Ce dulciuri ati facut azi?
Postat 24 September 2010 - 03:20 PM
Postat 24 September 2010 - 06:42 PM

Am capatat un sac de mere de la tara..

Asa incat papanasi moldovenesti cu mere(sau cel putin asa se chiama la noi)..

Si o prajitura cu mere cu aluat fraged..

In mijloc mere calite in unt cu zahar putin rom si scortisoara...

Pudrata cu zahar pudra vanilat...

Postat 24 September 2010 - 09:30 PM
Postat 25 September 2010 - 07:29 AM
Cristinica, la 24 September 2010 - 09:30 PM, a spus:
Un pachet de unt sau margarina(lasat la temperatura camerei sa se moaie),1 galbenus de ou,vreo 3-4 linguri de smantana(sau iaurt sau lapte sau vin alb sau chiar apa am pus eu cand nu am avut altceva),1 lingura de zahar(daca-i pt. placinta ca pt. tarte sarate pun numai 1 lingurita sau deloc),un praf de sare,un vf . de lingurita de praf de copt il amestec cu faina alba,faina cat cuprinde sa framant rapid un aluat elastic care se desprinde de pe maini,se da 1/2 de ora la frigider acoperit cu folie de plastic(sa nu faca ,crusta),poti face cu el tarte dulci,sarate,fursecuri etc....
Cand nu pun reteta la ceva inseamna ca am facut din( ochi ca de obicei) si cu ce am avut....

Postat 25 September 2010 - 07:46 AM
Geany,
Nu am facut de un secol o placinta cu mere ,din asta "adevaraciune" cum ai facut tu.
Am si uitat-o.
Cu atatea tarte,charlotte si alte farafaslacuri.

Mi-ai facut o pofta........
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 25 September 2010 - 07:49 AM
Briose cu stafide ,cafea si rom.

Postat 25 September 2010 - 08:09 AM
Piscotel, la 25 September 2010 - 07:46 AM, a spus:
Geany,
Nu am facut de un secol o placinta cu mere ,din asta "adevaraciune" cum ai facut tu.
Am si uitat-o.
Cu atatea tarte,charlotte si alte farafaslacuri.

Mi-ai facut o pofta........
Draga Pisco,charlote si farfaslacuri asi vrea si io' dar criza ma impiedica asa ca mai ''saracacios asa'' si cu ce am ,faine rau briosele tale...

Postat 25 September 2010 - 08:14 AM

Fustele is din colectia vara-toamna de anul trecut.De la solduri.

Postat 25 September 2010 - 11:37 AM
Piscotel, la 25 September 2010 - 08:14 AM, a spus:

Fustele is din colectia vara-toamna de anul trecut.De la solduri.

O fi Pisco si arata superb,dar tre' sa mai dau bani si pe ''fustite'',ca sa le achizitionez tre' sa merg la un supermarket,si daca pun io' piciorul acolo umplu carutul de cumparaturi(posibil sa cumpar toate tampeniile si nu ''fustitele dupa care m-am dus de fapt),asa ca ma abtinez...
Postat 29 September 2010 - 07:56 PM
Geany, la 25 September 2010 - 07:29 AM, a spus:
Cristinica, la 24 September 2010 - 09:30 PM, a spus:
Un pachet de unt sau margarina(lasat la temperatura camerei sa se moaie),1 galbenus de ou,vreo 3-4 linguri de smantana(sau iaurt sau lapte sau vin alb sau chiar apa am pus eu cand nu am avut altceva),1 lingura de zahar(daca-i pt. placinta ca pt. tarte sarate pun numai 1 lingurita sau deloc),un praf de sare,un vf . de lingurita de praf de copt il amestec cu faina alba,faina cat cuprinde sa framant rapid un aluat elastic care se desprinde de pe maini,se da 1/2 de ora la frigider acoperit cu folie de plastic(sa nu faca ,crusta),poti face cu el tarte dulci,sarate,fursecuri etc....
Cand nu pun reteta la ceva inseamna ca am facut din( ochi ca de obicei) si cu ce am avut....

Geanyvino-'ncoace sa te tzuc!

Deci asa ceva...mai rar!Multam fain si mai viu' la tine, la "caietu de retete" .

Postat 29 September 2010 - 08:12 PM

Postat 29 September 2010 - 08:18 PM
Si inca mai am la "catastif" trecute neste retete copiate de la tine care abia asteapta sa fie incercate de ex. eclerele,pastele alea din aluat de "patura" cum ii zicem noi,am incercat si aripi KFC a la Geany,deci io is "FAN Geany" ,numa' ca mi-s mai in umbra.Mia mult am umblat pe la "torturi" dar sotul meu s-a saturat de "tortalit" si mai vrea si alte chestii!
Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 29 September 2010 - 08:19 PM
Postat 29 September 2010 - 09:07 PM
Anca_B, la 29 September 2010 - 08:18 PM, a spus:
Si inca mai am la "catastif" trecute neste retete copiate de la tine care abia asteapta sa fie incercate de ex. eclerele,pastele alea din aluat de "patura" cum ii zicem noi,am incercat si aripi KFC a la Geany,deci io is "FAN Geany" ,numa' ca mi-s mai in umbra.Mia mult am umblat pe la "torturi" dar sotul meu s-a saturat de "tortalit" si mai vrea si alte chestii!
Hi hi hi!!! am primul meu fan ''personal''

Sa va fie de bine Ancuto,prea multe torturi dau in greata,mai incearca si trandafiri de la moldova I si -II-,placinta iese super si cu branza de vaci,cu zahar(depinde cat de acra e branza ta),un ou si stafide,cu aluatul poti face fursecuri,sau tarte sarate (quish),etc...

P.s. ai grija cu aluatul ala de patura ca tre sa fie ca cel mai fin cersaf

Postat 29 September 2010 - 10:03 PM

Geany se pare ca-ti infiintezi un fun club

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 30 September 2010 - 12:05 PM

Postat 30 September 2010 - 03:46 PM

Postat 30 September 2010 - 06:02 PM

Postat 30 September 2010 - 06:27 PM
Geany, la 30 September 2010 - 06:02 PM, a spus:

Nu doar ca arata ca la cofetarie, dar are si acelasi gust, mai bun chiar. Glazura asta garantez ca te da pe spate, asta daca vrei sa fie amandina ca la cofetarie si nu doar o simpla prajitura cu ciocolata..
E reteta Natashei, a postat-o si Ioana la topicul cu amandine. Eu am poze pas cu pas de la fondant numai ca nu stiu unde sa le lipesc... oare pot aici, la topicul asta?
Si sigur ca merge si la eclere, abia astept sa o incerc si eu pe eclere. Si nu se face greu deloc.
Aceasta postare a fost editata de Luminis: 01 October 2010 - 12:07 PM