Tarta umpluta cu crema de vanilie
#1
Postat 06 January 2010 - 07:40 PM
Eu am facut atit crema cit si aluatul in Thermomix, cine nu-l are le poate face la fel de bine si fara respectind cantitatile.
Aluatul fraged
ingrediente
- coaja de la o lamiie (eu am folosit coaja rasa de portocala pe care o tin cu zahar la frigider)
- 80 de gr de zahar
- 300 de gr de faina 00
- 1 ou (60 gr)
- 1 galbenus
- 130 gr unt moale, la temperatura camerei
- 1 lingurita de praf de copt (facultativ)
Cu thermomixul se face asa: se pune zaharul si coaja de lamiie sau portocala in el, se macina 10 secunde, viteza 8
apoi se adauga restul ingredientelor si se malaxeaza 20 de secunde, viteza 5
aluatul astfel obtinut se inveleste in pelicula transparenta
si se lasa sa se odihneasca 15 minute la frigider.
Crema de vanilie
ingrediente retetar - ingrediente folosite de mine pentru tarta asta
- 100 gr zahar - 120 gr zahar
- 500 gr lapte - 650 gr lapte
- 2 oua - 2 oua
- 40 gr faina - 40 gr faina + 20 gr amidon
Eu pun toate ingredientele in bol si apoi coc 10 minute la 90° viteza 4.
Dupa cele 15 minute am intins aluatul, l-am pus in tava si am intins crema rece deasupra
mi-a ajuns sa intind o foaie si ca sa o pun deasupra cu marginile cirpite
am copt-o la 180°C pina cind marginile si suprafata erau bronzate
si am lasat-o la racit pret de o plimbare cu Puffy adica 45 de minute, nu e buna, e excelenta :roll:
evident, atit crema cit si aluatul fraged si luate separat sunt foarte bune.
#3
Postat 17 January 2010 - 05:16 PM
#4
Postat 18 January 2010 - 12:41 AM
#5
Postat 02 February 2010 - 12:02 AM
#6
Postat 23 February 2010 - 11:55 AM
#8
Postat 04 February 2012 - 10:46 PM
Cranberries sunt merisoare (asa am citit pe internet, eu personal nu am mancat niciodata merisoare in romania).
#9
Postat 04 February 2012 - 11:25 PM
#10
Postat 21 February 2012 - 02:22 PM
Multumesc frumos
#12
Postat 22 April 2012 - 01:39 PM
#14
Postat 01 May 2012 - 10:08 PM
Cu siguranta insa am sa o incerc si pe asta!!!...
Bucatareli si nu numai
#15
Postat 01 May 2012 - 10:42 PM
Am vazut ca ti-ai pus link spre blog in semnatura, ca sa il mentii trebuie sa pui pe blogul tau link spre forumul nostru, uite aici informatii utile
http://artaculinara....forumul-nostru/
#16
Postat 10 October 2017 - 09:22 PM
si rezultatul final:
A placut la toata lumea, si vom repeta si cu alte fructe si fara.
Adriana
#17
Postat 10 October 2017 - 10:30 PM
#18
Postat 11 October 2017 - 12:00 PM
#19
Postat 11 October 2017 - 07:51 PM
Geany, la 11 October 2017 - 12:00 PM, a spus:
Mersi, Geany.