Ingrediente:
250g piept de pui
5cm de galanga (daca aveti, bine, daca nu, merge si fara)
2 catei de usturoi
1 fir de praz chinezesc sau ceapa verde
8-10 frunze de makrut (combava)
4 fire de lemon herb
2 ardei iuti
5cm de ghimbir
1 cutie de lapte de cocos
1 cutie de ciuperci de paie
1 lamîie verde
1lingurita de pasta de creveti cu ardei iute (facultativ)
4-5 linguri de sos de peste
3 cuburi de supa de pui
1.5l apa
cîteva fire de coriandru (facultativ)
ulei de ardei iute (facultativ)
Se pune apa la fiert cu ghimbirul si galanga taiate felii, firele de lemon herb zdrobite cu latul cutitului, ardeii iuti întregi, cuburile de supa, pasta de creveti cu ardei iute si frunzele de makrut, se lasa sa clocoteasca acoperit la foc mic 45 min.
Se strecoara zeama, apasînd cu un polonic peste legume ca sa iasa tot sucul. Legumele se arunca.
Se pune din nou zeama la fiert, se adauga ciupercile, pieptul de pui taiat fîsii subtiri, sosul de peste (se gusta de sare dupa fiecare lingura de sos adaugata).
Dupa cîteva minute se adauga laptele de cocos si zeama si coaja rasa de la o lamîie verde, se mai da un clocot si se ia de pe foc.
Se serveste presarata cu praz tocat si frunze de coriandru tocate.
Cine vrea mai picant poate sa adauge ulei de ardei iute sau ardei iute tocat.