Forum Culinar: Kaiser neafumat in sos alb - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kaiser neafumat in sos alb

#1 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 11 January 2010 - 10:38 PM

Imagine postata

Ingrediente:

carne de porcun pahar de vin alb sec
doua linguri ulei de maslinesmantana pentru gatit 250-300ml
sare, piper albo canuta de orez cu bob lung pentru garniturasupa de pui sau porc dublul-triplul cantitatii de orez
una-doua linguri zeama de lamaie

Imagine postata

Preparare:

Se pune intai orezul la fiert cu supa de pui sau de porc pentru a fi gata aproximativ in acelasi timp cu carnita de porc.

Carnea de porc se asesoneaza cu sare si piper alb sau negru si se pune la prajit in cele doua linguri de ulei de masline. Eu avand carnita mai grasa am pus doar aceste doua linguri, dar daca veti folosi muschi sau cotlet fara grasime puteti pune un pic mai mult ulei.
Imagine postata

Se rumeneste carnea pe ambele parti, dar aveti grija sa nu o uscati. O tineti cate 2-3 minute pe fiecare parte, sau mai multicle daca nu vi se pare facuta.
Imagine postata

Dupa ce s-a rumenit carnita se stinge cu paharul de vin.
Se poate folosi si vin rosu dar atunci sosul va fi mai inchis la culoare..spre maroniu..

Imagine postata

In doua trei minute se va evapora alcoolul si veti putea aduga smantana. E de preferat sa folositi acest fel de smantana deoarece smantana normala la caldura va face brobonele mici...daca nu va deranjeaza este la fel de buna si cu aia.

Imagine postata

Se mai lasa cam 5 minute sa fiarba impreuna sa se intrepatrunda aromele. Se mai poate adauga piper si sare.

Orezul daca s-a fiert se scurge de zeama si i se adauga sare si zeama de lamaie dupa gust.

Dupa ce e gata si carnita cu sosul si garnitura de orez se serveste cald si aburind...
Imagine postata

Pofta buna! :appl:

#2 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 January 2010 - 09:39 PM

carnea de porc pe care-i folosit-o tu, seamana cu ceea ce pe la noi se gaseste sub denumirea de piept de porc (sau cel putin asa mi se pare mie din poza9.
Asta-o o reteta numa' buna pt barbatu-miu... dusmanu' :pupic:
Mercic! :sad1:

#3 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 17 January 2010 - 08:35 PM

sincer...habar nu aveam cum se numeste in RO :)..aici are un nume ciudat tare... :)

da exact dusmanu' :pupic:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi