Forum Culinar: Fiorelli al pesto di rucola - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fiorelli al pesto di rucola

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2010 - 01:16 PM


Doua portii mari:


*200 g paste(eu am folosit Fiorelli)
*100 g rucola
*50 g pecorino
*20 g parmigiano reggiano
*2 catei de usturoi
*7-8 linguri ulei de masline
*1 lingura seminte de pin
*sare dupa gust

Din lipsa de timp...si lene :floare: am facut pesto în blender.
Daca-mi iau timp,îl fac frumos în mojar.Jur ca e mai bun(egal care pesto).
Am pus toate ingredientele în blender,si le-am macinat pîna totul a devenit pasta.
Am fiert pastele în apa cu sare,le-am scurs,dupa care am turnat pesto peste ele,si am amestecat.


Imagine postata


Gata!Mîncare de 10 minute,pe gustul meu :floare:


Imagine postata

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 January 2010 - 10:58 PM

Maya, io mi-s pe dinafara cu pastele si sosurile lor, ce fac eu s-ar numi mai degraba mancarica, nu paste (io pun cate-un pic din fiecare, pun rosii ori suc de rosii, sa iasa mai sosos, apoi amestec cu pastele fierte)! Asa ca, scuza-mi ignoranta, da' tre' sa-ntreb: ce e aia pesto? Am tot auzit, da' nu m-am dumirit. Si pecorino e prima oara cand aud / vad. Seminte de pin de unde iau? Ori ma duc in padure si smotocesc saracii pinisori? :laughing7:

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 January 2010 - 01:35 PM

Aici avem un subiect cu pesto de patrunjel si di rucola:

viewtopic.php?f=7&t=244

Aici cu fasolica verde si pesto de busuioc:

viewtopic.php?f=4&t=74

Eu folosesc pecorino,sau parmigiano,sau de amîndoua împreuna,la pesto.

Pecorino romano,este o brînza obtinuta din lapte de oaie.Eu o ador,ca în general orice brînza de oaie :D

Parmigiano reggiano,este o brînza obtinuta din lapte de vaca.
Se gaseste la mai multe grade de maturitate...cel putin 6 luni(mie nu-mi place),la 12 luni(ok)Eu prefer îmi aia mai veche începind cu 24 de luni...cu cît mai veche cu atît mai picanta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 January 2010 - 02:32 PM

Maya a spus:

Aici avem un subiect cu pesto de patrunjel si di rucola:

viewtopic.php?f=7&t=244

Aici cu fasolica verde si pesto de busuioc:

viewtopic.php?f=4&t=74

Eu folosesc pecorino,sau parmigiano,sau de amîndoua împreuna,la pesto.

Pecorino romano,este o brînza obtinuta din lapte de oaie.Eu o ador,ca în general orice brînza de oaie :D

Parmigiano reggiano,este o brînza obtinuta din lapte de vaca.
Se gaseste la mai multe grade de maturitate...cel putin 6 luni(mie nu-mi place),la 12 luni(ok)Eu prefer îmi aia mai veche începind cu 24 de luni...cu cît mai veche cu atît mai picanta.



Maya, mii de multumiri pentru raspuns! :D M-ai mai luminat si pe mine nitel! :mrgreen:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi