Pagina 1 din 1
Bagheta
#1
Postat 13 January 2010 - 08:40 PM
Bagheta - Baguette artisanale
Pentru o forma de baghete de 35/15cm:
250 g faina alba
20 g drojdie proaspata
150 ml apa calduta
5 g sare
Dizolvam drojdia in apa calduta si o punem in vasul in care framântam
Adaugam faina si apoi sarea.
Framantam bine, timp de 5-6 minute, pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.
Lasam sa se odihneasca 15 minute.
Rasturman pe masa pe care am presarat putina faina, impartim aluatul in 2 parti egale si modelam 2 suluri lungi de 35 cm.
Le asezam in tava unsa cu unt.Facem cateva crestaturi in diagonala.
Acoperim cu o folie si lasam la loc caldut, sa-si dubleze volumul.
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20 – 30 min la 240 grade.
In timpul coptului pulverizam de mai multe ori apa in cuptor, pentru a obtine coaja crocanta, specifica a baghetei.
Rezulta 2 baghete crocante la exterior si foarte pufoase la interior.
Pentru o forma de baghete de 35/15cm:
250 g faina alba
20 g drojdie proaspata
150 ml apa calduta
5 g sare
Dizolvam drojdia in apa calduta si o punem in vasul in care framântam
Adaugam faina si apoi sarea.
Framantam bine, timp de 5-6 minute, pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.
Lasam sa se odihneasca 15 minute.
Rasturman pe masa pe care am presarat putina faina, impartim aluatul in 2 parti egale si modelam 2 suluri lungi de 35 cm.
Le asezam in tava unsa cu unt.Facem cateva crestaturi in diagonala.
Acoperim cu o folie si lasam la loc caldut, sa-si dubleze volumul.
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20 – 30 min la 240 grade.
In timpul coptului pulverizam de mai multe ori apa in cuptor, pentru a obtine coaja crocanta, specifica a baghetei.
Rezulta 2 baghete crocante la exterior si foarte pufoase la interior.
#2
Postat 13 January 2010 - 08:43 PM
Issis a spus:
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20 – 30 min.
la ce temperatură?
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.
#3
Postat 13 January 2010 - 08:45 PM
Bebe a spus:
Issis a spus:
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20 – 30 min.
la ce temperatură?
La 240 grade...scuze ca am omis, o sa editez mesajul
#4
Postat 14 January 2010 - 08:55 AM
Issis a spus:
Rezulta 2 baghete crocante la exterior si foarte pufoase la interior.
Atunci e bine, intr-o reteta mi se pare de-a lui Eric Kayser el pulverizeaza apa pe bagheta direct ca sa iasa coaja lucioasa.
#5
Postat 14 January 2010 - 03:08 PM
Adriana a spus:
Issis a spus:
Rezulta 2 baghete crocante la exterior si foarte pufoase la interior.
Atunci e bine, intr-o reteta mi se pare de-a lui Eric Kayser el pulverizeaza apa pe bagheta direct ca sa iasa coaja lucioasa.
In familia mea au avut mare succes. Azi mai fac o tura. Am citit ca brutarii francezi care fac bagheta in boulangerie traditionelle folosesc cuptoare foarte bine incinse si pulverizeaza apa in cuptor. In primele 5 minute de coacere se pulverizeaza mai multa apa, apoi din ce in ce mai putina ( din 5 in 5 minute).
#7
Postat 05 February 2010 - 09:35 AM
le-am facut si eu acu' 2-3 saptamani (am uitat sa setez aparatul, nu va luati dupa data de la poze)
mi-au placut mult, o sa le refac sigur
multumesc de reteta, Issis
mi-au placut mult, o sa le refac sigur
multumesc de reteta, Issis
fiica dacilor
#8
Postat 07 February 2010 - 02:25 PM
Sunt frumoase baghetele tale, Bristena. Si sunt sigura ca sunt gustoase, caci baiatul meu imi cere saptamanal sa-i fac.
#9
Postat 20 April 2011 - 04:29 PM
si a doua zi nu se farama?? ma tenteaza sa fac painica asta
Mama de strumfi blonzi
#10
Postat 11 May 2011 - 08:47 PM
lisa, la 20 April 2011 - 04:29 PM, a spus:
si a doua zi nu se farama?? ma tenteaza sa fac painica asta
Nu, se pastreaza destul de bine. Îti recomand sa pui un castronel din metal în cuptor si sa versi apa în el înainte de a introduce tava cu baghetele. Asa ai sa ai vaporii fara sa-ti bati capul.
Personal, recomand trei timpi de dospire, unul pentru aluatul de baza, unul pentru bagheta fasonata si unul pentru bagheta crestata, cam 30 de minute fiecare. Modul de a framînta / închide aluatul este foarte important pentru obtinerea unei baghete clasice.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1