:





adi_edi, la 10 March 2019 - 11:27 PM, a spus:
Dexter, la 10 March 2019 - 11:19 PM, a spus:
Daca nu se baga Any habar n-aveai

Da, ala e!
Ii zic sotului ca fac prajitura cu pere, el protesteaza, ca nu-i plac, ca nu-i fac bine, ca naiba mai stie ce; ok, asa ca am dus jumatate la serviciu, cand ajung acasa mai era o feliuta, i-o fi servit pe vecini? nuuuu...
Eu am pus 2 pere (Bosc), dar mergeau si 3. Am uitat de chocolate chips, de aia cred ca pare mai sec, dar nu e.
Yupi yupi yupi

Probabil ca fiind in forma de colac s-a copt mai repede si de aia pare mai sec.
El in mod normal ramane umed.
Ma bucur mult de tot ca l-ai incercat

#7946
Postat 11 March 2019 - 07:23 PM
Amina, la 11 March 2019 - 06:59 PM, a spus:
wow, la cum arata ma mir ca ti-a ramas si atat. E reteta pe aici pe forum? Foarte apetisant arata
#7947
Postat 11 March 2019 - 08:29 PM

Aluat:
– 400 g. faina
– 250 g. unt (rece)
– 150 g. zahar
– 1 galbenus
– 1 pachet praf de copt
– 2 linguri cacao
Crema:
– 750 g. branza vaci dulce
– 3 oua
– 3 pliculete zahar vanilat
– 200 g. zahar
Aluatul se imparte in doua bucati si se da 1 ora la frigider ( sau 15 min. in congelator). Dupa ce se intareste, se da pe razatoare o bucata, si se aseaza cat mai uniform pe fundul tavii. Se pune crema peste aluatul ras, apoi se rade deasupra si cea de-a doua bucata. Se coace la foc mediu
alta data am pus si ciocolata deasupra, e si mai bun


#7948
Postat 11 March 2019 - 08:50 PM
Amina, la 11 March 2019 - 08:29 PM, a spus:

Aluat:
– 400 g. faina
– 250 g. unt (rece)
– 150 g. zahar
– 1 galbenus
– 1 pachet praf de copt
– 2 linguri cacao
Crema:
– 750 g. branza vaci dulce
– 3 oua
– 3 pliculete zahar vanilat
– 200 g. zahar
Aluatul se imparte in doua bucati si se da 1 ora la frigider ( sau 15 min. in congelator). Dupa ce se intareste, se da pe razatoare o bucata, si se aseaza cat mai uniform pe fundul tavii. Se pune crema peste aluatul ras, apoi se rade deasupra si cea de-a doua bucata. Se coace la foc mediu
alta data am pus si ciocolata deasupra, e si mai bun


Multumesc de reteta. Cred ca am prins ideea.
#7949
Postat 11 March 2019 - 10:50 PM
#7950
Postat 11 March 2019 - 11:21 PM
Adriana, la 11 March 2019 - 10:50 PM, a spus:
Cu placere


Cred ca e pe undeva si banana bread - reteta spune ca se coace in tava de chec, dar mie imi place asa plata.
1 1/4 cana faina
1 lingurita bicarbonat
se cern impreuna
2 banane foarte coapte, zdrobite cu furculita (poti pune si 3-4; eu data trecuta am pus 1 banana si 2 mere rase)
1/2 cana ulei
1 cana zahar (eu pun 1/2 ca mi se pare prea dulce)
2 oua
se amesteca si apoi se adauga faina+bicarbonat
1/4 cana nuci taiate - optional, se pot adauga in aluat sau deasupra (sau amandoua) - normal ca poti pune si mai mult
mai poti pune picaturi de ciocolata
Se coace la 180 C (daca o pui in tava normala cam 30 minute, in cea de chec aproximativ 50 minute)
Cana poate fi de 225-250 g.
#7951
Postat 11 March 2019 - 11:27 PM
Amina, la 11 March 2019 - 08:29 PM, a spus:

Aluat:
– 400 g. faina
– 250 g. unt (rece)
– 150 g. zahar
– 1 galbenus
– 1 pachet praf de copt
– 2 linguri cacao
Crema:
– 750 g. branza vaci dulce
– 3 oua
– 3 pliculete zahar vanilat
– 200 g. zahar
Aluatul se imparte in doua bucati si se da 1 ora la frigider ( sau 15 min. in congelator). Dupa ce se intareste, se da pe razatoare o bucata, si se aseaza cat mai uniform pe fundul tavii. Se pune crema peste aluatul ras, apoi se rade deasupra si cea de-a doua bucata. Se coace la foc mediu
alta data am pus si ciocolata deasupra, e si mai bun

Cat de mare a fost tava? Multumesc mult!
#7952
Postat 12 March 2019 - 12:07 AM
#7953
Postat 12 March 2019 - 01:34 AM
Adriana, la 12 March 2019 - 12:07 AM, a spus:
Fa-le pe amandoua

Iar cea a lui Eataly, daca mai aveai dubii, uite aici sectiune din "checul glazurat" din pagina anterioara. O bunatateeeeee! Fiica-mea cica nu mananca nuci ca nu-i plac; asa ca nu i-am spus ce am pus in el, si a ras 2 felioace

Eataly!!! n-am comentat atunci la postarea ta ca am zis ca vin cu poza mea a 2-a zi, dar n-am apucat, imi pare rau ca te-am tinut in suspans

Imagini atasate
#7955
Postat 12 March 2019 - 08:22 PM

Imi place si ce ai facut tu Amina.Notez si pe asta.
#7956
Postat 12 March 2019 - 09:43 PM
Îmbunătățit cu bucățele de nucă pe lîngă cea măcinată și stafide, foarte bun, mulțumesc
Imagini atasate
#7958
Postat 13 March 2019 - 02:32 PM
pe al tau il fac cind se termina asta, am macinat deja nuca
#7959
Postat 13 March 2019 - 02:33 PM
#7960
Postat 13 March 2019 - 04:08 PM

A-E(de fapt pe tine cum te cheama?)am folosit faina integrala si ulei de cocos.
Am pus-o la top reteta lunii.😘😘