Forum Culinar: Aluat cu branza - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aluat cu branza

#1 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 January 2010 - 11:22 AM

Ingrediente pt o portie de aluat :


125 grame branza dulce
4 linguri de lapte
1 galnenus si o jumatate de albus ( eu am pus un ou mai mic)
4 linguri de ulei
o lingurita rasa de sare
250 de grame de faina
un praf de copt sau bicarbonat ( la mine in poza se vad amandoua ca nu ma hotarasem , inca , dar am pus praf de copt )

Imagine atasata: 85_3f50fe389f0b5b6b937c4f48b0d278d0.jpg


Intr-un castron am pus branza , ouale , laptele , uleiul si sarea si le-am amestecat cu o lingura.

Imagine atasata: 85_a36a59783ac117ce39d50ef5b521b13f.jpg



Cantitatea de faina se imparte in 2 , jumatate de adauga peste maglavais:


Imagine atasata: 85_05d80ab1305f90e06d225125648d0798.jpg

Se amesteca bine:

Imagine atasata: 85_e2f9d59a4d07a641adae9979e441a220.jpg



Restul de faina se pune pe masa de lucru apoi se toarna aluatul deasupra:


Imagine atasata: 85_6db937d121c83286d804c8bde93b33a4.jpg


Se framata aluatul:

Imagine atasata: 85_89a7d8b081414fda072d66fbc849dff7.jpg


Ia uitati-va ca gauri are: :tongue3:


Imagine atasata: 85_cbdbb18dcef11792b80e9ccb42708142.jpg

Se poate folosi atat la tarte sarate , crenvusti in aluat cand si la dulciuri.





--------------------

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2010 - 10:29 AM

Si eu ador aluaturile cu branza in ele.Cu ricotta, mozarella , orice, branza sa fie. :occasion14: Au ceva deosebit.Am facut asta vara in Ro cu cremvusti si au fost foarte apreciati.

#3 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 January 2010 - 10:34 AM

Cred ca se pot face si papanasi din aluatul asta :occasion14:

#4 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 09 January 2010 - 12:27 PM

Foarte fain aluatul...si eu folosesc ceva de genul asta la prajituri cu prune, inspirat dintr-o reteta nemteasca bineinteles :floare:
Take a walk on the wild side...

artizan

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi