Forum Culinar: Tort din cozonacul ramas dupa sarbatori - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort din cozonacul ramas dupa sarbatori

#1 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 09 January 2010 - 05:41 PM

Asa cum zicea Moatza =)) , din ciclul nimic nu se pierde, totul se transforma, iata un mod de a refolosi cozonacul ramas dupa sarbatori, de preferat cel fara umplutura sau ... va orientati si voi.
Reteta am vazut-o pe Food Network, la unul din preferatii mei, Tyler Florence.
Pentru blatul tortului avem nevoie de: cozonac taiat felii, 4 oua, 200 ml de lapte sau jumi-juma lapte/smantana lichida.
Ouale se bat cu telul intr-un bol incapator si se dilueaza cu laptele. Amestecul se poate aroma cu ceva scortisoara sau vanilie.
Cozonacul se taie felii si se adauga in bol pentru a absorbi amestecul de oua si lapte.
[/attachment]

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 308_7cc9feeee6488a940c857bbeb6da40a2.jpg
  • Imagine atasata: 308_20b55830faf033e73def278771c12faf.jpg
  • Imagine atasata: 308_b13da2f213f03c679f59a79d4cedc455.jpg

Minds are like parachutes ... They only function when open!

#2 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 09 January 2010 - 06:05 PM

Intr-un vas care merge in cuptor se pregateste un sos caramel.
Eu am folosit vreo 12 linguri de zahar pe care l-am caramelizat, apoi am temperat zaharul ars cu 100 ml de frisca (daca nu aveti frisca puteti folosi unt). Amestecati usor cu telul pentru a stabiliza sosul.
Imagine atasata: 308_b67b53bd2a82eeb7b29bbc5ef5153b63.jpg
Separat se curata 2-3 mere, se taie in felii pe lung si se aranjeaza deasupra caramelului.
Se stropesc cu zeama de lamaie si li se adauga deasupra o mana (sau doua =)) ) de stafide. Cum mie nu-mi plac stafidele, am pus cranberries uscate.
Imagine atasata: 308_3efdff1f92329888043d4f3b7daa4462.jpg
Imagine atasata: 308_076b6d1fcd9540689f4efc30a33b164d.jpg
Peste fructe se aranjeaza feliile de cozonac bine imbibate, se apasa un pic peste cozonac pentru a nu lasa goluri de aer iar la sfarsit se toarna si ce-a ramas din amestecul de oua cu lapte.
Imagine atasata: 308_e68a35656869291a0b8bcfa792b0e3a9.jpg
Imagine atasata: 308_9b51adaa9b63467eead4e78ce19e896b.jpg
Deasupra se presara cu zahar brun si se da la cuptorul incalzit la 370-375 F.
Scos din cuptor ...
Imagine atasata: 308_6304617f5e338bf00f28d611aabf756a.jpg
Si rasturnat pe farfurie ...
Imagine atasata: 308_d40e0c9e1ea8a300862d4dc91a7ebd74.jpg
Imagine atasata: 308_2f2e842acb0907b308c9e8107952a568.jpg
Imagine atasata: 308_8d9fd29e6911dfe59e7f2b23c29787a0.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#3 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 09 January 2010 - 06:22 PM

cu cranberries si eu vreau =))
imbietor tare !
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#4 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 January 2010 - 08:12 PM

bravos, ria, deci si voi reciclati =))

si eu am facut un tort de-asta reciclat. da' mai clasic, adica taiat cozonacul ca un blat, pe orizontala si umplut cu crema de ciocaolata, ofcors :) . si era cozonac cu nuca, a mers f bine!

#5 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 10 January 2010 - 05:27 PM

Nicoleta a spus:

cu cranberries si eu vreau :love3:
imbietor tare !

Merci Nicoleta. :lol:
Si mie-mi plac tare mult cranberries.

Pentru cine vrea sa incerce tortul si nu mai are resturi de cozonac, ar putea incerca si cu "pain brioche" de cumparat, iar pentru a fi mai dulce se poate adauga zahar in amestecul de lapte si oua.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#6 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 10 January 2010 - 05:33 PM

moatza a spus:

bravos, ria, deci si voi reciclati :lol:

si eu am facut un tort de-asta reciclat. da' mai clasic, adica taiat cozonacul ca un blat, pe orizontala si umplut cu crema de ciocaolata, ofcors :love3: . si era cozonac cu nuca, a mers f bine!


Mmm, buna si metoda ta de reciclat cozonac. Cum ai facut crema?
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#7 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 10 January 2010 - 07:06 PM

Ce super ai transformat cozonacul :D :D :D

#8 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 11 January 2010 - 02:35 AM

Multumesc Dora. :angry:
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#9 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 11 January 2010 - 04:05 PM

Arata foarte apetisant , plus ca e o metoda foarte buna de reciclat cozonacii . Eu cred ca merg si aia cu umpluturi ... Seamana cu un tort de mere , doar ca mult mai simplu de facut . Multumim de idee .
mama de fete cucuiete Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi