Pasta de masline
#1
Postat 11 January 2010 - 10:46 PM
Ingrediente:
masline aprox 250g
ulei de masline 1 lingura
doi catei de usturoi
otet balsamic
Eu am folosit un soi de masline grecesc..de altfel si cel mai des intalnit aici, Kalamata.
Sunt sigura ca se poate face si cu masline negre sau verzi si iese la fel de buna.
Preparare:
Am curatat maslinele de samburi si apoi le-am pus la tocat in robotul de bucatarie cu uleiul, otetul si usturoiul. Eu am pus asa putin otet balsamic deoarece genul asta de masline sunt deja un pic amare..cele negre sunt mai dulci..asa ca puneti dupa gust atat uleiul cat si otetul.
#2
Postat 12 January 2010 - 11:10 AM
Masline ka la mă-ta am si eu si sunt favoritele mele.
In mod paradoxal am sa te contrazic. Si eu sunt adeptul substitutiilor (chiar aventuroase ) cand din punct de vedere al aprovizionarii din momentul respectiv sau a potentei financiare, un anume ingredient nu imi e la indemana, dar ...
Citeaza
Eu sunt sigur ca maslinele kalamata dau cea mai buna pasta, iar celelalte o pasta foarte, foarte, buna.
Otetul da acreala, amareala - daca e in exces - s-ar putea corecta cu un pic de miere.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#3
Postat 12 January 2010 - 12:06 PM
buna observatia cu mierea...o indexez si eu pentru data viitoare...masline astea oricum sunt un pic amare
#4
Postat 12 January 2010 - 07:51 PM
anaiordan a spus:
...la noi am vazut la auchan, nu-s atat de scumpe, intre 20 si 25 de lei kg si mie imi plac cel mai mult!
#5
Postat 12 January 2010 - 10:54 PM
sunt foarte bune:)
#6
Postat 13 January 2010 - 01:11 AM
Nu promit ca o sa o fac eu insami, dar cine stie
#8
Postat 13 January 2010 - 02:42 PM
#9
Postat 13 January 2010 - 02:57 PM
#10
Postat 13 January 2010 - 03:20 PM
anaiordan a spus:
Io nu scap de curatatul samburilor fiindca aici nu exista masline rosii si negre fara samburi. Doar din cele verzi cu bucatica de gogosar, la borcan, si-l gasesc doar la Lidl, mi se pare ca-i ambalat in Germania. Ufff, sa ajungi sa cumperi masline ambalate in Germania cand tu locuiesti intr-o tara producatoare. :x
#11
Postat 15 January 2010 - 11:46 AM
in asteptarea pastei
Intai trebuie sa-mi cumpar masline ka-la-ma-ta, sigur dau cea mai savuroasa pasta,
daca ma impac cu timpul, aduc si o poaza drept multumire
#12
Postat 15 January 2010 - 03:30 PM
Iei niste masline far de sambure, preferabil "ca la ma-ta" (sic!). Asa, pret de fo dooj de masline (proportiile le calculati mai apoi in functie de cat de multa pasta vrei, asta ca sa fim intelesi de la bun inceput). Mai ia o lingura de capere pe care le-ai maruntit binebine si micmic si o ligurita de zeama de lamuie. Inca doo linguri de oloi de olive extravirgine si faci o pasta de anchoix cat sa intre in juma' de lingura (sau o ei gata facuta). Si mai zdrobesti ceva piper negru in mojar ( o sa ai nevoe de mnealui. Piperul, ma refer).
Mesteci intr-un ceva toate astea si... gata.
In functie de cate mofturi ai, mai poti adauga diverse erburi sau ceva coniac. Sau ce-ti mai trece prin minte dar sa se potriveasca. Adica sa nu pui maioneza de pufuleti ca ese un cacat (spre exemplu).
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#13
Postat 15 January 2010 - 09:35 PM
s-a notat..acu sa gasesc si anchoix...bun bun bun
#14
Postat 23 January 2010 - 02:30 PM
acuma vad si reteta ta Dragos, o sa o incerc!