Forum Culinar: Sarbatori de iarna 2009 - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarbatori de iarna 2009

#1 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 07 January 2010 - 03:38 PM

La multi ani si un an mai bun, tuturor !!

Vin aici cu incercarile mele culinare pentru sarbatorile de iarna: Mos Nicolae, Craciun, Anul Nou.

Aperitive:


1. Chec aperitiv din carne de pui
Imagine atasata: 207_54ceeb13ad66080262b8f107fc812a34.jpg

600. g carne de pui tocata, 1 ceapa tocata marunt, 1cartof fiert pasat, 1 manunchi de verdeturi, 2 oua, sare piper

Imagine atasata: 207_60bd91f218effbed5ea367acf65ff653.jpg

2. Ciuperci umplute - reteta Maya

Imagine atasata: 207_0aefe6320b60d2a2750c40a2053f90cc.jpg

3.Salata de cartofi cu ciupersi si sunca

Imagine atasata: 207_94725e477a3677297bf08be06834ba3e.jpg

ingrediente pt. 4 persoane :

- 1 kg cartofi
- 300g champignons (se taie si se prajesc ,sau se folosec cele din conserva)
- 2 rosii ( se taie cuburele)
- 200 g sunca taiata marunt ( sunca de praga)
- 100g maioneza
- 150 g iaurt
- 1 lingurita mustar,sare,piper

cartofii se curata se taie cubulete si se parjesc.Se lasa la racit. Se amesteca apoi cu celelalte ingrediente si se lasa 2 ore sa se odihneasca ca se se patrunda mirodeniile.

4. Tarta cu ciuperci - reteta de aluat cu vin alb a Adrianei :notworthy:

Imagine atasata: 207_96439a34ac0e294ceb68d17c9c0ebf8e.jpg

5.Mini-tarte cu salata de cartofi

Imagine atasata: 207_19f0ba9735a9534313c88b447aaf61e9.jpg

6. Minitarte cu crema de branza

Imagine atasata: 207_5ff69c21e19bac37a726a8c0a064ee37.jpg

7. Placintele cu carne de vitel - reteta de aluat Ana Foster

Imagine atasata: 207_674d59c12ca99a6a014294ad16c8410d.jpg

8. Salata din icre de crap

Imagine atasata: 207_ffb1e7b2e9efab653b849a2fc4170718.jpg

9. Baghete cu sunca si cascaval

Imagine atasata: 207_b6a783500fe683c57b454cf62ad661bf.jpg

10 Aranjament realizat de baietelul meu :shock:

Imagine atasata: 207_9c2022fcb97bce448ea9e6a9638efc8a.jpg

11. Chiftelute din carne de peste tavalite prin alune

Imagine atasata: 207_b751b40cee2633eccdba3c69a392f38b.jpg

#2 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 07 January 2010 - 03:52 PM

Sarmalute si fripturi:

Imagine atasata: 207_2f42ca50663b71918b4886f2a4496bea.jpg

Imagine atasata: 207_d6778587f7031cd7589c726ad9f769b4.jpg

Imagine atasata: 207_b2c0a2956a4f070c29007affa2d9575e.jpg

Dulciuri

1. Cozonac cu nuca, framantat in masina de paine

Imagine atasata: 207_5c448c02dd1feed35ec5da03606d6718.jpg

2. Fursecuri

Imagine atasata: 207_cb796cabfc3bfb3f8c9ca9a9126a0445.jpg

3. Cozonac cu branza dulce si stafide

Imagine atasata: 207_17919b4db22f2189ff8be5738e38f834.jpg

4. Briose pentru Mos Craciun

Imagine atasata: 207_ee8baf031c3b87abfbdb9924d7548d5a.jpg

5. Fursecuri arabesti - reteta Andreea_fr

Imagine atasata: 207_76cdcaebbc3d26fcb89212ce61f41860.jpg

6. Casuta de turta dulce pentru seara de Ajun

Imagine atasata: 207_48e710932febaad7e42bd91581c171ec.jpg

7 Turta dulce pentru impodobit bradul de Craciun

Imagine atasata: 207_6dc03f1c48741ed704e41e2cf2850f53.jpg

8. Tort de ciocolata

Imagine atasata: 207_43ecde27392177e5c08a34aeaac247dc.jpg

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 January 2010 - 08:00 PM

Brava, brava, brava! :D
Superb totul , dar cel mai mult mi-a placut aranjamentul facut de baietelul tau. :lol:
Ai muncit , nu gluma.Si friptura cu carnatul in mijloc ,arata tare apetisant. :sad1:

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2010 - 08:14 PM

Incercari? cre ca glumesti, astea sunt direct capodopere :sad1:
ai fiert sarmalele in slowcooker? cum s-au facut? ti-au placut?
Ma bucur ca ti-a placut aluatul cu vin si ca l-ai folosit in mai multe feluri.

#5 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 07 January 2010 - 08:46 PM

Eataly, Adriana, multumesc pentru aprecieri! :sad1:
Da, Adriana, am fiert sarmalele in slowcooker. Au iesit grozave. Pe funful vasului am pus varza tocata, costa de porc afumata si multe seminte de marar. S-au fiert timp de 7 ore, pe loow. Gustul a fost deosebit fata de procedeul standard.

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 January 2010 - 10:06 PM

Issis,

Bravo tie ! :lol:

Te rog daca poti,pune reteta de cozonac cu branza.
Mutumesc. :sad1:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   Coco 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 January 2010 - 10:07 AM

Foarte frumos Issis si sunt convinsa ca si foarte gustos.
Mi-a facut si mie cu ochiul checul aperitiv de pui. Te rog frumos sa-mi spui daca intr-adevar nu are faina si daca carnea de pui e cruda sau calita. Mi se pare destul de dietetic si as vrea sa-l fac. Multumesc.

#8 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 08 January 2010 - 06:21 PM

piscotel a spus:

Issis,

Te rog daca poti,pune reteta de cozonac cu branza.
Mutumesc. :floare:




Multumesc, piscotel!
Cozonac cu branza: (adaptare: pentru Craciun e Cozonac cu branza pentru Paste e Pasca cu branza :floare: )
reteta de aluat facuta la masina de paine e aici:
viewtopic.php?f=6&t=178&start=20

Umplutura de branza: 300 g branza de vaci nesarata+ 150 g zahar + 2 oua+ stafide si vanilie dupa gust
Imagine atasata: 207_f7da7dfcbbe8a21b6172aea70e9174b7.jpg

1. Am facut aluatul la masina de paine:
Imagine atasata: 207_d486fb4a180a4dc50e65c15f90494de6.jpg

2. Am intins jumatate din aluat si am pus branza:
Imagine atasata: 207_1482c910431e65a3fcab6ad8f71e5e9a.jpg

3. Am rulat:
Imagine atasata: 207_4935091e79489360d9d4c008f037288f.jpg

4. Am pus in forma si am lasat sa creasca 20 min.
Imagine atasata: 207_6c2c9e67574d6c85d041260e7bfdcea2.jpg

5. Am copt 45 min.
Imagine atasata: 207_61dc826a516c169d9998ded2f1ffbd01.jpg

Din restul aluatului am facut briose, tot cu branza. din sulul de aluat umplut am taiat bucati de cca 5-6 cm si leam pus in forme de briose:
Imagine atasata: 207_5d282f2313b026ab67a31f1b654240ad.jpg

Le-am tinut si pe ele la dospit cca 10 min apoi le-am copt:

Imagine atasata: 207_8ad95c0ff25345ab8462565bb55df8ad.jpg

Imagine atasata: 207_913be910d6712cdfe5e1955a74516961.jpg

#9 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 08 January 2010 - 06:27 PM

Coco a spus:

Mi-a facut si mie cu ochiul checul aperitiv de pui. Te rog frumos sa-mi spui daca intr-adevar nu are faina si daca carnea de pui e cruda sau calita. Mi se pare destul de dietetic si as vrea sa-l fac. Multumesc.


Multumesc pentru aprecieri, Coco!

Acest chec nu are deloc faina. Carne e cruda, ca si celelalte ingrediente:

Am dezosat un pui, am tocat carnea, am adaugat verdeata tocata, 1 ceapa mare tocata, putin usturoi pisat, 1 cartof mare fiert si pasat, 2 oua + 2 albusuri ramase de la o alta prajitura, sare, piper. Am uns o forma cu unt, am tapetat cu pesmet, am pus compozitia si am copt vreo 50 min., pana se rumeneste, oricum.

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2010 - 07:04 PM

Issis a spus:

Da, Adriana, am fiert sarmalele in slowcooker. Au iesit grozave. Pe funful vasului am pus varza tocata, costa de porc afumata si multe seminte de marar. S-au fiert timp de 7 ore, pe loow. Gustul a fost deosebit fata de procedeul standard.

Atunci o pun pe mama sa le faca si le coc in slow, sper sa nu ma renege :floare:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi