Avem nevoie de:
3 cepe
O capatana de usturoi
Ceva ulei ( eu am pus de rapita)
Sare
1 kg de ardei iuti
Cam 3 kg de rosii
( sau 3 cutii , daca nu aveti proaspete)



Mai intai si mai intai se taie rosiile grob , se pune sare si cam 2 linguri de ulei ( de ce? In primul rand ca asa devin mai gustoase , si in al doilea rand , cica asa le putem asimila mai bine vitaminele .)

Apoi punem pe fundul unei oale ulei , punem ceapa tocata si usturoiul maruntzit:

Taiem ardeii bucati si ii adaugam in oala : ( la inceput ei in curatzam de semintze , dar mai nou cica sa nu-i mai curat ,ca asa-s mai iuti. Ma conformez. Oricum , operatiunea asta am facut-o cu manusi , ca daca nu , ard mainile de numa’.

Se caleste totul cateva minute :

Apoi se adauga rosiile:

Eu am pus apoi si ceva apa , ca rosiile erau dinalea uriase si carnoase .
Se fierbe bine , apoi se piureiaza:


Se fierbe din nou si apoi se pune in borcane: ( alea mele au fost de toate felurile , ca zau ca nu mai am )


A iesit foarte iute , asa cu jumatate de cantitate de rosii. Al meu spune ca-i perfect.....

Ajutor


