Sepii umplute
#1
Postat 11 January 2010 - 09:26 AM
Reteta de baza prevedea calamari dar eu aveam sepii in congelator si le-am folosit pe ele.
Se prajesc extrem de putin, doar cit sa se incalzeasca, in putin ulei, un pic de usturoi si patrunjel macinate fin, cine doreste poate adauga si un pic de ardei iute.
In prealabil s-au fiert citiva cartofi si creveti, curatat si taiat cuburele. Se stinge focul si se adauga acestea amestecind bine. Se potriveste de sare si piper dupa gust si plac.
Se decongeleaza si clatesc cu apa sepiile sau calamarii, ceea ce aveti, doriti si va place
Se umplu
Eu le-am copt fix 30 de minute la 200°C, le-am incercat dupa 15 minute dar nu erau gata. Acum depinde de marimea lor, calamarii de exemplu sunt mult mai subtiri si au nevoie de mai putin timp. Eu zic sa porniti, de la timpul minim, gustati si daca e gata e ok, daca nu mai lasati un pic, dar nu mult pentru ca aceste "animale" cu cit se coc mai putin cu atit sunt mai moi si fragede. Combinatia e de o simplitate extrema si bunatate asisderea!
Noi le-am mincat asa simple, doar cu un strop de ulei de masline extravirgin deasupra.
#2
Postat 11 January 2010 - 12:10 PM
#3
Postat 11 January 2010 - 08:18 PM
nu am mancat niciodata sepie sau caracatita, nici macar rac
cum gasesc de cumparat ,neaparat fac!
#4
Postat 11 January 2010 - 10:23 PM
Eataly a spus:
E extrem de simpla si de buna, eu acu vreau neaparat sa ii refac folosind calamari care sunt mult mai subtiri.
Nico-Vya a spus:
nu am mancat niciodata sepie sau caracatita, nici macar rac
cum gasesc de cumparat ,neaparat fac!
Am auzit multe persoane care nu au incercat sau nu vor sa incerce, e pacat pentru ca sunt bune tare.
#5
Postat 12 January 2010 - 11:14 AM
Nico-Vya a spus:
nu am mancat niciodata sepie sau caracatita, nici macar rac
cum gasesc de cumparat ,neaparat fac!
Nu sti ce ai pierdut ! :!: :!: :!:
Daca citesti mesajul in toiul noptii, cauta un magazin deschis nonstopt si repara deficienta
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#6
Postat 12 January 2010 - 12:09 PM
#7
Postat 14 January 2010 - 07:14 PM
Multumesc de idee, Adriana.
#9
Postat 14 January 2010 - 11:18 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#11
Postat 03 May 2010 - 06:55 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 03 May 2010 - 09:17 PM
Maya, la 03 May 2010 - 06:55 PM, a spus:
Amesteci tentaculele calamarilor cu pesmet si/sau miez de piine, patrunjel, usturoi, masline daca vrei si umpli calamarii cu amestecul asta. Sau cu cartofi ca mai sus fara creveti.
#13
Postat 03 May 2010 - 09:27 PM
Adriana, la 03 May 2010 - 09:17 PM, a spus:
Maya, la 03 May 2010 - 06:55 PM, a spus:
Amesteci tentaculele calamarilor cu pesmet si/sau miez de piine, patrunjel, usturoi, masline daca vrei si umpli calamarii cu amestecul asta. Sau cu cartofi ca mai sus fara creveti.
La cartofi ma gîndeam eu,dar vroiam un inlocuitor pentru creveti.Cred ca o sa bag masline Merci de idee,sorella!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges