Forum Culinar: Tarte cu creveţi - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarte cu creveţi

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 January 2010 - 02:01 PM

Tartele cu creveti sint usor de preparat si pot fi servite ca aperitiv la o masa festiva sau ca un prinz frugal.

Ingrediente (pt. 4 persoane) :

- 1 dovlecel potrivit de mare dat prin razatoare si apoi stors usor de zeama
- 1 praz tocat (numai partea alba)
- 1 catel de usturoi tocat fin
- 1/2 ardei gras taiat cubulete
- 1 Lg patrunjel verde tocat (merge si marar)
- 4 Lg pesmet
- 100-150 g creveti proaspeti
- 3 oua
- 1 dl smintina subtire
- 150 g cascaval ras
- sare, piper dupa gust

Se calesc legumele intr-o 1 Lg unt pina se inmoaie putin prazul si se amesteca cu crevetii, patrunjelul verde si pesmetul. Se ung 4 forme termorezistente cu unt si se imbraca cu pesmet. Se repartizeaza compozitia in forme, se bat bine ouale cu smintina condimentindu-se dupa gust si se toarna deasupra. Se presara cu cascaval si se dau formele la cuptorul preincalzit 190°C timp de 20' pina cind tartele capata o culoare aramie. Se servesc linga o salata frisée, rosioare si masline.


Imagine postata

pofta mare ! :lol:


Imagine postata


#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 January 2010 - 07:09 PM

Imi lipseste personajul principal, ca amu' le faceam.Si fara creveti ...next time. :D

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2010 - 09:11 AM

Nu prea obisnuiesc sa fac tarte cu peste dar astea ma atrag tare de tot mai ales ca-mi plac si crevetii. Acu ca nu e vremea dovleceilor, s-ar putea inlocui cu un cartof?

#4 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 January 2010 - 10:13 PM

Adriana a spus:

Nu prea obisnuiesc sa fac tarte cu peste dar astea ma atrag tare de tot mai ales ca-mi plac si crevetii. Acu ca nu e vremea dovleceilor, s-ar putea inlocui cu un cartof?


Adriana, se pot folosi cartofi - si atunci cre' ca iti iese o tortilla de patatas sau mega-rösti la cuptor. Incearca sa faci asa si ne spune Eataly cum a fost ... :appl:

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 January 2010 - 01:03 PM

Le am pe lista maine , impreuna cu sepiile umplute ale Adrianei . Revin maine cu impresii.

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 January 2010 - 07:18 PM

uptown girl a spus:

Adriana a spus:

Nu prea obisnuiesc sa fac tarte cu peste dar astea ma atrag tare de tot mai ales ca-mi plac si crevetii. Acu ca nu e vremea dovleceilor, s-ar putea inlocui cu un cartof?


Adriana, se pot folosi cartofi - si atunci cre' ca iti iese o tortilla de patatas sau mega-rösti la cuptor. Incearca sa faci asa si ne spune Eataly cum a fost ... :floare:


Casa Eataly a apreciat foarte mult.Eu am facut o mega-tarta ca n-am forme asa mici, si pentru muffin erau prea mici.
Multumesc de reteta, UpT G. :notworthy:
Uitasem de praz si am pus ceapa rosie , data viitoare o sa fiu ascultatoare. Din pacate n-am foto din motive deja mentionate. :cry:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi