Ingrediente
• 500g carne tocata vita-se poate face si cu porc
• 200-250ml suc de rosii
• 1 ceapa
• 6-8 cartofi, daca nu se folosesc vinete
• 2 vinete mai mari
• sare, piper, boia, oregano, ulei de masline, foi de dafin
• casvacal ras
Sos bechamel:
• 25g unt
• 25g faina
• 300ml lapte caldut
• sare, piper alb, nucsoara
• 30g cascaval-parmezan ras fin
• 2 galbenusuri
Preparare:
Se pune in tigaie uleiul la incins peste care se adauga ceapa si se lasa pana devine ttransparenta, apoi se adauga carnea si se lasa la calit pana ce incepe sa se inchida la culoare. Se adauga sucul de rosii, sarea, piperul, boiaua si doua foi de dafin si se lasa la fiert cam 20-30 minute la foc mediu.
Intre timp se pregatesc legumele. Cartofii se taie felii rotunde si se pun la calit in tigaie cat sa se inmoaie.
Daca vreti sa faceti cu vinete, vinetele se curata de coaja pe lungime astfel. se taie o fasie de coaja, apoi se lasa o faie de coaja lata cat zona de unde s-a luat coaja si tot asa pana se termina coaja...sa fie ca o zebra. Apoi se taie felii rotunde si mai grosute si se calesc si ele in ulei de masline. Daca doriti se pot pune si dovlecei si se prepara la fel ca si vinetele.
Dupa ce s-au calit legumele si carnea a fiert se ia o tava/cratita si se asambleaza musacaua astfel: se pune un strat de cartofi la baza, se adauga carnea si apoi iar un strat de cartofi sau vinetele daca puneti. Se pot folosi toate trei legumele si se pun astfel: un strat de cartofi, un strat de carne, un strat de vinete, un strat de carne, un strat de dovlecei, dar in aceasta combinatie e nevoie de mai multa carne.
Dupa ce ati pus totul in tava se toarna sos bechamel si se rade cascaval deasupra si se da la cuptor pentru apoximativ 30 minute la o temperatura medie pana serumeneste deasupra.
Sos bechamel:
Se pune la topit untul, apoi se adauga faina treptat, dar sa nu mai fie pe foc in momentul ala. Se pune din nou pe foc si se pune treptat laptele mestecandu-se in acelasi timp, apoi se adauga si condimentele. Se amesteca in continuu pana se ingroasa, la foc potrivit. Dupa ce s-a ingrosat se ia dupa foc si se adauga galbenusurile si casacavalul ras.
Pofta buna!
Pagina 1 din 1
Musaca greceasca
#2
Postat 01 December 2009 - 02:13 PM
E una din mancarurile mele preferate, e asa de dichisita...Foarte frumos ti-a iesit. Sa vad cand voi avea timp ca sa ma incumet si eu la asa o migaleala. Ca pofta e maaaree
#3
Postat 01 December 2009 - 04:15 PM
multumesc frumos....a fost prima data cand am facut...apoi am reusit sa ajustez cantitatile mai bine sa nu mai imi dea p-afara ...Nu e chiar asa migaloasa..poate daca faci si cu vinete dureza un pic mai mult.
#5
Postat 15 August 2012 - 05:24 PM
musaca-on-the-lake
inundaţia s-a produs din cauza excesului de zel la evacuarea conţinutului borcanului de roşii cînd un pic de apă a fost adăugată in speranaţa că se va evapora. speranţa a fost deşartă.
chestia albă este bechamel cu nucşoară şi parmiggiano şi a avut un efect tip colac de salvare, foarte apreciat de înotători
concluzia: intrată la apă, dar foarte gustoasă pentru prima încercare în ale musacalelor. efharisto para poli, ana!
inundaţia s-a produs din cauza excesului de zel la evacuarea conţinutului borcanului de roşii cînd un pic de apă a fost adăugată in speranaţa că se va evapora. speranţa a fost deşartă.
chestia albă este bechamel cu nucşoară şi parmiggiano şi a avut un efect tip colac de salvare, foarte apreciat de înotători
concluzia: intrată la apă, dar foarte gustoasă pentru prima încercare în ale musacalelor. efharisto para poli, ana!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1