
Ce dulciuri ati facut azi?
#8381
Postat 09 April 2020 - 06:01 AM

#8382
Postat 09 April 2020 - 11:07 AM
#8383
Postat 10 April 2020 - 08:25 PM

#8384
Postat 10 April 2020 - 09:27 PM




Oana! si cremesul tau e bestial (chiar ii promisesem mamei ca o sa-i fac o data si nu am mai apucat,poate ca dupa ce trece nebunia asta o sa il fac,in sf.!

#8385
Postat 11 April 2020 - 02:18 PM

#8386
Postat 11 April 2020 - 04:08 PM
#8387
Postat 11 April 2020 - 09:08 PM


#8388
Postat 11 April 2020 - 09:52 PM

Eu am vrut sa fac o praji pe maine dar sotul a zis sa fac cozonac

#8389
Postat 12 April 2020 - 04:57 PM




#8390
Postat 13 April 2020 - 09:43 AM
#8391
Postat 13 April 2020 - 10:03 AM

Am folosit fix jumătate din cantități, cu excepția făinii, din care am mai adăugat o lingură în plus. Aluatul iese moale-moale, îl întinzi cu degetele în tava unsă cu unt și tapetată cu făină. Nu folosesc hîrtie de copt la prăjitura asta, aburește blatul, după părerea mea.
Am făcut într-o tăviță mică.


#8393
Postat 13 April 2020 - 11:56 AM
any_annette, la 13 April 2020 - 11:49 AM, a spus:
Mag-ni-fic!!! Nu am facut de secole! Cred ca il programez pentru 1 mai.
Ai pus si reteta pe undeva , Any?

#8394
Postat 13 April 2020 - 12:07 PM
Lapona Enigel, la 13 April 2020 - 11:56 AM, a spus:
Faci intai cafeaua si o pui la racit. Pui si un pic de apa in cafea.
5 galbenusuri se amesteca la mixer cu 5 linguri de zahar pana ce zaharul nu se mai simte sau ma rog, aproape.
Apoi se adauga pe rand cate o lingura de mascarpone, se amesteca, se adauga alta lingura se amesteca si tot asa pana pui o cutie de 500 de gr.
Pui crema intr-un castron incapator.
In mixer bati albusurile cu un praf de sare.
Pui apoi cate o lingura de albus peste crema facuta cu mascarpone si amesteci de jos in sus pana ca pui tot albusul.
Faci o proba cu un piscot sa vezi de cate ori tre sa-l invarti prin cafea ca nu toatr sunt la fel. Sunt savoiardi care isi trag mai multa cafea si se pleostesc imediat, altii nu.
Faci un strat de piascoturi unul de crema, iar unul de piscoturi si unul de crem. Apoi presari cacao si dai la frigider pana a doua zi.
Eu il fac seara pt a doua zi la pranz.
Eu nu fac tiramisu teapan, piscotul nu trebuie sa fie tare dar nici fleasca.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 13 April 2020 - 12:08 PM
#8395
Postat 13 April 2020 - 12:18 PM

#8396
Postat 14 April 2020 - 06:08 PM


Aceasta postare a fost editata de any_annette: 14 April 2020 - 06:16 PM
#8399
Postat 16 April 2020 - 12:28 PM

#8400
Postat 16 April 2020 - 01:12 PM